Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Makinaci
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 38
Kayıt: 18 Şub 2018 05:54

Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen Makinaci »

Video oyunları, eğlence sektörünün bir parçasıdır biliyorsunuz ki. Hatta bu parça, bir parça olmaktan çıkıp eğlence sektörüne yön veren bir unsur haline gelmiştir. Örneğin, Grand Theft Auto V oyunu günümüzde hala en çok hasılat getirmiş eğlence sektörü ürünü ünvanını hala korumakta. Ayrıca teknolojinin gelişimi ile VR teknolojileri, RTX teknolojileri geliştirildi ki oyunu oynarken hem yaşıyor, hem de mükemmel görüntüler elde ediyorsunuz.

Fakat bizim olayımız farklı. Gelişen oyun sektöründe biz hala bu on iki yıllık oyunu oynuyoruz. Peki neden? Bazıları için alışkanlık, bazıları için zevk meselesi ama genel bir kitle var ki; onlar oyunu oynamıyor arkadaşlar. Onlar bu oyunu yaşıyor! Kendi sosyal benliklerini tamamen unutup ismini kendi verdikleri bu yürüyen doku kaplamalarına bir benlik yüklemişler. Artık erkeklikler(!), kavgalar, düşmanlık, dostluk hepsi bu oyunda onlar için. Kimi zamanlar biz de kaptırıyoruz fakat onlar o kadar aşmışlar ki!

Altı kişilik bir kesim ekibi kesim yaparken başında dakikalarca bekleyip yaratığı kaçıracağı anı kollayan o erkek(!)lerden bahsediyorum! Erkek diyorum, halbuki ne kadar cinsiyetçi bir kelime fakat onlar bölge kanalında öyle demiyor mu?
"ŞŞŞ! ERKEKSEN ARZA GEÇ LAN!"
Çünkü ona göre artık bu bir oyun olmaktan çıkmış! Bu onun için bir namus meselesi dostlar, ciddiyetin farkında mısınız? O sinirlendiği herif yanında olsa ve cezaevi korkusu olmasa adamı kıtır kıtır kesecek. Ha, ama sakın korkmayın dostlar. Bu herifler gerçek hayatta boş çarlardır. Efsunsuz zırh takan bir savaşçı gibi düşünebilirsiniz bunları. Elinde meteor tipi bir kütük yaran olan yirmi dokuz seviye delikanlı bir savaşçı gibi bir adam hakkından gelir bunların. İşte size bu tür bir canlıdan örnek gösteriyorum.
RESİM İÇİN TIKLAYINGöster
Resim
Bu sunucu sahibi arkadaş yalnız değil. Bunları bir tür olarak düşünebilirsiniz. Oyunumuzda oldukça sık rastlayabilirsiniz. Bu canlılar, oynadığımız şeyin bir yazılım ürünü olduğunu bilmiyorlar, eğlence için oynamıyorlar. Bilgisayarı kapatınca kapanan bir şey onlar için önemli. Inception filmini izleyen var mı? Orada bazı insanlar gerçek dünyadan sıkıldıkları için uykuya dalıyorlardı ve rüyalarda yaşıyorlardı. Onlar gibi düşünebilirsiniz bunları.

Resim
Resim

Açıkçası konumun silinmesini istemiyorum, ayrıca spesifik olarak kimseyi ifşa etme arzum yok. Bu yüzden şahısların karakter isimlerini sansürledim. Buradaki amacım iki kişiyi rezil etmek değil, sadece bu insanlara yardımcı olmak. Bu insanlar, empati yeteneği olmayan, kendini insanların zamanını ve emeğini çalabilme hakkına sahip gören kişiler. Ayrıca eminim! Kopya gibi hile hurdaya karışanlar da bunlar. Ben bunlar yüzünden, severek oynadığım şu oyunda açıkçası biraz diken üzerindeyim. Yaptığım en ufak ticarette dahi ekran görüntüsü almayı ihmal etmiyorum, gerçi ne kadar işe yarar onu da bilemiyorum ama kendimi sağlama almak istiyorum. Paylaştığım görüntülerdeki gibi insanlardansanız, lütfen kendinize "Ben ne yapıyorum?" sorusunu sorun. Açıkçası bugün, beni severek oynadığım şu güzel oyundan soğuttunuz çünkü. Bölge kanalında dönen 8/C sınıfı muhabbetleri midemi bulandırma noktasına kadar geliyor. Karakterler "teke tek" düello yapıyorlar ve bu Youtube'a yüklenip erkeklikler kanıtlanıyor. Bunun ne kadar saçma sapan olduğunun farkında değil misiniz? Yeniden Canlan butonu en üstte! Oyunu eğlenmek için oynayın lütfen, insanların sabrını sınamak için değil. Bundan zevk alıyorsanız, size benim diyeceğim hiçbir şey yardımcı olamaz. Bence siz kendinizi kurtarmaya bakın zira iş hayatında karşınıza çıkacak olan sorunlar ile yine siz ilgileneceksiniz. Ben mi? Ben sadece oyuna belirli dönemlerde başlayıp yine belirli dönemlerde bırakan sıradan bir oyuncuyum. Sadece bu sefer sardı fakat bunlar yüzünden sıkılmaya başladım.

-Eminönü Sunucusu, Makinacı.
Kullanıcı avatarı
devq7
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Mesajlar: 60
Kayıt: 12 Ağu 2019 21:52
Sunucu: Eminönü
Konum: İstanbul

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen devq7 »

Dostum, sana bir öneride bulunayım. Belki dinlersin belki de ne diyor bu adam dersin kim bilir:) Gir IKV'ye, Karaköy'ü Tahtalıköy'ü falan boşver.Eminönü sokaklarına in, arkaplan müziği açık olsun hafiften, sadece 5 dakika o sokaklarda boş boş dolaş.Gerçek bir IKV oyuncusunun bundan fazlasına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.Boss kaçırmış, ona bunu demiş, o erkek bu kadın bunlar boş meseleler.

Bu arada söylemeden de geçemeyeceğim. "Bilgisayarı kapatınca kapanan bir şey onlar için önemli"
"Ben bunlar yüzünden, severek oynadığım şu oyunda açıkçası biraz diken üzerindeyim. Yaptığım en ufak ticarette dahi ekran görüntüsü almayı ihmal etmiyorum, gerçi ne kadar işe yarar onu da bilemiyorum ama kendimi sağlama almak istiyorum."

Yazını okurken kendinle çok fazla çeliştiğini farkettim.Tamam sen onlar gibi, genel sohbet kanallarında erkeklik yapmıyor olabilirsin bu gayet güzel birşey. Bu kadar uzun yazı yazmışsın, uğraşmışsın resimler de koymuşsun.Yani kusura bakma ama, sen bu kişilerden daha da fazla oyunun içerisinde yaşıyorsun.Ve sana bir noktada katılıyorum;

Paylaştığım görüntülerdeki gibi insanlardansanız, lütfen kendinize "Ben ne yapıyorum?" sorusunu sorun.

İyi forumlar herkese :)

Kardeşlere selam, abilere RESPECT :crown:
Ricardo Quaresma #7
Eski, eskide mi kalıyor sahi ?
Kullanıcı avatarı
Makinaci
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 38
Kayıt: 18 Şub 2018 05:54

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen Makinaci »

Yorumun için teşekkürler. Ticaret yaparken ekran görüntüsü alıp kendimi sağlama almamı söylememden dolayı oyunu bu insanlardan daha fazla yaşadığımı söylemen her ne kadar mantıksız gelse de. Oyuna beş dakika Eminönü turu yapmak için gireceğime gerçek hayatta hava almak için dışarıya çıkarım. Keşke biraz yazdığını düşünseydin.
Kullanıcı avatarı
SeRRuh
Dev Ana'nın Gözdesi
Dev Ana'nın Gözdesi
Mesajlar: 2127
Kayıt: 13 Mar 2010 20:23
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ütopia
İletişim:

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen SeRRuh »

Yahu tamam eskiye özlem olur da oyuna boş sokaklarda dolaşmak için giren de ne bileyim..

Yapılacak listesi
1- Az sayıda olan klana gir ve çat pat savaş(iyi savaşamam deme az sayıda oynadığında zamanla ölüm makinasına dönüşüyorsun.)
2- Ufak bir iddia karşılığında veya bulabilirsen iddiasız vs at (ücretli olursa heyecan x5 artıyor.)
3- Senin yardımına ihtiyacı olan ama söylemeyen birine sessiz sedasız yardım et.( Görev olur, üretim konusunda gönlünden kopan olur.)
4- Sıkı bir arkadaş edin ve her türlü eğlence anlayışına hazır ol. (Yüksek oranda kavga dövüş tartışma içerir.)
5- Ölüm Oyunu, Sancak Savaşı gibi aksiyon dolu etkinliklere katıl. (Mükemmel hissetmen lazım.)

Naçizane önerimdir. Bunları gerçekleştirip ritüel haline getirdiğin zaman Harika vakitler geçirebilirsin. Eğer bunlar seni heyecanlandırıp mutlu edemiyorsa işte o zaman boş sokakların hepsi senindir. Come back!

Sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Rocnqpung
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 369
Kayıt: 16 Tem 2010 20:29
Sunucu: Tılsım
Konum: Antwerp, Belgium

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen Rocnqpung »

Mekanik olarak çokta zor olmayan bir oyun için insanlar birbirine '' kolsuz '' demeye başlamış, bilakis apex legends, dota 2 gibi oyunları oynamayı seven biri olarak bu söylemlere gülmüyor değilim.

Açıkcası uzun yıllar ikv oynamış biri olarak, şuan oyunu geçmiş hatıraları ve bende bıraktığı değerli dostlukları için oynuyorum. Oynuyorum dediğim boş zamanımda girip biraz gezinip , arkadaş bulabiliyorsam birkaç boss kesimi. Gerçi oyunun bize sunduğu pek birşey de kalmadı gibi.

Tılsım sunucusuna uzun zaman sonra döndüm, şuan in cin top oynuyor desem yeridir. Sunucunun içi birileri ego tatmini yapacak diye boşaltıldı, en azından şahsi görüşüm bu, savaşanları tanımam etmem, tek bildiğim benim tüm duayen arkadaşlarım hem bu tip ''gerici'' insanlar hem de oyunun beklenen içeriği çok sunamaması- belki de buna da çok imkanı olmadığı için bilemiyorum, yargılamıyorum- üzerine oyunu bırakınca uzun bir süre bende bu oyuna girmek için bir neden kendimde bulamadım.

Üzücü geçen hafta girdim ve baktım ki oyunda birşeyler olmuş ve insanlar bir takım buglarla üstlerini dizmişler. Bunla alakalı bir sorunum yok fakat piyasa mekaniği tamamiyle felç olmuş. Önceden elimde kalan hidrojenim ergim olmasa bugün halley asayı tahminen üretemezdim ki , şuan gaffarın da çok zor kesildiğini düşünürsek, oyuna yeni başlayacak yada çok birikimi olmayıp oyuna dönmek isteyecek birileri için hiç şansın bulunmadığını söylemek mümkün.

Neyse uzun lafın kısası, yazınıza katılıyorum. Bir oyun oynandığı bilinci içinde olunmalı , kendimde bu dirayeti 2010ların ortasında bulamadığım ve oyuna çok kaptırıp tartışıp atıştığım insanları düşünüyorum, ne kadar gereksizmiş. Burdan birbirine sanal ortamında verdiği rahatlıkla istediğini yaz ya da yap.(boss kaçır vb) birşey değişmeyecek, bir başkasının vaktini çalmaktan başka birşey yapmış olmayacaksın. Gerçi hoş insanlar oyuna giriyorsa bununda farkında olarak giriyordur, sonuçta bu bir oyun. Kendini oynadığı oyuna kaptırmak kıvamında olursa kötü birşey değildir benim gözümde, fakat sorun kimsenin bunu kıvamında yapamaması.


Sevgiler.
TILSIM

KUŞADASI
Ozaxien
Cappadocia

ADAKAÇKINI
xCaraMiOx
ÇAKILTAŞI

xICaraMiOIx (SAKIZADASI)
RATATOUILLE

EMİNÖNÜ


Rocnqpungg

since 2008.
Bunun bir oyun olduğu sevgi ve barış içinde oynandığında daha çok zevkli olacağını unutmamanız dileklerimle.
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2641
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen BayTerapi »

Bu insan tiplemeleri oyunun her döneminde oldu.. açıkçası çok gördüm ''Oyunun Kralıyım'' ''Benim Lafım Geçer'' diyenleri.. Bunları kaale alırsan çok sıkılır canın benden demesi.. Hatta şöyle bir anım var.. ne kadar anı denilir bilmem de benim için kabus dolu bir gündü.. Çocukluk arkadaşım bana bu oyundaki sebepsiz hırsı yüzünden bıçak çekerek tehdit etti.. ama hiçbir zaman hırsına yenik düşen biri olmadığımdan ve kavga etmek, sataşmak nedir bilmediğimden sustum içime attım.. Gereksiz uzattım biliyorum ama değmez dostum valla billa değmez.
kedi
Kullanıcı avatarı
devq7
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Mesajlar: 60
Kayıt: 12 Ağu 2019 21:52
Sunucu: Eminönü
Konum: İstanbul

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen devq7 »

IKV beta oyuncuları sadece ne demek istediğimi anlarlar o yüzden konuşmak için konuşmayın.O sokaklarda saatlerce klan savaşları yaptık oynamayan gerçekten anlamaz arkadaşlar.Şu anki haline bakacak olursak, saatlerce bir bossun başında bekleyip gereksiz tartışmak kavga etmek nedir yav. Mmorpg türünde bir oyun oynuyorsunuz ve er meydanları bomboş :) Sonra vay efendim boş boş eminönü sokaklarında gezilir mi, hal böyleyken tonlarca para yatırıp (değneğe benzeyen bir asaya bir de) boss önünde saatlerce küfürleşeceğime, milletin özel bilgilerini marifetmiş gibi genel sohbet kanallarından ifşalayacağıma, 5 dakika dolaşırım o sokaklarda IKV'nin tadını alır çıkarım. Beni sadece beta dönemi oyuncuları anlar, gerisi de böyle boş boş konuşur.
İyi Forumlar Herkese :)

Kardeşlere selam, abilere RESPECT :crown:
Ricardo Quaresma #7
Eski, eskide mi kalıyor sahi ?
kaiii
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 42
Kayıt: 20 Ağu 2019 09:05

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen kaiii »

bak şimdi sana yikik ikv oyuncu role-play yapicam 1-2tane

-_______ ile boss gidenenin bosslari kaçırılır veya bugları kesilir sonra bana darılmayın gücenmeyin(bunu iğrenç ve full yazım hatasına sahip bir cümle olarak hayal et)

-(kadin karaktere sahipsindir ve yikigin birisi yanina gelir)
merhaba kız mısın?(burda ki sorunun ana mantığı bizim barzo yikik arkadaşımız kısaca şunu demek istiyor: Kiz mısın kızsan soyle ona gore yavsiycam) hayir dediginiz de ise 3 IQ beyniyle şu cevabı vericektir:
--kız degilsen niye bayan karakter oynuyorsun ehuehuehu

--ve en komik kısmı kabadayı moduna geçmiş bir yıkığa öylesine vurursan gerçek hayatta vurulmuş gibi hissedip seni düşman olarak algılar ve şu cümleyi söyler:"Sana mod yasaq"

daha böyle bir sürü örnek sayabilirim bu oyun da hiç bir oyunda görmedigim kadar kanser kitle gördüm.Bu oyunun az oynanmasının en büyük sebebi oyuncu kitlesidir.
Kullanıcı avatarı
Sonne
Yasemin'in Gözcüsü
Yasemin'in Gözcüsü
Mesajlar: 1273
Kayıt: 29 Nis 2018 09:35
Sunucu: Anka
Lonca: Eppur Si Muove
Konum: Yalova/Giresun/Aydın

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen Sonne »

kaiii yazdı: 07 Ara 2019 14:38 bak şimdi sana yikik ikv oyuncu role-play yapicam 1-2tane

-_______ ile boss gidenenin bosslari kaçırılır veya bugları kesilir sonra bana darılmayın gücenmeyin(bunu iğrenç ve full yazım hatasına sahip bir cümle olarak hayal et)

-(kadin karaktere sahipsindir ve yikigin birisi yanina gelir)
merhaba kız mısın?(burda ki sorunun ana mantığı bizim barzo yikik arkadaşımız kısaca şunu demek istiyor: Kiz mısın kızsan soyle ona gore yavsiycam) hayir dediginiz de ise 3 IQ beyniyle şu cevabı vericektir:
--kız degilsen niye bayan karakter oynuyorsun ehuehuehu

--ve en komik kısmı kabadayı moduna geçmiş bir yıkığa öylesine vurursan gerçek hayatta vurulmuş gibi hissedip seni düşman olarak algılar ve şu cümleyi söyler:"Sana mod yasaq"

daha böyle bir sürü örnek sayabilirim bu oyun da hiç bir oyunda görmedigim kadar kanser kitle gördüm.Bu oyunun az oynanmasının en büyük sebebi oyuncu kitlesidir.
İşte bu true Story. Kısacası bundan ibaret.
Resim

hercai
rosenrot
donaukinder
JillValentine
RositaEspinosa

Anka


Bilirler her şeyi doğru ama niye yürüyüp dururlar eğri ?
Kullanıcı avatarı
SeRRuh
Dev Ana'nın Gözdesi
Dev Ana'nın Gözdesi
Mesajlar: 2127
Kayıt: 13 Mar 2010 20:23
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Ütopia
İletişim:

Re: Bir yazılımı oyun değil, gerçek hayat sanmak.

Mesaj gönderen SeRRuh »

devq7 yazdı: 07 Ara 2019 02:12 IKV beta oyuncuları sadece ne demek istediğimi anlarlar o yüzden konuşmak için konuşmayın.O sokaklarda saatlerce klan savaşları yaptık oynamayan gerçekten anlamaz arkadaşlar.Şu anki haline bakacak olursak, saatlerce bir bossun başında bekleyip gereksiz tartışmak kavga etmek nedir yav. Mmorpg türünde bir oyun oynuyorsunuz ve er meydanları bomboş :) Sonra vay efendim boş boş eminönü sokaklarında gezilir mi, hal böyleyken tonlarca para yatırıp (değneğe benzeyen bir asaya bir de) boss önünde saatlerce küfürleşeceğime, milletin özel bilgilerini marifetmiş gibi genel sohbet kanallarından ifşalayacağıma, 5 dakika dolaşırım o sokaklarda IKV'nin tadını alır çıkarım. Beni sadece beta dönemi oyuncuları anlar, gerisi de böyle boş boş konuşur.
İyi Forumlar Herkese :)

Kardeşlere selam, abilere RESPECT :crown:
İlk klan savaşlarında savaşmış olmam beta oyuncusu olduğum anlamına geliyor ise ben senin boş sokaklar fantazini anlamıyorum. Belki bunun beta ile alakası yoktur kişisel zevk meselendir? Genelleştirmemekte fayda var.
Cevapla