Bir Oyuncunun Biografisi..

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Mesajlar: 1063
Kayıt: 01 Ara 2011 11:11
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Konum: Great Dark Beyond

Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen HollyShit »

Yıllar yıllar önce (2009 falan sanırım) bir sitenin reklamında denk gelerek hevesle indirdiğim ve bilgisayarımın yetersiz olduğunu (İKVTest aracıyla) görünce büyük bir hüsranla yeni bilgisayar almaya gittiğim dönerlerdi.

Daha GB, market vesaire gelmemişti. Herkes reçete arıyor, madenlere koşup duruyordu. 39 dönemi olarak bildiğimiz, hiç bitmeseydi dediğimiz yerdeydik. Önce market açıldı, peşine grup bölgesi geldi. Belki düzelir derken ikinci bir grup bölgesi genişlemesi ve ardından gelen 5 yıllık suskunluktan sonra İKV artık soluğunu kesmeye başladı.

O zamanlar 12, 13 yaşındaydım. Baya hırçın, oyunda herkese ahkam kesen bir tiptim :) . MOMT'lara söver dururdum. Oyunda olmadıkları zaman XP kasınca kaydetmiyordu. Oyuna çıkıp, girince sıfırlanıyordu her şey. MOMT'ları beklemek zorunda kalıyorduk. Yine de şikayetçi değildim o zamanlar. Hayatımın ilk rpg oyunuydu.

Zamanla oyunun hikayesine merak sardım. Bütün oyunları oynayabiliyorum fakat orta seviyeden ileriye gidemiyorum. İKV'de de durum böyleydi. O yüzden ben de sağdan soldan tokat yemek yerine hikayeye başlamıştım. O kadar kaptırmıştım ki kendimi, Kürşat Bey'i arayıp duruyordum. Facebook'dan mesajlar atıyordum. Tabii ki kendisi bazı konulara cevap veriyor, bazılarına da vermiyordu haklı olarak.

2012 yılında ilk konumu açmıştım. Tangriss - Kuklacı - Şah Kobra Giriş (Çözüldü). 24 sayfa hit almıştı, yazdıklarımın çoğunluğu doğru çıkmıştı ve inanın hayatımda tattığım en güzel başarıydı benim için..

Tangriss - Kuklacı - Şah Kobra Giriş (Çözüldü)

Peşinden, gelen grup bölgelerinin amaçlarını anlamaya çalışmıştım. Bacak kadar boyumda dil bilimcilerine mi yazmadım neler neler. Musa Bey'e ulaşmıştım Google'da araştıra araştıra. Kendisine ekran görüntüleri göndermiştim. "Bunlar ne yahu? Bilgisayara mı çizmişler?" demişti. Olayı anlattığımda beni evine davet etmişti. Gördüğünde ile gözlerini bana dikip, hafif bir tebessüm etmişti. A4 kağıdına bastırdığım görselleri götürdüğümde 2 saat boyunca benimle ilgilenmiş ve onları çözmeme yardımcı olmuştu. Sayesinde az biraz hiyeroglif okumayı da öğrendim :) . Gerçi şu an unuttuğumu fark ettim :( .

Kadim İttifaklar ve Derin Sırlar [HollyShit]

Daha sonra işleri büyüttüm. Görev metinlerini kaydettim, yeri geldi yardımlar sayesinde elde ettim vesaire.

6N 1K [Hollyshit Asrın Sırları!] adlı konumu paylaştığımda dev bir arşiv olarak hazırlamıştım fakat arşivin bir kısmını kaybetmiştim. İnsanların beklentilerini geciktirmemek için bir kısmını paylaşmıştım.

6N 1K [Hollyshit Asrın Sırları!]

Gelen Büyük Hol paketi bende epeyi bir yıkım yaratmıştı. Ne yapacaktım, neyi inceleyecektim derken Hol koridoruna (Xenotim alanına) gittiğimde büyük bir hayal dünyasında buldum kendimi. Her yer hiyeroglif, her yerde farklı farklı şeyler. Anlam vermedim. Araştırdım, taradım. Bulabildiklerimi buldum ve yazdım. İşler git gide daralıyor, yazacaklarım hep kendini tekrarlıyordu. Daha doğrusu ben tekrarladığımı sanarken, eskiden fark ettiğim şeylerin yanlış olduğunu anlıyor ve düzelterek yeni konularımda belirtiyordum.

Artık Buraya Kadar! {Hollyshit ve Gizemler Son Dizeler}

Konumu, Karaköy geldikten sonra defalarca incelemiştim. Çemberlitaş'tan sonra Karaköy ne alaka diyordum içimden. Tangriss varken şimdi Hakir, Galata, GBZ ne alaka diyordum. Sonradan onun da sebebini fark etmiştim.

Yıllarımı verdiğim oyundan yavaş yavaş kopuyor ve veda konuları açmama rağmen bumerang gibi geri dönüyordum. Beni en çok etkileyen şey ise, hiçbir bağımın olmadığı (oyun harici) kişilerin bana ithafen açtığı konulardı. İlk konuyu gördüğümde ağladığımı söyleyebilirim. Çünkü bir insanın adı anılınca gerçekten bir şeyler başardığını hissediyor.

HollyShit'ten haber alan var mı?
HollyShit Nerdesin?

Ve beni en çok mutlu eden, birisine fayda sağladığımı hissettiren konu. Bu bulut yedekleme de bile SS olarak duruyor.

HollyShit

Daha sonra başarılı içerikler üreten ve sürekli takip ettiğim Genç Bilgililer grubundan davet aldım. İlk aldığım davetti bu benim. Gerçekten sevinçten havalara uçmuş ama okulum dolayısıyla aktif olamadığım döneme denk gelmişti. Üzülerek reddetmiştim tekliflerini.

İçimde ukte kalan tek şey vardı. Yıllarca emek verdiğim oyunda hiç yetki alamamaktı. Ahmet Bey'i mi darlamadım, Nihat Bey'i mi darlamadım onlar bilir :D . Yıllar sonra farklı bir oyun aracılığıyla Kürşad Bey'e yazdığım forum yazılarını okuttuğumda "Gerçekten ilginç noktalar. Doğrular da var yanlışlar da." demişti. Oyunu yazan kişiden böyle görüşler almak inanın harika bir duyguydu. Daha sonralarda ise artık iş ve sosyal hayat sebebiyle komple son vermiştim oyuna.

Şimdilerde elim hala indir tuşuna gitmek istiyor ama hayalet kasabada gezmek inanın keyif vermiyor.

Şu an 23 yaşında bir yazılım mühendisiyim. Mobil platformda programlar yazıyor ve başarı kariyerime İKV'den aldığım öğütlerle devam ediyorum. İşimi başarıyla yapıyor ve teklif eden değil teklif edilen pozisyonda duruyorum.

Bu da benim oyuncu biografim. Bu zamana kadar Panzehir adlı oyuncudan tutun da Türkox loncasına kadar çoğu kişi hala aklımdadır. Hepsini çok özledim. İnanın zamanı geri almayı çok isterdim. Keşke eskisi gibi olabilseydik..

Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Mesajlar: 874
Kayıt: 11 Mar 2017 15:14
Sunucu: Eminönü
Lonca: Gizit

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen Plafect00 »

Forumdaki uzun yazıları okuyabilen azınlığa içerik hazırlayan kader ortağım. Konunu okuyabilmek için internetim olmadığından babama yalvardığımı hatırlıyorum. Tüm konularını büyük bir ilgiyle okudum. Ortadan kaybolduğun zaman seni özleyen kesimin bir üyesiyim. Saygı duyduğum birisin. Hatta bir ara fanındım.😁 Ben de bu oyuna belki güzel bir hikaye vermiş olabilirim ama oyundan aldıklarım kuşkusuz çok daha fazla. İKV'den aldığın öğütler konusunda ne demek istediğini en iyi anlayanlardan biri olduğumu düşünüyorum. Forumda yazdıklarım beni çok geliştirdi ama dönüp o hikayeleri okurken canım yanıyor.😁 Şu an olduğum noktada bulunmamın en büyük sebeplerinden birisi İKV'dir. Güzel konu, güzel otobiyografi. Zaten forumda biyografisi yazılabilecek 10 oyuncu falan vardır, biri de sensin. Gerçek hayatında başarılarının devamını diliyorum.
ERG

Erg, insanı ele geçirebilen çok tehlikeli bir güçtür. Şimdi görüyorum ki para ondan da betermiş.

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Mesajlar: 1063
Kayıt: 01 Ara 2011 11:11
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Konum: Great Dark Beyond

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen HollyShit »

Plafect00 yazdı: 10 Eyl 2019 20:37 Forumdaki uzun yazıları okuyabilen azınlığa içerik hazırlayan kader ortağım. Konunu okuyabilmek için internetim olmadığından babama yalvardığımı hatırlıyorum. Tüm konularını büyük bir ilgiyle okudum. Ortadan kaybolduğun zaman seni özleyen kesimin bir üyesiyim. Saygı duyduğum birisin. Hatta bir ara fanındım.😁 Ben de bu oyuna belki güzel bir hikaye vermiş olabilirim ama oyundan aldıklarım kuşkusuz çok daha fazla. İKV'den aldığın öğütler konusunda ne demek istediğini en iyi anlayanlardan biri olduğumu düşünüyorum. Forumda yazdıklarım beni çok geliştirdi ama dönüp o hikayeleri okurken canım yanıyor.😁 Şu an olduğum noktada bulunmamın en büyük sebeplerinden birisi İKV'dir. Güzel konu, güzel otobiyografi. Zaten forumda biyografisi yazılabilecek 10 oyuncu falan vardır, biri de sensin. Gerçek hayatında başarılarının devamını diliyorum.
Oyuna ve akabininde bana gösterdiğiniz ilgi için gerçekten çok teşekkür ederim. Gerçekten hayatımın en güzel seneleriydi. Nihat Bey, Kürşad Bey, Ahmet Bey bir yana dursun, oyuncularla çok güzel sinerjim oldu. Sizlerin sayesinde hala merakla foruma göz atıyorum acaba bir şeyler var mı diye. Gördüğüm her konuya cevap yazmak, sizlerle sohbet etmek istiyorum ama işlerim buna el vermiyor. Bu konuyu kendimden ziyade, hala oyunda oyuncuların kendini anlatmasına fırsat tanımak için açtım. Sizler de kendi oyuncu biografilerinizi konu altına yazarsanız hem eskileri yâd ederiz hem de aktiflik ölçeriz diye düşünüyorum. Saygılarımla :) .
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Mesajlar: 874
Kayıt: 11 Mar 2017 15:14
Sunucu: Eminönü
Lonca: Gizit

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen Plafect00 »

Öyle yapayım o zaman.

Hangi yıl başladığımı net hatırlamıyorum. 39 zamanıydı. Okulda bir arkadaşım bahsetmişti. O zamanlar sürekli yeni karakter açıp 16 seviyeye kadar ilerleyip sıkılıyor, bırakıyordum. Bu bir süre böyle devam ettikten sonra ilk 33 seviye karakterime sahip oldum. Asla 39 olamadım.😁 Meteor bölgesinin büyüsüne kapılmıştım. Bir Arz Kalesi'nde bir Lodos sancağında patlak veren savaşları izlemekle meşkuldüm. Meteorun en canlı zamanıydı.

Sonra bir müddet bırakıp yeniden başladım. Yeni seviyeler gelmişti her şey hala çok güzeldi. Forumun varlığından haberdar oluşum da bu dönemdeydi. Bir ara bilgisayarımla ilgili sorunlar oldu. Sürekli telefondan foruma girmeye başladım. Bir süre sonra da üretmeye.

İlk konularım genelde ciddiyeti olmayan şeylerdi. Eğlenmek için çok kısa sürede bir şeyler yazar, bunları sizlerle paylaşırdım. Lise döneminin zehirli beyniyle yazdığım şeyler. O zamanki halimle yaptığım çoğu şeyi gördükçe yüzümü buruşturuyorum. Forum ismim de dahil.😁

İKV rap teması altında oluşturduğum ilk ürün. (Eser demeye dilim varmadı.)
viewtopic.php?f=46&t=131192

Bu da ikincisi. Biraz da ciddidir ama hala eser diyemiyorum.😁
viewtopic.php?f=46&t=131843

Sonuncusu da bu. Parodi tadındaki bu 3. parça diğerlerine nazaran daha eğlenceli sözlere sahip.
viewtopic.php?t=134292

Kimse ilgi göstermedi. Zaten foruma yazdığım hiçbir şey için ilgi beklemedim. Bunların ardından kıyamet günlüğü tutma dönemim başladı. İlk günlüğüm:
viewtopic.php?f=137&t=131728

Soyulunca bu günlüğün de sonu gelmişti. Oyunu bırakmıştım. Bir süre sonra tekrar başladım, yeni günlük açtım.
viewtopic.php?f=137&t=140402

Ayrıca muhtemelen forumdaki en farklı günlük olan Papatya Operasyonu Günlüğü'nü açtım. Her bir bölümünü 5 dakika gibi kısa bir sürede yazdığım bu günlük de son derece başarısız.😁 Gel gör ki okuması bana keyif veriyor.
viewtopic.php?f=137&t=152492

Bununla sınırlı değil. Blok çalışmaları, çeşitli forum etkinlikleri ve mizah amaçlı konular gibi pek çok konu açtım. Güldük, eğlendik.

Forum için açtığım iki konunun benim için değeri çok büyüktür. Birisi Huzursuzluğum isimli şiirim. Ne yazık ki sebebini anlayamadığım bir şekilde eser konudan kaldırılmış. Sadece yorumlar kalmış. Hiçbir yedeği elimde bulunmayan bu şiirimi kaybetmek beni çok üzdü.
viewtopic.php?f=46&t=134253

Forumda bugüne kadar açtığım ve en çok değer verdiğim konu: Erg. Forumun en uzun soluklu hikaye örgüsüdür. Yazınsal olarak çok kusurlu ancak kurgu açısından çok beğendiğim bir eserdir. Beni çok geliştirmiş, şu anda yazmakta olduğum şeyleri yazabilmemi sağlamıştır. İlk ve son bölüm arasındaki fark kendimi ne kadar geliştirdiğimin belgesidir.
viewtopic.php?f=60&t=142283

Şu anda İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum. Derslerle pek alakam yok. Genelde kütüphanede projelerim üstünde çalışıyorum. İşte benim oyuncu biyografim de böyle. Yazacak çok daha fazla şeyim var ancak oyun kısmından ziyade forumda yaptıklarımdan bahsetmek istedim. Bu yüzden de daha çok cv'ye benzedi, affedin.😁
ERG

Erg, insanı ele geçirebilen çok tehlikeli bir güçtür. Şimdi görüyorum ki para ondan da betermiş.

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2640
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen BayTerapi »

Plafect00 yazdı: 11 Eyl 2019 09:06 Öyle yapayım o zaman.

Hangi yıl başladığımı net hatırlamıyorum. 39 zamanıydı. Okulda bir arkadaşım bahsetmişti. O zamanlar sürekli yeni karakter açıp 16 seviyeye kadar ilerleyip sıkılıyor, bırakıyordum. Bu bir süre böyle devam ettikten sonra ilk 33 seviye karakterime sahip oldum. Asla 39 olamadım.😁 Meteor bölgesinin büyüsüne kapılmıştım. Bir Arz Kalesi'nde bir Lodos sancağında patlak veren savaşları izlemekle meşkuldüm. Meteorun en canlı zamanıydı.

Sonra bir müddet bırakıp yeniden başladım. Yeni seviyeler gelmişti her şey hala çok güzeldi. Forumun varlığından haberdar oluşum da bu dönemdeydi. Bir ara bilgisayarımla ilgili sorunlar oldu. Sürekli telefondan foruma girmeye başladım. Bir süre sonra da üretmeye.

İlk konularım genelde ciddiyeti olmayan şeylerdi. Eğlenmek için çok kısa sürede bir şeyler yazar, bunları sizlerle paylaşırdım. Lise döneminin zehirli beyniyle yazdığım şeyler. O zamanki halimle yaptığım çoğu şeyi gördükçe yüzümü buruşturuyorum. Forum ismim de dahil.😁

İKV rap teması altında oluşturduğum ilk ürün. (Eser demeye dilim varmadı.)
viewtopic.php?f=46&t=131192

Bu da ikincisi. Biraz da ciddidir ama hala eser diyemiyorum.😁
viewtopic.php?f=46&t=131843

Sonuncusu da bu. Parodi tadındaki bu 3. parça diğerlerine nazaran daha eğlenceli sözlere sahip.
viewtopic.php?t=134292

Kimse ilgi göstermedi. Zaten foruma yazdığım hiçbir şey için ilgi beklemedim. Bunların ardından kıyamet günlüğü tutma dönemim başladı. İlk günlüğüm:
viewtopic.php?f=137&t=131728

Soyulunca bu günlüğün de sonu gelmişti. Oyunu bırakmıştım. Bir süre sonra tekrar başladım, yeni günlük açtım.
viewtopic.php?f=137&t=140402

Ayrıca muhtemelen forumdaki en farklı günlük olan Papatya Operasyonu Günlüğü'nü açtım. Her bir bölümünü 5 dakika gibi kısa bir sürede yazdığım bu günlük de son derece başarısız.😁 Gel gör ki okuması bana keyif veriyor.
viewtopic.php?f=137&t=152492

Bununla sınırlı değil. Blok çalışmaları, çeşitli forum etkinlikleri ve mizah amaçlı konular gibi pek çok konu açtım. Güldük, eğlendik.

Forum için açtığım iki konunun benim için değeri çok büyüktür. Birisi Huzursuzluğum isimli şiirim. Ne yazık ki sebebini anlayamadığım bir şekilde eser konudan kaldırılmış. Sadece yorumlar kalmış. Hiçbir yedeği elimde bulunmayan bu şiirimi kaybetmek beni çok üzdü.
viewtopic.php?f=46&t=134253

Forumda bugüne kadar açtığım ve en çok değer verdiğim konu: Erg. Forumun en uzun soluklu hikaye örgüsüdür. Yazınsal olarak çok kusurlu ancak kurgu açısından çok beğendiğim bir eserdir. Beni çok geliştirmiş, şu anda yazmakta olduğum şeyleri yazabilmemi sağlamıştır. İlk ve son bölüm arasındaki fark kendimi ne kadar geliştirdiğimin belgesidir.
viewtopic.php?f=60&t=142283

Şu anda İstanbul Üniversitesi'nde okuyorum. Derslerle pek alakam yok. Genelde kütüphanede projelerim üstünde çalışıyorum. İşte benim oyuncu biyografim de böyle. Yazacak çok daha fazla şeyim var ancak oyun kısmından ziyade forumda yaptıklarımdan bahsetmek istedim. Bu yüzden de daha çok cv'ye benzedi, affedin.😁
Hepsini okudum ve duygulandım hele o ''Ceza'' olayı neyse.. Furkan her konun da seni büyülemiş gibi duruyor.. Ek olarak Flüt çalamadığını öğrendik. :')
kedi
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Mesajlar: 1063
Kayıt: 01 Ara 2011 11:11
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Konum: Great Dark Beyond

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen HollyShit »

Ağzına sağlık, gerçekten keyifle okudum :D . Terapi Bey, sizi de alalım piste. Yorum atıp kaçmakla olmaz :D :yum: .
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2640
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen BayTerapi »

HollyShit yazdı: 11 Eyl 2019 21:12 Ağzına sağlık, gerçekten keyifle okudum :D . Terapi Bey, sizi de alalım piste. Yorum atıp kaçmakla olmaz :D :yum: .
Hangi ifşa mı buldun. O:-) ':)
kedi
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Mesajlar: 1063
Kayıt: 01 Ara 2011 11:11
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları
Konum: Great Dark Beyond

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen HollyShit »

BayTerapi yazdı: 12 Eyl 2019 01:36
HollyShit yazdı: 11 Eyl 2019 21:12 Ağzına sağlık, gerçekten keyifle okudum :D . Terapi Bey, sizi de alalım piste. Yorum atıp kaçmakla olmaz :D :yum: .
Hangi ifşa mı buldun. O:-) ':)
Bende herkesin ifşası var :P .
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2640
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen BayTerapi »

HollyShit yazdı: 12 Eyl 2019 03:21
BayTerapi yazdı: 12 Eyl 2019 01:36
HollyShit yazdı: 11 Eyl 2019 21:12 Ağzına sağlık, gerçekten keyifle okudum :D . Terapi Bey, sizi de alalım piste. Yorum atıp kaçmakla olmaz :D :yum: .
Hangi ifşa mı buldun. O:-) ':)
Bende herkesin ifşası var :P .
Forumda açtığım ilk konu ifşa niteliğinde dir.. 😰
kedi
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 434
Kayıt: 08 Oca 2015 17:40
Lonca: Companions
Konum: Skyrim

Re: Bir Oyuncunun Biografisi..

Mesaj gönderen Dawnguard »

mobilsorun nerdesin?
Resim
Cevapla