EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
SACMALIK
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 27
Kayıt: 28 Şub 2019 15:35

EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen SACMALIK »

İçimi acıtan bir durumdur. 28 Mayıs 2007 günü oyuna " TAŞKANAT SALDIRISI " ile başlamıştım. O zaman oyunda daha yeni olduğum için 5 seviye karakterimle Eminönü bölgesinde gezinirken elinde değişik silahlar olan, üstünde fiyakalı ceketi, altında karizmatik pantolonu olan abiler şu anda komutanın olduğu bölgede taşkanatları kesiyordu. Öyle uzaktan uzaktan, hiç konuşmadan onları hayran hayran izlemiştim.

Beyaz Köşk'te oynuyordum. 'Olgunn' karakteri diğer karakterlerden daha iyidi, daha güçlüydü. Bir de 'webkurdu' vardı. Olgunn kadar güçlü olmasa da o da efsaneydi. Diğerleri grup şeklinde taşkanat keserken bunlar tek başlarına kesiyordu. 5 dakika izledim, gaza geldim ben de bunlara yardım olsun diye vurdukları taşkanatlara vurmaya başladım. Kendim kesmiş gibi eğleniyordum. Taa ki yeni kalkan bir taşkanat bana tek atana kadar. Resmen maçın 3. Saniyesinde ilk yumrukla nakavt olan boksör gibi hissetmiştim.

Agah'ta doğmuştum ve koşarak tekrar olay bölgesine gitmiştim. İntikamımı alacaktım. Olgunn abinin arkasında olarakta olsa intikamını almıştım. Rahat uyuyabilirdim artık.

7. Sınıf öğrencisiydim. 7 yaşında ilkokul birinci sınıfa başladığımı düşünürsek 13 yaşında ilk kez oyuna başlamışım. Yaz tatiline de az kalmıştı. Doya doya oynayabileceğim bir oyun bulmuştum. Ancak OKS yaz bittiğinde, okul başladığında oyunu bırakmam gerekti. Çünkü OKS sınavına hazırlanacaktım. İyi bir lise iyi bir gelecek için atılacak ilk adımdı. Ama neyse, 3 ay oyunu doya doya oynayayım hele bir!

Oyun ilk gün bende öyle bir yer edindi ki 29 Mayıs 2007 salı günü okula gittiğimde aklımda tek bir şey vardı. O taşkanatları bir gün tek başıma kesebilmek. İnanıyordum kendime. Başarabilirdim. Yapabilirdim...

Bunları anlatma nedenim şu an Eminönü bölgesinin bomboş olması. Bugün 7 Karaköy üretimli savaşçımla , çantamda 20 milyar paramla ( oyun deyişiyle T ) , kasamda 500+ erg , hidrojenimle sabahtan akşama kadar Eminönü bölgesinde vakit geçirdim. 12 yıl önce oyuna ilk başladığımda oturduğum yere gittim oturdum. Arka planda "Ferdi Özbeğen - Dilek Taşı " çalıyordu. 5 dakika izledim , eskilere gittim . Olgunn 'u , webkurdu'nu , siemens'i gördüm orada... Ben hala o küçük çocuk gibi hissediyorum kendimi. Abilerim gelse , ben onlara yine yardım etsem taşkanat keserken. İzlesem onları hayran hayran. " Vaay be tek başına kesiyosun he abi " desem , o da " Ne sandın yaa ezik bunlar :D " dese... Oyunun en güçlüsü , üniversiteli bir abi beni kále alıp cevap yazdı diye sevinsem... O zamanlar üniversite bana o kadar uzak geliyordu ki anlatamam... Şimdi üniversiteyi bitirdim ve mühendisim. Ama ne zaman Eminönü sokaklarını gezsem hep o küçük çocuk oluyorum. İKV sokaklarında hiç büyüyemedim ben. Bana hep çocukluğumu hatırlatıyor.

Şimdi de keşke oyun eminönüne taşınsa , sokaklar kalabalık olsa... Eminönün'de etkinlikler olsa.. 7-8 gün sürecek etkinlikler yapılsa... Ben de birkaç çocuğun kahramanı olsam diyorum. Ama çok uzak geliyor bana. Eminönü bölgesinin bomboş olması canımı acıtıyor... Karaköy bölgesi , Eminönü bölgesinin sonu oldu... Artık tüm savaşlar Karaköy'de yapılıyor. Ticaret yapan adamlar Karaköy'de bankada oturuyor. Eminönü bölgesine sadece Mısır'a ya da uçaktan Topkapı'ya geçmek için birkaç saniyeliğine kullanılıyor...

Oyuna yeni başlayan insanlar görüyorum. Her türlü yardımcı olmaya çalışıyorum ama tutamıyorum oyunda. Sıkılıyorlar. Kimse yok ki oyunda neden sıkılmasınlar? O taşkanatlar olmasa , onları kesen gruplar , abiler olmasa ben sıkılmaz mıydım? Tabii ki sıkılırdım. Yeni başlayanlara hak veriyorum.

Yönetimden istediğim tek şey Karaköy 'ün cazibesini azaltmaları. Eminönü bölgesini tekrar cazip hale getirmeleri. İsteseler rahat yaparlar. Mesela taşkanatları balıkçı idrisin oraya , Recep Dayının oraya , antreponun arkasına (gibi bir çok yere ) getirseler, güçlerini arttırsalar. 10.000 tane taş kanat derisini toplayan ilk kişiye epe verseler insanlar Karaköy' de durmaz daha. Eminönü'ne gelirler...

İçimi dökesim geldi gece gece. Ara ara doluyorum böyle. Bu sefer yazayım dedim. Bir GM yorum yapsa, olur ya da olmaz dese keşke. Sanmıyorum ama insan yine de bekliyor. :yum:
ManTheBoundaries
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Mesajlar: 88
Kayıt: 17 Haz 2018 01:40
Sunucu: Beyaz Köşk

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen ManTheBoundaries »

Ne kadar büyük heyecanla yazdığın belli aynı heyecanla okudum. Bu oyun bazılarının anlamayacağı kadar fazla şey barındırıyor.
Kullanıcı avatarı
Recoil
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Mesajlar: 97
Kayıt: 20 Eki 2017 17:57

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen Recoil »

Cidden Karaköy banka da boş boş afk rollerinde takılan çok insan var sunucularda. Bu tarz nostaljik etkinlikler yapılabilir ve etkileşim artırılabilir.
Kullanıcı avatarı
erbayyy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 11 Ağu 2010 14:38
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Konum: KaySeRi

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen erbayyy »

Oyunu yıllar önce bırakmış biri olarak yazını duygulanarak okudum,gözümde eski anılar canlandı.

Oyuna ilk girdiğim anda jandarmaların kazılan hendeklerin içinde durmaları, her an gelebilecek bir tehlikeye karşı tetikte durmaları çok ilgimi çekmişti.Oyuna başladığım ilk 2 günü Eminönüde boş boş dolanarak geçirmiştim.Güzel zamanlardı arada sırada tekrar oyuna girip çıkıyorum ama eskisi gibi değil ve olmayacak da. Level sınırını 29 a düşürseler Eminönü full taşkanatlar ile dolsa bile yinede eski tadı vermez çünkü ne sen eski sensin nede oynayanlar eski oyuncular...
.....
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Semiha'nın Gözdesi
Semiha'nın Gözdesi
Mesajlar: 5551
Kayıt: 09 Mar 2011 21:37
Sunucu: Kuklacı
İletişim:

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen TOLGARDA »

Kesinlikle Eminönü bölgesinin dolu olduğu zamanları inanılmaz derecede özlüyorum.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
Kullanıcı avatarı
Darkxfearless
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Mesajlar: 554
Kayıt: 20 Haz 2017 03:24
Sunucu: Kuklacı
İletişim:

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen Darkxfearless »

Game Masterların Meteor Bölgesi - Eminönü - Sivri ada gibi yerlerde etkinlikler yaparak oyuncuları Karaköy bölgesi dışına çekmeleri lazım . Şahsen bu oyun benim için meteor arz sancak önünde vs atmaktan ibaretti 😂
Resim
Esadullah
Kara Cin Düşmanı
Kara Cin Düşmanı
Mesajlar: 3436
Kayıt: 23 Nis 2010 23:38
Sunucu: Eminönü

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen Esadullah »

İleriki dönemlerde (varsa) yeni gelecek olan güncellemelerde Eminönü ve Sivri Ada göz önüne getirilerek hazırlanırsa, ortak bölge Meteor dahi yine eski kalabalığını korur.

Yeraltı ve Büyük Holl'e gelirsek; Yeni eklentilerdeki görevlerin bağlantısı oraya değinir ve zorunlu hale getirilecek bir kaç görev eklenirse aynı şekilde Yeraltı ve Büyük Holl bölgeleri de aktif olur.

Hayırlısı diyelim..
TOLGARDA yazdı: 13 Tem 2019 22:46 Kesinlikle Eminönü bölgesinin dolu olduğu zamanları inanılmaz derecede özlüyorum.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Mesajlar: 1304
Kayıt: 11 Ara 2009 10:13
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ancient Legends
Konum: Şanlıurfa / Viranşehir
İletişim:

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen yun1010 »

Off of oyunu bırakalı 1 yılı geçicek nerdeyse. 3 kardeş oynardık, halen oturunca 2-3 saat ikv muhabbeti dönüyor. Ama full dizili çar verseler (ki var zaten ama kim bilir şuan nicki nedir kim oynuyordur ?) yine dönmeyiz. Eskiden harbiden çok güzeldi şimdi de güzel ama ben İKV ye yatırdığım parayı artık cebimden ödemek istemiyordum. Yayıncılığa başladım başka oyunları oynayarak kazandığım parayı İKV ye yatırırım diye düşündüm. İnsan başka oyunları görünce boss kaçırmasıymış seni hiç tanımıyo bilmiyo ama sırf öldürdüğün için seni doğurup bu günlere getiren annene edilen küfürlermiş onun bunun kavgasıymış neler neler uğraşmak istemedim. Developerlar kaş yaparken göz çıkardı. Gece gece duygulandım baya belki 5-10 yıl sonra tekrar başlarım. Çünkü muhtemelen yayıncılığı bırakıcam askerlik üniversitesi felan bitmiş olucak e tabi evliliği de var hanım dışarı çıkma diyecek bana ben de oturup İKV oynucam napalm :D iyi forumlar
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
YigidoSivasli
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 257
Kayıt: 08 May 2018 10:15

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen YigidoSivasli »

Bazıları boss kaçırdılar.
Bir takım kopyalama yaptılar.
Çözüm basitti yapamadılar.
Olabilir gerçekten de haksız yere süresiz giriş engelleme cezası alan oyuncular var.
Düşünülmeden,koskoca 5 yılda düşünmeden ortaya konulan bir bölge yaptılar.
Ama yönetim de elimizden bu gelir demiş olabilir.
Şimdi en önemli sorun kopya ile elde tutulan eşyalar ve materyaller !
Sorun ne idi ?
Üretilebilir silah ve zırh eşyalarının materyallerinin az miktarda elde edilmesi idi.
Günler değil aylarca uğraşılan çabadan saatlerce vakit ayrılan bir oyunda bir ceket elde edememekti.
Çare kapalı alan grup bölgesi!
Evet şahsi fikrim.
O kadar kopyalanan eşyalar ve materyallerin hiç olması için ÜRETİLMEDEN ELDE EDİLEBİLECEK TÜM KARAKTERLERİN TÜM EŞYALARI İÇİN küçük bir kapalı zindan getirilmeli.
İllak üretim olsun diyeceksek takı uretelim. Oyunda ilk defa bu gelişmeyi görelim
Karaköy başından bugüne gelen süre bence yeterli.
Neyse sadece düşüncemi sundum.
Kullanıcı avatarı
pegasusejder2
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Mesajlar: 118
Kayıt: 21 Oca 2019 22:44

Re: EMİNÖNÜ BÖLGESİNİN BOMBOŞ OLMASI

Mesaj gönderen pegasusejder2 »

Arkadaşlar oyuncuların yeni açılan yerde olması gayet doğal bir şey. Ben karaköyden öncede kaç kere oyuna başladığımda eminönü yeraltı meran gibi yerleri neredeyse boş görüyordum. Herkes meteorda takılıyordu. Meteor olmasının sebebi istersen klan savaşı yapardın istersen çt ye girerdin. Onun haricindeki yerler gene boş sayılırdı. Şuan ki durumunuz sadece karaköyü sevmediğiniz için açık bulma gibi bir şey. Yeni bölge iyi olmuştur kötü olmuştur orası ayrı bir tartışma konusu ama ben karaköyden öncede hemen hemen böyle olduğunu biliyorum. Hatta karaköy gelecek diye yeniden oyuna dönenler olmasına rağmen boş olduğunu hatırlıyorum. Kenana zor grup çıkıyordu veya çıkmıyordu aynı şekilde junon da öyle. İnsanlar eski bölgelerde dolaşmaz.
Cevapla