Yeni Fikirler ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
EbdSr
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 31
Kayıt: 16 Oca 2019 23:53

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen EbdSr »

Bölgeler saatlerce aynı yerde oturan oyuncularla dolu. İkvde koşu yarışı gibi etkinlikler olmasını çok isterim, eklemesi çok da zor olmasa gerek. Eminönü sokaklarında saklambaç oynayabilmek ne güzel olurdu mesela. Çizimlerde güzelmiş, senin mi ? alıntı mı?
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 376
Kayıt: 17 Ara 2017 23:05
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Konum: Galata Kulesi

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen ismailaslan »

Eline Sağlık :)
Fikirlerine ek olarak

İyi Forumlar
Resim
Kullanıcı avatarı
Mertbey36
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Mesajlar: 4
Kayıt: 16 Şub 2019 03:41

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen Mertbey36 »

O.kadar.muhteşem.bir.fikir.ki.hele.şu.asa.değiştirme.olayı.muhteşem.mesela.ferro.asayı.halleye.dönüştürsek.yada.itemleride.komple.değiştirsek.anu.ceketi.halleye.falan.bilmem.yaparlarmı.çok.zor.ama.gördüğüm.en.iyi.fikirlerden.birisi.
Kullanıcı avatarı
VatanKIRIM
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 464
Kayıt: 03 Haz 2012 16:41
Sunucu: Meran
Klan: Lodos

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen VatanKIRIM »

Oyunu uzun süre önce bıraktım. Yıllar oldu hatta. Oyun hala bıraktığım gibi; yeni oyuncu çekmeye uğraşmıyor, elinde olanı tutmaya çalışıyor.

Önerileri inceledim ancak bu da şu anki sistemden farksız geldi. Yani halihazırda sağlam bir karaktere sahipseniz belki işe yarayan fikirler olabilir.

Oyunu kurtarmak için zamanında bir fikir sundum ancak tenezzül bile edilmedi. Allah rahmet eylesin, güzel oyudu.

viewtopic.php?f=46&t=136064
Resim
T A T A R
İstanbul - São Paulo
2012 FanArt Çizgi Roman Üçüncüsü
Kullanıcı avatarı
egoSTAR
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Mesajlar: 139
Kayıt: 14 Şub 2018 19:30
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: EminönüGuards

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen egoSTAR »

Mertbey36 yazdı: 06 Mar 2019 08:17 O.kadar.muhteşem.bir.fikir.ki.hele.şu.asa.değiştirme.olayı.muhteşem.mesela.ferro.asayı.halleye.dönüştürsek.yada.itemleride.komple.değiştirsek.anu.ceketi.halleye.falan.bilmem.yaparlarmı.çok.zor.ama.gördüğüm.en.iyi.fikirlerden.birisi.

Heycandan yazamadın heralde 😂
Resim
Kullanıcı avatarı
RamazanBey
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Mesajlar: 503
Kayıt: 01 Oca 2018 08:56
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: City Of Death
Konum: İSTANBUL

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen RamazanBey »

Güzel fikirler ama bu oyunda, oyuncuları dinleyecek derdine derman olacak kimse yok maalesef böyle güzel oyunu daha da güzel yerlere gelmesi için adım atan /attıran yok.
La Tahzen İnnallahe Meana---لاَ تَحْزَنْ إِنَّ اللّهَ مَعَنَا




Resim
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

Konu epey başarılı ve güncel tutulmaması biraz üzücü. Bende uzun zamandır yazacağım diyordum fakat fırsat bulamadım. Şahsen "pay to win" mantığına karşı birisiyim fakat geleştiricileride mutlu etmek önemlidir. Bu yüzden orta yolu bulmak en mantıklısıdır. Zaten aylık ücretle oynanan oyunlarda bu mantıkla ortaya çıkmış oyunlar. Önerilerimde tabi ki akçeyle alınabilecek şeyler olacak fakat bu karakterinizi doğrudan güçlendiren veya bir üst seviyeye yükselten şeyler olmayacak sadece oyunun daha eğlenceli geçmesi için güzel eklentilerin olabileceğine inandığım öneriler. Konuya dönelim;
(NOT: Yazı uzun olacağı için mecburen parça parça atmak zorunda kalacağım. (Forum uzun yazılarda kısıtlama getirmekte) )

Kısaca Önerilerimin Başlıklarını Yazayım Çünkü Uzun Bir Yazı Olacak
  1. Belirlediğiniz Karakterinize Ait “NPC-A” Örs yeniler. Yetenek/Direnç/Üretim&Toplama puanlarınızı sıfırlayabilir. Kullanıldığında herkes tarafından kullanılabilir.
  2. Belirlediğiniz karakterinize ait “NPC-B”. Oyun içinde bulunan tüm saf olmayan madenler / materyaller / reçeteleri barındıran ( ve daha bir çok özellik) size ait NPC. Kullanıldığında başkası tarafından kullanılamaz.
  3. “NPC-C”. Grup Bölgeleri (ÖZEL ve NORMAL) ve EM’lerde (NORMAL) kullanılabilecek “NPC-C” hesabınızdaki tüm karakterlerinize kalıcı olarak entegre edilir. İçerisinde ucuzdan alabileceğiniz oyun içindeki tüm iksirler yer alacak. Başkaları sizin bıraktığınız NPC-C’den alışveriş yapamazlar. NPC’yi dışarıda kullanabilirsiniz fakat içinden alınan her şey belirttiğimiz bölgelerde sadece kullanılabilecek.
  4. “NPC-D”. Her bölgeye ve bu bölgelerin hemen hemen her noktasına size ışınlayabilecek sadece belirttiğiniz karakterinize kalıcı olarak entegre edilir.
  5. ”Özellik-E” Belirttiğiniz karaktere entegre edilir. Karakterinize ait Özel KASA, ÇANTA ve İŞPORTACI kalıcı olarak karakterinizin hizmetine sunulur.
  6. ÖZEL EM BÖLGESİ. Karakterinize alacağınız özel em bölgesine giriş biletleri/pasaportları ile bu bölgeye erişim sağlayabileceksiniz.
  7. ÖZEL GRUP BÖLGESİ. Karakterinize alacağınız özel grup bölgesine giriş bileti/pasaportu ile bu bölgeye erişim sağlayabileceksiniz.




ÖZEL NPC-A

NPC'nin yapabilecekleri:
  • Örs olmak
  • Yetenek / Direnç / Toplama ve Üretim puanlarını sıfırlamak.
NPC-A Nasıl alınır ve özellikleri nelerdir?

  • Belirttiğiniz karakterinize 5.000 akçe ile ( yardımcılar gibi) karaktere entegre edilen taşınabilir örs aynı zamanda yetenekleri/dirençleri... sıfırlamaya yarayacak özel NPC.
  • İstenilen yere bırakılabilecek bu NPC, yerde 10 dakika kalır sonra yok olur. Tekrar kullanıma açılma süresi ( cooldown ) ise 60 dakika olacak.


Yere bırakılan bu NPC'den herkes faydalanabilecek. Fakat Örs için gerekli ücret sabit ve 50bin olacak. Yetenek-Direnç-Üretim sıfırlatmak ise "1m" olacak. Bunların hepsini (yetenek/direnç/üretim puanları) beraber toplu sıfırlayabilecek. Tabi bu sefer puanları tekrar vermek gibi bir işkence olacak bunun için ise "ALT+Mouse sol tuşuna" Puanların 50 şer şekilde artmasını sağlayacak bir eklenti yapabilirsiniz. Tabi bunu yapmışken bir zahmet Alışverişte de "ALT+Mouse sol tuşuna" atıyorum 10m 10m artacak ve 1m 1m azalacak şekilde düzenleme getirebilirsiniz konusuna değinmişken bahsedeyim istedim.

Bu NPC, Hem grup bölgelerinde hem de toplu yerlerde örslere gidip gelmekten kurtaracak, insanları beklemekten ve sancılı durumlardan kurtacağına inandığım çokta yerinde olacağına inandığım hem eğlenceli hem farklı güzel bir eklenti olacaktır.



(Not1: NPC-C ile zaten ışınlanıp gelinebilir gibi bir şey söylenebilir. NPC-C GB lerde kullanılamaz fakat bu kullanılabilecek, ayrıca herkes NPC-C’ye sahip olmayabilir)

(Not2 : Alttaki bahsettiğim NPC-B'ye sahip karakterler ise bu üretim ve toplama puanlarını sıfırlamadan etkilenmeyecek çünkü zaten o karakterin bu puanları her zaman maximum olacaktır o karakterlerin bu üretim sıfırlamasından etkilenmemesi gerekiyor)
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

ÖZEL NPC-B
NPC'nin yapabilecekleri ve özellikleri:
  • Oyundaki tüm reçete, materyal, ve çöp madenleri içerir (Arama penceresi mutlaka barındıracak)
  • Üretim ve Toplama puanlarınızın hepsini (Kimyacı, Madenci, Sarraf..) kalıcı olarak maximum puana ulaştırır. Yani tüm madenleri çekebileceksiniz, makina olmadan sürekli maximum puanda kalacaklar.
  • İstediğiniz tılsımı ve en önemlisi istediğiniz iksiri toplu şekilde üretebileceksiniz (Materyalleri sizde olması şartıyla).
  • İstediğiniz çöp madenleri (Mantar, Çıban Otu vb vb ..birinci derece diye adlandırıyorum) alabileceksiniz bu NPC’den, tabi ücretiyle birlikte. Sadece iksir reçetelerinde bulunan "İkinci derece" madenlerde bulunacak (Ada sürgünü, Isırgan tohumu, gibi..). Bu NPC'nin en büyük amacı iksir üretimlerine çok büyük katkıda bulunmak. Ayrıca bu NPC’den aldığınız Mantar, Ada Sürgünü vb madenleri alışverişlerde kullanabileceksiniz.
  • Üretilen iksirler alışverişlerde, EM bölgesinde (NORMAL), Grup bölgelerinde (ÖZEL + NORMAL) kullanılabilecek.

NPC-B Nasıl alınır ve özellikleri nelerdir?
  • Sadece karaktere entegre edilebilen bu NPC 10.000 akçe ile dükkandan alınabilecek.
    (Her karaktere ayrı ayrı alabilirsiniz ve kalıcı olarak alınan karakterde kalır bu NPC)
  • Her yere bırakılışında kişiden "1m" ücret alacak.
  • Yerde kalma süresi "60" dakika, tekrar kullanıma açılma süresi 120 dakika.

Kullanıldığında NPC-B açığa çıkar, içerisinde oyunda bulunan tüm reçeteler, tüm çöp madenler ve akçe ile çekilen tüm materyalleri bulundursun. Bu NPC kişiye özel olacak yani sadece ve sadece o kişi kullanabilecek.
Oyunda kasmalara vb olaylara engel olmasın diye bu NPC sadece Mısır Çarşısı gibi bir bölgede veya başka özel bir bölge yapılıp orada kullanımına izin verilir gibi bir sınırlama koyabilirsiniz. Fakat bu sınırlama olmazsa çok daha güzel olur.
Ayrıca lütfen arama penceresi yerleştirin yoksa o kadar ürünü (reçete materyal vb vb) oyuncu ararken sayfadan sayfaya geçişle veya mouseyi tek tek oradan buraya götürerek aramakla uğraşmasın yani yapılıyorsa güzel orjinal bir şey olsun.


BU NPC'yi karakterine satın almış kişilerin "Üretim&Toplama" puanları otomatik olarak maximum seviyeye ulaşır yani karakteri hem kimyacı hem zırhçı ve diğer tüm madenleri toplayabilecek durumda olacak. Ve bu kalıcı olarak duracak karakterde. Yani maden çeken kişilerin çok işine yarabileceği bir olay olacak. Bu şekilde hem çöp madenlerin sayısı artacak hem de madenlere ilgi daha da fazla artacak ayrıca maden arttırıcılar da daha çok satın alınabilecek dükkandan. Ayrıca iksir üretimleri artacak ve klan savaşlarında daha bir eğlence artacak ( her ne kadar klan savaşı yapmasamda :D )

Ayrıca bu NPC 'de "A dan Zye" tüm iksirleri üretebilmeniz sağlanacak. Reçetelerin illa ki sizde üretimde olması gerekmeyecek. NPC istediğiniz iksirden materyalleri sizde olması şartıyla üretebilecek ve toplu üretim yapıp tek seferde hepsini alabilme imkanı sağlayacak. Mesela NPC'ye "100 adet" dinazor iksir üretececeğinize dair bir talimat verdiniz. Bunun için gerekli materyalleri size bildirecek atıyorum ve diyecek ki "100 çıban otu, 100 krizoberil ve 10 saf kurşuna ihtiyacı var (Sadece dinazor iksirin reçetesini bile gösterse yeter yani kendisinin hesap yapmasını bile yapmazsanız kabul edilebilir ama yaparsanız insanları hesap makinasından kurtarırsınız :D )" sizde bunları çantanızda bulunduracaksınız ve işlemi onayladıktan sonra çantanıza 100 adet dinazor iksir gelecek.

Yine bu NPC de tüm tılsımların reçetelerini ve birinci kademe (Buz oku I (I) gibi) tılsımları barındıracak, üretimleri için de olanak sağlayacak. (Tabi ki materyallerin sizde olması lazım direkt Buz Oku I (III) satın alamazsınız çünkü o tarz tılsımlar olmayacak sadece reçeteleri bulunacak ve alabileceksiniz )

Göz Taşı reçetesinden tutun aklınıza gelebilecek diğer tüm reçeteleri ve materyalleri barındıran ve toplu alabilmenize olanak sağlayan NPC.

Bu biraz gereksiz gözükebilir fakat bu Npc nin asıl amacı hem bazen sağ'a sola gidip şu materyal hangi Npc de satılıyordu veya atıyorum Göz Taşı reçetesinin hangi NPC de satıldığını veya Lokman mı sarraf mı ne istediğini bulabilmek & bakamabilmek veya satın alabilmek için yapılmış bir NPC.

Söylediğim gibi iksir üretiminde inanılmaz işleri kolaylaştıracak bu NPC hem klan savaşlarına eğlence katacak hem bir çok kişi iksirleri hiç kafasına takmadan tüketebilecek gerek bölgelerde hatta normal görevler yaparken dahil. Oyunda herkes maden çekmeye ya zaman bulamıyor ya da sevmediği için hiç bu işlere girişmiyor. E tabi bu olaylar da iksir üretilmesinin sancılarını ortaya çıkartıyor. Buradan üretilen iksirler alışverişlerde kullanılabilecek elbette ki.

Tüm çöp madenler ve ikinci derece saf madenlerin bu NPC'den toplu olarak satın alınabilmesi. Bu özellik hem toplu maden satımı yapan kişilerin pahalıdan satmasını engelleyecek hem de adaletli düzgün çöp madenlerin satılmasına bir düzen/denge getirecek. Bu NPC'ye sahip bir tank olduğunu düşünelim ve bu tank sürekli tüm madenleri toplayacak evet bu onun için büyük bir emek aynı zamanda hem güzel uğraş olacak sonuçta tüm madenleri çekebilecek ve hızlı bir şekilde birikim yapmış olacak. Bunları piyasaya sürdükleri vakit evet ister istemez dengesizlikler olabilecek belki de zamanla çok ucuza bırakmak zorunda kalacaklar bunu bilemem fakat en azından NPC'de satılan Çıban otu fiyatıyla bir denge halinde olması herkesi rahatlatacaktır. Zaten amaç herkesin rahatlıkla iksir üretmesini sağlamak. Zaten zamanla bu çöp madenleri biriktiren TANK'ların tek amacı 3. derece saf madenleri (PaintineTaaffeite, İridyum, vb vb) çekmek için uğraş vermesi olacak ve topladıkları o çöp madenleri ise kendilerine ayırıp kendi iksir üretimlerinde kullanacaklar çünkü hiç kimse NPC'de bulunan fiyattan daha fazla bir fiyat ödemeyecektir.


Örnek vermem gerekirse:

45 level iksir üzerine konuşacak olursam,
Çıban Otu, Krizoberil vb vb....: 2.000 'den satılsın bu da her dinazor iksir için x10 x10 istedigi için toplamda 40.000 bin eder ayrıca saf Kurşun istiyor bunun içinde
Saf Kurşun gibi materyallerin : 20.000 olduğunu varsayarsak. Bir Dinazor iksir 60.000 bin lira eder. 100 adet dinazor 6m para eder. Bin Adet 60m eder.

55 level iksirler üzerinde konuşacak olursak:
Bor, Papatya gibi madenler : Tanesi 5'binden x20 x20 'ar istediği için toplamda 200.000 bin eder. Ayrıca x1 Ebonit, yapıştırıcı, maya 100.000 bin olduğundan 300.000 bin eder. 100 tane 30m eder bin adet 300m yapar.

Liste uzar gider sanırım aşağı yukarı anlatabilmişimdir.

Büyücü için düşünüldüğü vakit her birinden biner adet üreten büyücü (Can, Kudret, Fizik hasar, Buz Hasar, Elektrik Hasar, Çember, Antilop, Zırh arttırıcı iksir ) Yani zaten en fazla masrat büyücüye gider kanımca 2t'ye yakın para gider bu zaten o kişinin gözüne gelmeyecektir kanımca çünkü epey zevkli olacaktır dediğim gibi sadece klan savaşları için değil görev yaparken olsun, maden çekerken olsun, GB lerde olsun çoğu kişinin inanılmaz faydalanacağı bir eklenti olur.
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

ÖZEL NPC-C

(SADECE Grup Bölgelerine (Özel+Normal) ve EM'lere (Normal) özel NPC)

NPC'nin yapabilecekleri ve özellikleri:
  • İçinde her türlü hasar / can / ileştirme/ vb vb iksirleri bulunduran NPC.
  • Buradan alınan iksirler sadece Grup Bölgesi ve EM içerisinde kullanılabilecek.
  • Alışverişte kullanılamaz buradan alınan iksirler.

NPC-C Nasıl alınır ve özellikleri nelerdir?


  • Satın alındığında hesabın içindeki tüm karakterlerinize entegre edilir. 10.000 akçe ile hesabınıza kalıcı olarak entegre edilir bu NPC.
  • NPC "1 dakika içerisinde yok olur" yenilenme süresi "5" dakika olacak.
  • SADECE ve SADECE o kişi bıraktığı NPC'den iksiri alabilecek. Gruptaki diğer oyuncular sizin bıraktığınız NPC'den iksir satın alamaz. Aldığınız iksirler alışverişlerde kullanılamaz.
  • Ayrıca satın aldığınız iksirleri SADECE Grup bölgelerinde (Özel+Normal) ve Normal EM'lerde kullanabileceksiniz çünkü o iksirler özel ve biraz daha ucuz olacaklar,
Örneğin;

55 level iksirlerin tanesi = 50.000bin olacak
45 level iksirlerin tanesi = 40.000bin olacak
40 level iksirlerin tanesi = 30.000bin olacak
....



Bu Npc'yi normalde sadece Grup Bölgesi için düşünüyordum fakat Em sevenler için haksızlık olabileceği için onlarıda düşünmek gerekiyor diye düşündüm ayrıca belki bu sayede NORMAL EM'ler hareket ve eğlence kazanır. Tabi bu akçeyi vermeyip iksir almayan kişilere haksızlık gibi gözükebilir bu fakat bence değil çünkü zaten o kişiler em atmayı seviyorlarsa veya GB bu özel NPC'yi alamazlarsa dahi en azından karakterlerine kendilerine yetenecek kadar iksir alabilirler bu çok zor olmaması gerekiyor. Kısacası Pay to win olayı falan değil bu olay :) Zaten NPC-B oyuna dahil edildiğinde herkeste oldukça fazladan iksir bulunacak.

GB için düşünecek olursak, 4 büyücünün fiziksel hasar içtiğini düşünürsek ya da kritik ortaya güzel hasarlar çıkacaktır. Tabi zamanla bu tarz şeylerin ayarlarını geliştiriciler bizler fark etmeden slotların canlarını arttırma gibi bir girişimde bulunmazlar umarım yani en azından o insanların ödedikleri paraları çöpe atarcasına bunu yapmazlar umarım :) Adaletsiz olmayacak bir düzenlemeye asla sesim çıkmaz ^_^ Ama siz kalkıp mesala bir iksirin ortalama hasarı 400 büyü hasarı arttıracağını bile bile sonra gidip o slotların canlarını tam da bu 400 büyü hasarına gelecek şekilde arttırırsanız bu çok acımasızca olur. Bu herkesi o özel NPC'yi almaya zorlayacak bir yenileme olur ve adaletsiz bir davranış olur ayrıca bu akçeyi önceden ödemiş olanlara da büyük haksızlık ve hakaret olur.







ÖZEL NPC-D (Işınlama)
  • Tüm bölgelerin bir çok yerine anında ışınlanmanızı sağlayacak NPC
  • NPC kullanılmadan önce canınız 100 olmalı, Grup ve Em bölgelerinde kullanamazsınız.
NPC-D Nasıl alınır ve özellikleri nelerdir?
  • 5.000 akçe ile sadece istenilen karaktere kalıcı olarak entegre edilir bu NPC.
  • Kullanıldıktan sonra 30 saniye yerde kalır. 1 dakika da süresi açılır. 1 dakikada açılmasının nedeni aşağıdaki örneklerimle daha iyi anlaşılacaktır.
  • NPC'ye sağ tıklanılacak ve liste halinde önce ışınlanılacak bölge adlarını sıralar sonra bölge seçildikten sonra o bölgenin en kritik en çok uğranılan yerine ışınlar. Bu kritik noktaların sayısı oldukça çok tutulması gerekiyor ki faydalı bir NPC olsun.



Bu NPC hem eğlence amaçlı epey güzel olacak hem de atıyorum kişi komiser kesecek hem o sancılı yollardan geçme girişimde bulunmadan hemen kendisini atabilecek oraya hem de insanları gereksiz yere bekletmemiş olacak. Bu en basit örnek. Çünkü insanlar İKV oyununda başkalarını bekleyerek çok büyük zaman harcıyorlar bu da zaman içerisinde gerginlik vb şeylere neden oluyor. Ayrıca oyunda zaman harcayan oyuncuların çoğu bir etkilin yaparken etkinlik için oyuncuları toparlayana kadar ciddi zamanlar harcıyorlar işte bunların önüne geçilebilecek bu şekilde.
Ve ayrıca başka önemli bir şey. Yeni başlayan oyunculara çok ciddi faydaları dokunabilecek bir NPC olacaktır. Çünkü oyuna yeni başlamış birisi atıyorum klandan "Cevriye kesebilecek var mı yazıyor?" Belki günlerce yazanları bilirim ama oyuncular her ne kadar yardımcı olmak için can atsalar dahi sürekli git gel yapmak bile ciddi zamanlarını alıyor. İşte diyelim komiser kesiyorsunuz ve kalkmasını bekliyorsunuz böyle bir yazıyı gördünüz hemen meteor cevriyeye yakın bir yere 2 kişi bile ışınlansa o görevi olan kişinin görevini halledip sonra tekrar komisere ışınlanılırsa hem yeni oyuncuların önü açılmış olur hem de çok faydalı etkisi olacağına inanıyorum. Örnekler uzar gider...

Düşük levelde olan kişiler bu NPC ürününü alırlarsa o halde Komiser odasına ışınlanabilecek gibi sorular ortaya elbette atılır fakat bu kişiler görevleri yapmadan zaten oraya erişimin engellenmesi gerekmekte. Yani ufak tefek ayrıntılardan değinmeden atlıyorum genel olarak bu kısımları zaten düşüneceklerine eminim eğer böyle bir çalışma yapılırsa.

Ayrıca eklemem gereken başka bir şey, diyelim meteorda büyük klan savaşı yapılıyor ARZ sancakta. 100 lerce ARZ birden cevriye mağarasının önüne ışınlanma kararı aldı ve bu NPC’yi kendileri için kullandılar ve ışınlandılar bu tarz şeyler lag’lara neden olur mu bilemem fakat sıkıntı çıkartabilir hem oyuncuların düşmanları tıklarken NPC’ye tıklaması hem de savaşlarda arkadan dalma, vur kaç gibi gibi… Bu yüzden bu NPC’nin ışınlanma odası dediğimiz mekanda kullanılmasına izin verilmesi gibi bir şey yapılabilir. Ama bu odaya gitmek çok basit olması gerekiyor atıyorum /ışınlanmaodasına git dediği zaman kişinin canı 100 olduğu taktirde onu oraya atıversin. Bu kişinin ayrıca grupta olmaması gerekiyor gibi bir şey de yapılabilir fakat bu yapılmadan ayarlanırsa daha hoş olur ^_^. Odaya girdiğinde bu NPC’yi kullanıp sonra nereye ışınlanmak istiyorsa oraya ışınlansın. Geri dönüşte aynı mantıkla. Fakat Işınlanma odasına girip düşenler ne olacak veya ışınlanma odasına gitti sonra vazgeçti ve en son konumu ise ışınlanılacak yerlerde yok ise işte o zaman en son konumuna atıversin gibi bir seçenekte olsun. Odaya girdi vazgeçti ve en son bulunduğun yere git diye bir şey olursa daha mantıklı olur.
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Yeni Fikirler ?

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

Karaktere eklenen “ÖZELLİK-E”

Özel kasa , İşportacı ve Çanta.
  • Her Sayfası 128 slottan oluşacak. Toplamda 20 Sayfa olacak bu kasamız bir çok kısa yol tuşu barındıracak
  • Çok hızlı şekilde Çantanızın boşaltılmasına yardımcı olacak Özel İşportacı.
  • 96 slottan oluşacak yeni bir Çanta.
ÖZELLİK-E Nasıl alınır ve özellikleri nelerdir?
  • 5.000 akçe ile karakterinize kalıcı olarak entegre edilir.
  • Sol üstteki karakter adınızı sağ tıklayarak buradan;
    Özel Kasayı Aç
    Özel İşportacıyı Aç tuşlarıyla ulaşılabilecek.


KASA sekmesinde:

20 sayfayı kapsayacak şekilde arama yapmanızı sağlayacak arama butonu olacak. Arayacağınız itemin adını yazacaksınız ve o kaçıncı banka sayfasında ve o sayfanın neresinde o itemin bulunduğunu gösterecek size.
Otomatik olarak sıraya diz tuşu ile o bulunduğunuz sayfadaki itemleri otomatik olarak sıraya dizer saflık derecelerine ve isimlerine göre artık onun datasını ayarlayan kişi bunu daha net söyler.
"Çantanızda bulunan tüm ÇÖP (efsunsuz) itemleri" Buraya taşıyın tuşu ile çantanızdaki ÇÖP (efsunsuz) itemlerin hepsini aktif olduğunuz banka sayfasına atar. (Bu mutlaka olmalı çünkü çöp itemlerle para kasan kişi çok fazla, en azından eskiden öyleydi )
"Çantanızda bulunan birinci/ikinci/üçüncü seviye madenleri" Buraya taşıyın tuşu ile çantanızdaki madenlerin hepsini aktif olduğunuz banka sayfasına atar.
"Çantanızda bulunan tüm sarı itemleri" Buraya taşıyın tuşu ile çantanızdaki sarı itemlerin hepsini aktif olduğunuz banka sayfasına atar.
"Çantanızda bulunan tüm İksirleri (En alttaki 2 satır hariç vb vb...)" Buraya taşıyın tuşu ile çantanızdaki iksirlerin hepsini aktif olduğunuz banka sayfasına atar.
vb... vb.. tuşların sayısı arttırılabilir düşünüldükçe...


Özel İşportacı:
Çantanızda bulunan Tüm ÇÖP itemleri/reçeteleri tek tuş ile Satın.
Özel Çantanızda bulunan TÜM ÇÖP itemleri/reçeteleri tek tuş ile SATIN.
(Reçeteleri de ekliyorum çünkü her seferinde çöp reçeteleri boşluğa atıp onaylamak işkence gibi oluyor)
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
Cevapla