Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Willsocuet
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 24
Kayıt: 01 Eyl 2018 03:19

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen Willsocuet »

Az yazmışsın.
Kullanıcı avatarı
CARMENTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 263
Kayıt: 17 Ağu 2012 15:39
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Dönüşüm

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen CARMENTA »

Sen oyun hatasını kullanarak,önceden belirlenmiş zorluk derecesinden çok daha kolay bir şekilde boss kesiyorsun ve normal bir şekilde o bölgedeki yaratıkları kesenlerin cezalandırılmasını mı talep ediyorsun? Cidden doğru mu okudum ben bu yazıyı? Çok afedersin ama "Arsızlıkta kaçıncı seviye bu?" şeklinde bi soru yöneltmek istiyorum. O yaratıkları kesen oyuncunun art niyetli olup olmaması hiç önemli değil arkadaşım.Farkında değilsen tekrar belirteyim SEN OYUN HATASINI LEHİNE KULLANARAK BUNDAN BİR ŞEKİLDE KAZANÇ SAĞLIYORSUN! Hatayı gidermemiş veya giderememiş olmaları veya tüm oyuncuların bunu kullanması olayı meşrulaştırmıyor. Etik ve ahlaki yönüne bakabilirsen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Bu tüm oyun hataları için geçerlidir.Ha şayet "Peki insanlar bu kadar rezalete rağmen nasıl hala nasıl bu oyunu oynayabiliyor?" diye soracak olursan o başka bi tartışmanın konusu.Sadece görüşümü belirtmek istedim.
Resim
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

CARMENTA yazdı: 03 Mar 2019 00:33 Sen oyun hatasını kullanarak,önceden belirlenmiş zorluk derecesinden çok daha kolay bir şekilde boss kesiyorsun ve normal bir şekilde o bölgedeki yaratıkları kesenlerin cezalandırılmasını mı talep ediyorsun? Cidden doğru mu okudum ben bu yazıyı? Çok afedersin ama "Arsızlıkta kaçıncı seviye bu?" şeklinde bi soru yöneltmek istiyorum. O yaratıkları kesen oyuncunun art niyetli olup olmaması hiç önemli değil arkadaşım.Farkında değilsen tekrar belirteyim SEN OYUN HATASINI LEHİNE KULLANARAK BUNDAN BİR ŞEKİLDE KAZANÇ SAĞLIYORSUN! Hatayı gidermemiş veya giderememiş olmaları veya tüm oyuncuların bunu kullanması olayı meşrulaştırmıyor. Etik ve ahlaki yönüne bakabilirsen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. Bu tüm oyun hataları için geçerlidir.Ha şayet "Peki insanlar bu kadar rezalete rağmen nasıl hala nasıl bu oyunu oynayabiliyor?" diye soracak olursan o başka bi tartışmanın konusu.Sadece görüşümü belirtmek istedim.
Fikirlerinize saygı duyduğumu belirterek, üslubunuzu beğenmemekle beraber, bir şeye oyun hatası denebilmesi için kısa süreli bir zaman dilimi olması gereklidir. 10 yıldır düzeltilmeyen ve hala oyuncularına dayatılmış eskiden kalma şu fikirleri bir tarafa bırakmanın zamanı gelmiş ve geçmiş bile. Sadece bu oyuncu kitlesinin kabullendiği bir durumdur bu.

Kaldı ki bu durumları önceden fark etmiş olsalardı şu an oyunu terk eden binlerce insan oyunda olmuş olurlardı, 4 asayı çoğu basmış ve parlatmış olurlardı. İnsanlar hala maden çekmeye devam edip, arttırıcılar almaya devam ederlerdi. Bir şeyin dönebilmesi için maddiyat oldukça önem arz ediyor. Sizler hala eski fikirlerinizi diretmeye devam ettikçe, arkanıza yaslanarak oyun hatası diyip diyip, oyuncuların bunlara karşı sabırla direnmesini beklerseniz bu gemi böyle yürümez. Buna şahit oluyoruz, olmaya da devam edecektir bu oyun. Ben düşüncelerimi ve öngörümü dile getiriyorum, isteyen dinler, isteyen umursamaz. Benim kaybedecek hiç bir şeyim yok, tamamen iyi niyetli şekilde fikirlerimi öngörümü dile getiriyorum.


Bir oyunda yönetim demek, oyuncuların sıkıntılarını, huzursuz oldukları durumları gidermek demektir. Oyunda oyuncuların huzuru bozan durumlarda gerekli cezalandırmayı vermek demektir. Yani bu da yönetimin bir parçasıdır. Oyundaki oyuncularına huzur sağlanması demektir. Oyun hatasını lehime kullandığımı söyleyip, oyuncusunu 2. plana atıp, sonrada oyuncusunun bu duruma karşı huzurunun bozulmasında hiç bir şey yapmayıp eli kolu bağlı durması bir çelişkidir ve kabul edilecek bir olay değildir. Size göre ben oyun hatasını lehime kullanıp arsızlık yapmış oluyorsam bana göre de yönetim oyuncularının huzurunun bozulmasına karşın hiç bir şey yapmaması arsızlıktır.
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
BerRin
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 24
Kayıt: 19 Şub 2019 15:47

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen BerRin »

Bu konu şakamı :D oyun hatasını kullanıp slotu bugluyorsun sonrasında bugu yapan değil kesen yani normal haline getiren ceza alsın diyorsun iyiymiş :D
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2643
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen BayTerapi »

Roots yazdı: 03 Mar 2019 02:19 Bilhassa makalenizi harfiyen okuduğumu ve okuduğumu anladığımı taahhüt etmiş bulunmaktayım.

"Geçmişini unutan, geleceği yazamaz" sözünü hatırlatmak isterim.

Eğri oturalım, doğru konuşalım. Söylediklerinize kısmen katılıyorum, hak veriyorum. Sizi de, loncanızı da ve çevrenizi de az çok tanıyorum amma velakin siz beni tanımıyorsunuz. Zamanında illegal haksız kazanç sağladığınızı iddia edemem. Zira elimde resmi bir kanıt olmadığından mütevellit etik olmaz. Konuyu kesinlikle kişiselleştirmiyorum ve A şahsı, B şahsı olarak ele almıyorum. Genel olarak değerlendireceğim, kimseyi de haklı ve haksız çıkarma gayem olmadığını belirtirim. Nevi şahsına münhasırdır. Fakat şuna anlam veremiyorum; konu niye şimdi ve doğrudan bir hedefe yönlenmiş durumda? Bug problemi sadece Karaköy Bölgesi'nde mi meydana geldi? Geçmişi veya geçmiş zamanda niye var olan bug'ları dile getirmediniz? Getirmiş olsanız dahi o kadar kendinizden emin, dürüst ve netsiniz ki; güya geçmişte kendinizce bug olmadığını düşündüğünüz şeyleri yapmadınız. Bu da bilgi eksikliğinden, araştırma ve öğrenme yetisinin zayıflığından kaynaklıdır. Bug, kabaca hata ve kusur demektir. Şu ki, söz konusu oyun hatası. Belki aklınıza dahi gelemeyecek, irili ufaklı örnekler halinde size dilerseniz hatırlatayım;

Örnek 1: Tılsım birleştirme bug'ını hiç kullanmadınız mı? Elbette kullandınız. Babamın oğlu dahi kullanmıştır.

Örnek 2: Kutup Rüzgarı yeteneği aktifken hareket etmediniz mi veya yerinizde saymadınız mı? Can sıkıntısına kim yapmamıştır ki. Ya peki Depar yeteneğinin süresi bitmeden evvel, sonsuzluğa tıklayarak süresi dolmasına rağmen yetenekten yararlanmadınız mı? Doğru ya acelemiz vardı.

Örnek 3: Er Meydanı'nda düştüğünüzde ve akabinde tekrar oyuna girdiğinizde kalenizde doğmadınız mı? Düşmekten ziyade kısayol olarak çoğumuz bunu yaptık.

Örnek 4: Bankacı'lardaki kasalara uzaktan hiç erişmediniz mi? Bina arkasından, Bab-ı Ali'ye dahi gitmeye üşenerek yılanların oradaki objeden? Kasa Erişimi ürünü gelmeden önce binlerce kez.

Örnek 5: Kurt Mağarası'ndaki Şaman'ları, Bab-ı Ali'den kesmeye çalışmadınız mı? Ya da obje dışındaki bir düşmana, uzak menzil yeteneği kullanarak taciz etmediniz mi? Evet, büyük başarı zaferine kapılırdık.

Örnek 6: Yardımcılarınızı obje dışındaki düşmana yönlendirip, peşlerinden koşturtmadınız mı? Aynısını gücünün yetebildiği düşmanlara yönlendirip kesmediniz mi? Zevk verirdi, üstüne pişkin pişkin gülerdik.

Örnek 7: Yol Savaşçısı'na buluşmadan önce, Köpeği durduğu yerde etkisiz hale getirmeye çabalamadınız mı? Başarısız olma durumu da çabası. Duvarda Kutup Rüzgarı yeteneğinin yardımı ile aynı şeyi denemediniz mi? Yılmadan, usanmadan ve defalarca.

Örnek 8: Düşünen Adam'ı sırf zaman kaybetmemek ve doğrudan hedefe ulaşabilmek adına kesmeyip, karşıya geçebilmek için duvarın içine çekip bekletmediniz mi? Yardımcılarda oyalardı ama böylesi daha bir garantiydi sanki.

Örnek 9: Sırf Stuart Efendi'ye giden yoldaki yaratıklar ile uğraşmamak adına, henüz Gaffar Bey'in odasına girebilmek için görevini tamamlamamış arkadaşınızı Semiha Hanım sayesinde içeri çektirmeye çalışmadınız mı? Kimi zaman uğraştırıyor ama sonuca varılıyordu.

Örnek 10: İstihbarat Komutanı'ndan iksirleri bir an önce alıp çıkabilmek için, yanında saf tutanları Şifacı'nın İyileştirme Çemberi yeteneği ile başka bir iç Zone'a götürüp, diğer ajanları kesmekten feragat etmediniz mi? Her şeyin kolayına kaçmamak gerek, o ajanlar ölmeliydi.

Daha bunlar gibi nice örnekler sıralayabilirdim size lakin eski notlarım maalesef elimde değil. İlk aklıma gelenleri hızlıca yazdım.

Şimdi sorarlar adama; sizce ufuğunuz grimsi pembe mi?
Çok iyi yazmışsın.
kedi
Kullanıcı avatarı
LinkiNParkK
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 400
Kayıt: 08 Haz 2011 00:49
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Saygı Or Sevgi

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen LinkiNParkK »

Roots yazdı: 03 Mar 2019 02:19 Bilhassa makalenizi harfiyen okuduğumu ve okuduğumu anladığımı taahhüt etmiş bulunmaktayım.

"Geçmişini unutan, geleceği yazamaz" sözünü hatırlatmak isterim.

Eğri oturalım, doğru konuşalım. Söylediklerinize kısmen katılıyorum, hak veriyorum. Sizi de, loncanızı da ve çevrenizi de az çok tanıyorum amma velakin siz beni tanımıyorsunuz. Zamanında illegal haksız kazanç sağladığınızı iddia edemem. Zira elimde resmi bir kanıt olmadığından mütevellit etik olmaz. Konuyu kesinlikle kişiselleştirmiyorum ve A şahsı, B şahsı olarak ele almıyorum. Genel olarak değerlendireceğim, kimseyi de haklı ve haksız çıkarma gayem olmadığını belirtirim. Nevi şahsına münhasırdır. Fakat şuna anlam veremiyorum; konu niye şimdi ve doğrudan bir hedefe yönlenmiş durumda? Bug problemi sadece Karaköy Bölgesi'nde mi meydana geldi? Geçmişi veya geçmiş zamanda niye var olan bug'ları dile getirmediniz? Getirmiş olsanız dahi o kadar kendinizden emin, dürüst ve netsiniz ki; güya geçmişte kendinizce bug olmadığını düşündüğünüz şeyleri yapmadınız. Bu da bilgi eksikliğinden, araştırma ve öğrenme yetisinin zayıflığından kaynaklıdır. Bug, kabaca hata ve kusur demektir. Şu ki, söz konusu oyun hatası. Belki aklınıza dahi gelemeyecek, irili ufaklı örnekler halinde size dilerseniz hatırlatayım;

Örnek 1: Tılsım birleştirme bug'ını hiç kullanmadınız mı? Elbette kullandınız. Babamın oğlu dahi kullanmıştır.

Örnek 2: Kutup Rüzgarı yeteneği aktifken hareket etmediniz mi veya yerinizde saymadınız mı? Can sıkıntısına kim yapmamıştır ki. Ya peki Depar yeteneğinin süresi bitmeden evvel, sonsuzluğa tıklayarak süresi dolmasına rağmen yetenekten yararlanmadınız mı? Doğru ya acelemiz vardı.

Örnek 3: Er Meydanı'nda düştüğünüzde ve akabinde tekrar oyuna girdiğinizde kalenizde doğmadınız mı? Düşmekten ziyade kısayol olarak çoğumuz bunu yaptık.

Örnek 4: Bankacı'lardaki kasalara uzaktan hiç erişmediniz mi? Bina arkasından, Bab-ı Ali'ye dahi gitmeye üşenerek yılanların oradaki objeden? Kasa Erişimi ürünü gelmeden önce binlerce kez.

Örnek 5: Kurt Mağarası'ndaki Şaman'ları, Bab-ı Ali'den kesmeye çalışmadınız mı? Ya da obje dışındaki bir düşmana, uzak menzil yeteneği kullanarak taciz etmediniz mi? Evet, büyük başarı zaferine kapılırdık.

Örnek 6: Yardımcılarınızı obje dışındaki düşmana yönlendirip, peşlerinden koşturtmadınız mı? Aynısını gücünün yetebildiği düşmanlara yönlendirip kesmediniz mi? Zevk verirdi, üstüne pişkin pişkin gülerdik.

Örnek 7: Yol Savaşçısı'na buluşmadan önce, Köpeği durduğu yerde etkisiz hale getirmeye çabalamadınız mı? Başarısız olma durumu da çabası. Duvarda Kutup Rüzgarı yeteneğinin yardımı ile aynı şeyi denemediniz mi? Yılmadan, usanmadan ve defalarca.

Örnek 8: Düşünen Adam'ı sırf zaman kaybetmemek ve doğrudan hedefe ulaşabilmek adına kesmeyip, karşıya geçebilmek için duvarın içine çekip bekletmediniz mi? Yardımcılarda oyalardı ama böylesi daha bir garantiydi sanki.

Örnek 9: Sırf Stuart Efendi'ye giden yoldaki yaratıklar ile uğraşmamak adına, henüz Gaffar Bey'in odasına girebilmek için görevini tamamlamamış arkadaşınızı Semiha Hanım sayesinde içeri çektirmeye çalışmadınız mı? Kimi zaman uğraştırıyor ama sonuca varılıyordu.

Örnek 10: İstihbarat Komutanı'ndan iksirleri bir an önce alıp çıkabilmek için, yanında saf tutanları Şifacı'nın İyileştirme Çemberi yeteneği ile başka bir iç Zone'a götürüp, diğer ajanları kesmekten feragat etmediniz mi? Her şeyin kolayına kaçmamak gerek, o ajanlar ölmeliydi.

Daha bunlar gibi nice örnekler sıralayabilirdim size lakin eski notlarım maalesef elimde değil. İlk aklıma gelenleri hızlıca yazdım.

Şimdi sorarlar adama; sizce ufuğunuz grimsi pembe mi?
Değerli yorumunuz beni oldukça sevindirdi. Söylediklerimi gerçekten dinlediğinize ve süzgeçten geçirdiğinize şüphesiz inanmaktayım. Beni az çok tanımanız sevindirici olduğunu söylemekle beraber şuna değinemeden geçemeyeceğim Aliçavuş karakterleri abime ait olup Lpx ler ise şahsıma aittir. Bunu belirttim ki arada varsa bilip anlayamadığım bir şey bunu netleştirmek isterdim.

Ben yeraltı bölgesinin gelmesiyle beraber oyuna adım atmış birisi sayılırım. Açıkladığınız şeyleri anlamaktayım ve bunlara dürüstçe cevaplarımı dile getireceğim. Öncelikle oyunda çok fazla WS sevdası olmayan birisi olduğum için sadece bulunduğum ortamda insanlarla güzel vakitler geçirip, genelde grup bölgesi vb aktiviteleri tercih eden birisiyim. Çemberlitaş ve diğer tüm dönemlerde dahi VS vb olaylarla içli dışlı olmuşluğum söz konusu olmamıştır bu oyunda. Söyledigim gibi özellikle kendimi bildim bileli, çok fazla insanın görevlerini koşturduğumu bilir hatta çok karaktere sahip olduğum için bir çok bossun yanına karakterlerimi koyup, klandan yardıma ihtiyaçları oldukları vakit onlara geçip yardımda bulunurdum. Ben kendimi bu şekilde mutlu hissediyordum oyunda, başkası ise başka türlü bu örneklerim uzar gider bunları anlatmamın sebebi de yukarıda yazıklarınıza kısmen cevap olabilceğini düşündüğüm şeyler. Merandaki son bombaların oradan şifacımı aylarca bıraktığımı bilirim ölen kişileri , klandan seslendikleri vakit geçip kaldırabilmek için. Kadim hidra, yeşil hiç değinmek istemiyorum. Yıllarca oyunu bu şekilde oynadım buna rağmen oldukça sıkıntılı dönemler geçirdim oyundaki insanların anlamsız tavırlarına karşı. Hele ki klan parası kasarken ki dönemlerimde, sürekli sebepsiz yere bu oyundaki insanlar neden başklarına zarar vermek istemelerine asla anlam veremedim. Yıllar sonra geçip baktığımda ise işlerin bir iki katı daha çok çirkinleştiğini fark eder oldum. Bu olaylar ister kişisel çıkarlarım olarak nitelendirin ister başka şeyler fakat üzüntü ve huzursuzluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Söyledigim gibi herkes istediği şekilde anlamlandırmakta özgürdür. Hatta tüm hesaplarımın aylarca kontrollerini dahi yapmakta özür gerekli birimler.


Yukarıda saymış olduğunuz örneklerin bir çoğuna sanırım cevap aldınız ama özel olarak birisine cevap vermek istiyorum ki o da tılsımların buglanması olayı. Evet tılsımların üst üste bug olayını belki de çok erken fark eden insanlardandım ve sadece bir kaç kişiyle paylaşmıştım. Bunu kendi üstünlüğümü oyunculara gösterme amaçlı asla kullanmadım belki bir kaç sefer vs atmışlığım olabilir o da deneme amaçlı ve biraz heves alma amaçlı bunun dışında sadece grup bölgesinde kullandım ve çok kısa bir aradan sonra da oyunu tamamen terk etmiştim yaşadığım bazı olumsuzluklardan kaynaklı. Bu bir bug idi fakat bunu kullanan kişileri amaçsızca sorumlu tutmanız doğru değildir.

Birinin para hilesi bulup, kısayoldan paralar basıp buna benzer yapılan eylemleri yukarıda verilen tılsım örneğiyle bir tutmak mantıklı değildir. Her oyunda belki başlı buglar olur ve bunlar genelde kısa zamanda çözümlenir. Kısa zamanda çözmeyip sonra oyuncusunu bunu kullanmamakla suçlamak akıl işi değil. Bu para basma gibi bir durum olmuş olsaydı hak verirdim çünkü o tamamen çıkar meselesi ve ucu heryere dokunan bir olay yani seni dolaylı yoldan farklı kılan bir eylem. Dota 2 vb oyunların hepsinde sürekli her patchta buglar meydana gelebiliyor bunları önemli maçlarda dahi kullanan oyuncuların cezalandığına şahit oldunuz mu veya dışlandığına sanki suç işlercesine. Asla göremezsiniz çünkü bu valvenin belki geçiştirdiği düşünemediği bir hatadır. Şuan aklıma gelmiyor fakat youtube den baksanız muhakkak denk gelirsiniz. Bu buglar maçlarda dahi kullanılırsa kalkıp canlı yayın maçı iptal mi edicekler veya oyuncuyu mu kınayacaklardı?



Diğer saymış olduğunuz bir çok örneklerte ise diğer oyuncuları etkileyecek özellikler olmadığı için yani genel anlamda başka oyunculara karşı kullanılan ve gerek onların huzursuz olmasını sağlayıcı gerek onlardan üstün olma amaçlı vb özellikler olmadığı için bunların kullanılıp kullanılmaması tamemen kişiye kalmış ( kişiyi geçtim yönetim dahi umursamadığı için bariz şekilde sorun olmadığının göstergesidir ) bir şey ki tekrar söyledigim gibi oyundaki insanları etkileyen bir olay olmamasından ötürü bizim şu an üzerinde konuştuğumuz konuyla pek ilgili olduğu söylenemez. Zira em'e geçip f4 atıp eminönünde doğmak ciddi anlamda başka insanları rahatsız edici veya kar güdücü bir eylem olmuş olsaydı düzeltilmesi için şikayetler & itirazlar dile getirilirdi. Kanımca yöneticilerinde bu durumu düzeltmeleri çok zor olmazdı. İlla konu dürüstlük adına konuşmak olacaksa bunları düzeltmeleri de benim ne zararıma ne yararıma olacaktır. Yapsalarda olur yapmasalarda ama biz burada çok farklı bir konuya değiniyoruz ki o da insanları ilgilendiren huzurlarını bozmalarına sebebiyet veren durumlardır.


Bu olayın baştan sona süzgeçten geçirilmesi gerekiliyor. Zira bir MMORPG oyununda insanlar boss kesimi yapamıyorlarsa. Orada huzursuzluğa maruz kalıyorlarsa oyuncular tarafından ve bu resmen hiç bir ilgi gösterilmeden, ne yapıyorsanız yapıp birbirinizi yiyin, siz onun bosunu o sizinkinizi kaçırsın. Anca gece saat 3 , 4 veya şansınıza düşmanınızla denk gelmeyeceği bir saatte boss kesersiniz muhabbetine dönüşmüşse bu işin & oyunun sonunun güzel gitmeyeceği çok bariz nettir. Fikirlerimde samimi ve dürüst olduğumu bilmeniz yeterli olacaktır. İnsanların bana katılıp katılmamasını hoş karşılarım. Ben sadece kendimce ön görülerimi dile getiriyorum. Konuştuğum şeylerin insanların bir çoğunun garip karşılayacağını çok önceden fark eden birisiyim. Sadece biraz sonuçlara odaklanabilen kişiler belki tam anlamıyla cümlelerime anlam getirebileceklerdir.
Youtube Kanalım

LPxSEVENFOLD
LPxMEMORABLE
LPxWOW
BerRin
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 24
Kayıt: 19 Şub 2019 15:47

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen BerRin »

Bence psikolojik destek almalısın konuyu açan kardeş
Kullanıcı avatarı
CARMENTA
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 263
Kayıt: 17 Ağu 2012 15:39
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Dönüşüm

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen CARMENTA »

İletimin sonunda oyun hatalarının oluşturduğu problemlerin ve oyuncu topluluğu üzerindeki vahim tablonun başka bir tartışma konusu olduğunu ifade etmeye çalışmıştım.İletilerime göz atarsan geçmişte benim de bu konuda geliştirici ekibi eleştirdiğimi görebilirsin. Bu çerçevede görüşünü tepkisel bir üslupla karşılama sebebim sadece ve sadece oyunun olağan akışına uygun eylemlerde bulunan oyuncuların blok cezası almasını talep etmiş olmandan ibarettir.

Roots nickli arkadaşın iletisine karşılık olarak da şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum : "Karaköy" bildiğiniz üzere bir grup bölgesi değil görev gereksinimini tamamlamış tüm oyunculara açık bir bölgedir, dolayısıyla içerisinde bulunduğunuz bir çok faaliyette sadece kendinizi ve arkadaş çevrenizi değil, sunucudaki tüm oyuncuları olumlu/olumsuz etkilemeniz mümkün olabiliyor.Büyük büyücü kesimini ele alalım misal, düşünün ki fanatik görevi olan bir oyuncu geldi ve siz o sırada BB'yi kesiyorsunuz. Bu arkadaşın bug konusunda hiç bilgisi olmadığını varsayalım (ki öyle olmasa bile o duvardaki yaratığı kesmesine engel olamazsınız) Rica edersiniz uyar veya uymaz şahsi kanaatim bunu talep etme hakkınız dahi olmamalı.
Aynı şekilde Hakir kesiminde de sokağın ortasındaki bomba için benzer bir örnek verebiliriz.
Buna istinaden 6 oyuncu ile dahil olunan grup bölgesindeki dinamiklerle bu durumu aynı düzlemde değerlendiremezsiniz.Zira grup bölgeleri içerisinde ortak alınan kararlar ve stratejiler doğrultusunda herşey izole bir ortamda gerçekleşiyor.Yine zaman avantajı sağlanıyor fakat bu dışardaki hiç bi oyuncunun doğal oyun deneyimine etki etmiyor.

Ayrıca X bir kişi, grup, lonca geçmişte belirtilen bu grup bölgesi açıklarını kullanmış olabilir. Bu şahsım da olabilir ki aksini de iddia etmedim.Defalarca vurguladığım üzere zaten asıl konumuz da bu değil.

Üzerinde durduğum noktalar ve anlatmak istediklerimin yeterince açık olduğunu düşünüyorum. Lafı daha fazla uzatarak konunun alakasız yerlere çekilmesini istemiyorum.

İyi forumlar
Resim
Kullanıcı avatarı
boolooxx
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Mesajlar: 246
Kayıt: 07 Haz 2010 17:29
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen boolooxx »

Bu konuyu açan LiNKinPaRK adlı şahsın psikolojik sorunları olduğunu daha önce dile getirmiştim ve şuan kesinlikle tescillenmiş oldu. Bu konuyu açan şahıs Beyazköşk sunucusunda Kraliçe tırtılı buglayıp 6 7 civarı ( 49 51 54 ) karışık hasarları düşmemiş karakterleri macroya bağlayıp , tek tuş basmadan sentetik ipek kasıp Tırtılı herkese kapatıp zırh üretmiş bir şahısdır. Bu şahıs Macro şekilde kp kasıp mareşal kasmış biridir.
Gelelim ki şimdi kafayı hakirdeki buglanmış slotların kesilmesine kafayı takmış, çünkü tecrübe 0 , arkadaş çevresi 0.
2 tırpancı 1 bombacıyı dolapda kesecek kadar ne tecrübe ne de oyunculuğu vardır, rahatlarına geliyor o hayvanların hareketsiz kalması. İşte sırf bu şahıslar yüzünden oyun ilerlemiyor oyun hatasını her durumda kendi çıkarlarına kullanan bu gibi insanlar yüzünden bu şekilde bu oyun.
Hiç utanmadan arlanmadan oyun hatasıyla buglayıp kestikleri hayvanın bugunu kesen oyunculara ceza istiyor, hiç arlanma yok ne yazık ki !
Bug olmasa napacaktınız beyfendi?
Hakire sadece uzakdan bakacaktınız sanırım, bu gibi kişiler hakirin sağı solu tüm hayvanları buglayıp 2 grup hakiri onlarca kez kestikleri için biri gelip rahatlarını bozunca hemen YÖNETİCİ NERDE GM NERDE diyen şahıslardır çünkü o vasıfsız kişiler 2 tırpancı 2 bombacıya 1 er fizik atıp kesemeyecek kadar işgüzar ve hazıra alışmış insanlar olmuşlardır.
Ne yazıkki böyle insanlarla aynı ortamı paylaşıyoruz, neden mi bug kalkmasın ve bug kesen şahıslar bloklansın istiyorlar çünkü buglu tek grup veya en fazla 2 grup onlarca kez( tek kişi 2 3 karakter sokup sandboxla ) kesmek varken neden bugsuz 3 4 grup gelsinler ki neden başkalarını aralarına alsınlar.
Yazdığın yazının %80 ini okumadım çünkü hayal dünyanda travma yaşayan bi insansın , konu başlığına göre sana cevap yazıyorum insanları bu mecrada etkilemeye çalışıyorsan çok yanlış yerdesin bir roman yazıp kendi kendini etkileyebilirsin.
NeWTRouBLe
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 16
Kayıt: 21 Şub 2019 21:17

Re: Buglanmış slotları kesenlere blok cezası gelsin diyenler.

Mesaj gönderen NeWTRouBLe »

NeWTRouBLe yazdı: 03 Mar 2019 10:36 Makale'yi tamamen okudum kendine göre haklı olabilirsin ama oyunun açığını kullanmak ve buna engel olanlara Ban atmak nasıl söylemem gerekiyor bilmiyorum ama çok saçma bununla ilgili bir sürü olay var;hızlı gir çık ile savaş esnasında kutup açmak burada da insanlar kp için hile kullanıyor senin dediğine göre hızlı gir çık yapan değil videoyu desteğe gönderen Ban yesin.
Önce bazı şeylere bakış açını değiştirmen gerek
Cevapla