Gorgar kıyamet günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Gorgar
Legendary Developer
Mesajlar: 67
Kayıt: 01 Ara 2009 16:35

Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen Gorgar »

2005 Nisan ayı...

Karakterimi ne zaman oluşturduğumu hatırlamıyorum, sadece oyunda artık cinleri ve fareleri tekmeleyebildiğimiz ve sorunsuzca gezebildiğimiz zamanlardı. Bir programcı krizimiz mevcuttu o zamanlar, “acaba bu oyunu bitirebilecek miyiz?” endişesi üzerimize yayılmıştı. Neyse ki ileride önce Bilgem ve sonrasında Özgür “Zwartan” sayesinde İKV programalama anlamında gerçek hüviyetine kavuşacaktı. Şekilde görüldüğü gibi biz artist’ler programcı yokluğunda da çiziyorduk, durmadık, durdurulamadık.

Artist diyoruz da, modelci sadece ben ve Murat varız, organik modelleri Murat çiziyor, bölge grafiklerini ve bölüm tasarımını ben yapıyorum. Serkan birkaç ay önce ayrılmış (kaplamaları kalmış yadigar), Fevzi’nin katılmasına ise 1 seneden biraz fazla var.
Kullanıcı arabirimi Serkan’ın bıraktığı hali ile duruyor hala. Oyunun çıkmasına henüz 2 sene var. Muhtemelen gün boyu model yapmış ve en sonunda akşama doğru bir export almışım. Biraz da keyiflenmek için, Gorgar ile Eminönü sokaklarında yaptığım modeller arasında dolanıyorum.

Yalnızım, bir gün bu mekanlarda onbinlerce harika oyuncunun gezineceği,aslında bir kaplama hatası olarak unutulmuş pembe kaldırımlarda karşılıklı düello yapacaklarını, düelloya “vs.” diyeceklerini, bir sürü terminoloji türeteceklerini falan bilmiyorum, kim tahmin edebilir ki böyle şeyleri?

Resim
29.04.2005 Saat 16:00 gibi

İşte Mısır çarşısının üst kapısında, bir süre Sobee yönetiminde yer alan sevgili Tunç’un benim yaptığım kum torbalarını dizerek oluşturduğu yegane model olan siper gruplarının yanında bir ekran görüntüsü almışım. Bu kum torbaları hala onunla aramızda bir şakalaşmadır.

Resim
29 Nisan 2005 Saat 17:54

Yıllar sonra günlük diye bir şey olacağını bilseydim daha düzgün ve sanatsal görüntüler alırdım herhalde. İhap Hulusi’nin harika eski reklamlarını henüz değiştirmemişim, billboard’ları dolduruyor.

Daha görevler de eklenmemiş. Konsept ana hatlarıyla mevcut. Olmasını istediğimiz iki klanın adı için oylama yapmışız. “Arzın Çocukları” ve “Güneşin Öncüleri” seçilmiş isim olarak. Sonrasında ikisi de isim tamlaması olduğundan, “Güneşin Öncüleri”ni daha sert olan “Lodos” ismine değiştireceğiz ama Güneşin Öncüleri ismi de baki kalacak kaplamalarda.

Resim

Köşk Mescit. Bu binanın asimetrik yapısı modellerken oldukça uğraştırmıştı. Hey gidi eskiler, İşbankası ve Köşk mescit’in kaplamalarını tek bir kaplama kalıbına sığdırmayı başarmıştım.

Resim
2 Mayıs 2005 Saat 15:18

Henüz lightmap yok, dinamik gölgeler var. (gölgeler uzayınca düzgün görünmediklerinden kaldırmıştık) Güneşi tepeye alınca güzel görüntüler çıkıyordu.

Resim
14 Temmuz 2005 Saat 18:30

Burada da İKV için yaptığım yegane organik model olan yeşil hidranın önündeyim. Arkada da hortlaklar geziniyor. O hortlakları ve hidrayı yıllar sonra yayınlayacağız. Sırtımda Yalım’ın çizdiği, sobadan bozma kıyamet zırhı. Bu arada o zamanın engine’i eski Sobee logosunu basıyor ekran görüntülerine...

Resim
18 Temmuz 2005 Saat 15:06

Cemse’nin (babamlar GMC marka kamyonları cemse diye okurlardı) yanından geçiyorum. Bu aracın üzerine düşen ışığın açısını çok severim. İKV’nin kronik ve bir grafikeri sinir eden, “ele oturmayan silah" hatası o zamanlarda daha da barizmiş.

Resim
19 Temmuz 2005 Saat 18:57

Tekme yumrukla fare öldürüyorum. Zaten o zamanlarda yetenek sistemi yok, standart saldırılar var birtek.

Bu arada resimdeki Gorgar’ın saçının olduğuna dikkat ediniz. O karakterle, günümüzdeki Gorgar hiç değişmedi aslında. Sadece bir dönem yayınlanmış hatalı bir versiyon sonucunda bütün karakterler saçlarını kaybetmişlerdi. Gorgar’ın saçları da bir daha asla geri gelmedi. Nükleer bir kıyamet yaşamış gibi dökülmüş oldu karakterin saçları.

Neden Gorgar peki?
Hiçbir nedeni yok, o zaman Helloween’in Gorgar şarkısını dinliyordum sanırım, öyle yazmışım ve değişmedi.

Gorgar neden çok yüksek level?
O da gene her cin kesişte abartı xp’ler veren bir hata sonucunda, karakterin bir günde atladığı bir level. Velhasıl seneler sonra level sınırı gelse de Gorgar çoktan 100’lerin üzerine çıkmıştı.

Herneyse, günlük bölümü çok hoşuma gidiyordu ve eski görüntüleriyle Gorgar’ın karakter geçmişini sizlerle paylaşmak istedim. Böylece günlüğün de sonuna geldim :)

Geliştiriciler her zaman bir sonraki bölümün bomboş sokaklarında gezinirler, onların işi kalabalıklar yaklaşırken biter. O dünya çoktan bizim olmaktan çıkmıştır, onu yaşayan, ona hayat veren gerçek sahiplerine, oyuncularına kavuşurken...

Karaköy yaklaşırken bütün oyunculara sonsuz sevgiler...

Gorgar
Sobee Stüdyosu 06.02.2018
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2640
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen BayTerapi »

Kürşat abi kalpten götüreceksin bizi biraz yavaş.
kedi
Kullanıcı avatarı
CHAPPIE
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Mesajlar: 1649
Kayıt: 30 Nis 2016 20:50
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Winter Is Coming
İletişim:

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen CHAPPIE »

Harika olmuş :heart_eyes: . Devamını bekliyoruz. Ayrıca sizi günlüğüme konuk olarak bekliyorum O:-) :relaxed: .
Kullanıcı avatarı
madmuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Mesajlar: 51
Kayıt: 21 Ara 2016 22:14
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Konum: Konya

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen madmuh »

Eline sağlık abi...Hüzünlendirici bir günlük
Jotem-MEHMETTI
Kullanıcı avatarı
xFahrenheitx
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Mesajlar: 669
Kayıt: 14 Haz 2012 10:35
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Konum: İstanbul

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen xFahrenheitx »

Gorgar yazdı:Geliştiriciler her zaman bir sonraki bölümün bomboş sokaklarında gezinirler, onların işi kalabalıklar yaklaşırken biter. O dünya çoktan bizim olmaktan çıkmıştır, onu yaşayan, ona hayat veren gerçek sahiplerine, oyuncularına kavuşurken...

Okurken gözlerim doldu. Yıllardır zaman zaman uzaklaşsak bile bir türlü kopamadığımız. Her fırsatta yeni bir şeyler var mı diye bütün camianın tabiri caizse "Buralarda" olduğu efsane bir oyun, hatta bir oyundan daha fazlasıdır İKV. Annem hala gelip gelip "Kurtaramadın mı hala İstanbul' u Kıyametten?"diye sorup durur. Konu nezdinde emeği geçen bütün ekibi tekrar tekrar kutluyorum.Elinize, gözünüze, emeğinize sağlık...Nice beraber güzel senelere.
CHIVALROUS
Esadullah
Kara Cin Düşmanı
Kara Cin Düşmanı
Mesajlar: 3409
Kayıt: 23 Nis 2010 23:38
Sunucu: Eminönü
Konum: Sivri Ada

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen Esadullah »

Gorgar yazdı: 06 Şub 2018 23:25Karaköy yaklaşırken bütün oyunculara sonsuz sevgiler...

Gorgar
Sobee Stüdyosu 06.02.2018
Ellerinize sağlık, devamını bekliyoruz..
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
Güçlü Kardeşler Meclisi Loncası
Kullanıcı avatarı
carpetflex
İskele Babası
İskele Babası
Mesajlar: 35
Kayıt: 02 Oca 2018 12:00
Sunucu: Eminönü

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen carpetflex »

Mükemmel olmuş devamı gelsin lütfen :heart_eyes: O:-)
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Dipsiz Kuyu Gözcüsü
Dipsiz Kuyu Gözcüsü
Mesajlar: 4285
Kayıt: 04 Ara 2009 18:06
Sunucu: Teşkilat

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Elimde sigara gözler nemli okudum eline sağlık Gorgar. Bu sokaklarda binlerce insanın anıları yatıyor. Herkeste farklı duygular, farklı anılar olsa da hepimiz için unutulmaz bir serüvendi İKV. Ne mutlu ki hala bir şekilde birbirimizle paylaşıyoruz. Biz hala burdayız.
Zifan
Folklor Kurtarıcısı
Folklor Kurtarıcısı
Mesajlar: 3352
Kayıt: 15 Nis 2010 19:47

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen Zifan »

Bizler daimi tanıklarıyız, hep var olacak kentimizin. Şimdi ve kıyamette!
Zaman akmaya devam edecek, yanımızdan ve sessizce. Yaşamın diğer kıyısında.
Kent kalacak baki. Ve bizler... <3
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Mesajlar: 2640
Kayıt: 02 Nis 2016 22:16

Re: Gorgar kıyamet günlüğü

Mesaj gönderen BayTerapi »

Zifan yazdı: 07 Şub 2018 01:12 Bizler daimi tanıklarıyız, hep var olacak kentimizin. Şimdi ve kıyamette!
Zaman akmaya devam edecek, yanımızdan ve sessizce. Yaşamın diğer kıyısında.
Kent kalacak baki. Ve bizler... <3
:( birisi oradan vuruyor, birisi buradan..
kedi
Cevapla