Çok İlginç Ekran Kararma Sorunu

Donanımsal sorunlar, teknik konularda yardımlaşma ve iletişim alanı
Cevapla
MartinL
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Mesajlar: 2
Kayıt: 13 Şub 2017 06:23
Sunucu: Meran
İletişim:

Çok İlginç Ekran Kararma Sorunu

Mesaj gönderen MartinL »

Ekran kartı ati hd7870, işlemcisi i5 3570k olan yıllık bir bilgisayarım var. 4 yıl boyunca bir kere bile sıkıntı yaşamadım ta ki son birkaç aya kadar. Oynadığım oyun sistemi hiç zorlamayacak kadar eski de olmasa oyna başladıktan sonra genelde 5 dk içersinde ekrar kararıyor, 5 10 saniye ses geliyor sonra o da gidiyor. Sonra restart atıyorum bazen bilgisayar normal şekilde açılıyor, bazen de sadece siyah ekran geliyor karşıma bu durumda 3 5 sefer daha restart atmam gerekiyor. Bazı durumlarda bilgisayar tekrar açılırken anakart pilini takıp çıkarmışım gibi bios ayar ekranı geliyor sonra masaüstü geldiğinde de tarihin 10 yıl öncesine fln attığını görüyorum. Genelde kasaya ufak bir darbe geldiğinde de ekrar kararıyor aynı şekilde. Çok hafif şekilde ayağımın çarpması, ufak bir sarsıntı gibi. Oyun oynarken bu sorun kesin olsa da, çok nadir de olsa bazen internette gezinirken, film dizi lzlerken de ekrarnın karardığı aynı şekilde 5 10 saniye sesin gittiği oluyor. Ekran kartının fanlarından biri çalışmıyor ama ekrar karardıktan bir süre sonra iki fan da deli gibi çalışıyor, ama sorun ısınma değil gerekli testleri yaptım. Ekran kartı sürücüsünü de güncelledim
Şimdi diyosunuz ki kesin ekrar kartında sıkıntı. HDMI kablosunun ekrar kartından çıkartıp anakart girişine takıyorum ( anakartın da ufak bir dahili GPU'su var-Intel HD 4000). Yine aynı şekilde kararıyor ara sıra.

Ara sıra sağ alt köşeden "power fan warning 600 rpm" uyarısı fln çıkıyor. bu değişebiliyor 570 fln filan bzen 0 dediği de oluyor ama bilgisayar da bir fark göremedim.

Sorun donanımsal gibi duruyor, ama nerde onu bulamadım ne yapabilirim?
Cevapla