Nasıl .GIF Hazırlanır?

İKV ile ilgili ekran görüntüleri, çizim, duvar kağıdı gibi çalışmalarınız
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Naveran
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Mesajlar: 1550
Kayıt: 09 Mar 2016 16:05

Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Naveran »

Hepinize merhaba Kıyamet'in tanıkları;

Bu konu altında sizlere nasıl .GIF formatında dosya hazırlayacağınızı ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Öncelikle GIF: İngilizcede Grafik Değiştirme Biçimi anlamına gelen Graphics Interchange Format'ın kısaltmasıdır. Bir sayısal resim saklama biçimi olan GIF; son dönemlerde popülerliğini gittikçe arttırmaktadır.

Nasıl .GIF Formatında Dosya Hazırlanır?


.GIF formatında bir dosyayı web üzerinden oluşturabileceğimiz gibi, masaüstü programları aracılığı ile ya da Anroid ve iOS işletim sistemine sahip telefon/tabletler üzerinden de yapabiliyoruz.

Web üzerinden .GIF nasıl yapılır?

Bunun için bir çok web sitesi mevcut. Bunlardan size önerebileceğimiz bir kaç siteyi sıralayalım;

Öncelikle YouTube'da .GİF oluşturabilme özelliği, yavaş yavaş aktif olmaya başladı. Ancak özellik henüz her video için aktif değil. Peki, YouTube videolarını nasıl gif yapacağız?

Henüz her videoda aktif olmayan bu özelliğin kullanımı da oldukça kolay.YouTube'da Gif oluşturmak için öncelikle bu özelliğin kullanılabilir olduğu bir video buluyoruz. Daha sonra seçtiğimiz videonun altındaki paylaş butonuna tıklayıp, açılan bölümdeki "GIF" sekmesini açıyoruz. Son olarak açtığımız bölümden başlangıç ve bitiş sürelerini ayarlayıp, "GIF Oluştur" butonuna tıklıyoruz.

Diğer bir seçenek olarak, YouTube üzerinden istediğiniz videoyu açıp "youtube.com" kısmını "gifyoutube.com" yaptığınız takdirde internet üzerinden çok kısa sürede .GİF yapabilirsiniz.

1. GIPHY

GIPHY en popüler .GIF yapma siteleri arasında yer alıyor. GIPHY ile YouTube gibi popüler video sitelerinden .GIF'ler yapabileceğiniz gibi; bilgisayarınızda bulunan resim ve videolardan da .GIF'ler oluşturabilirsiniz. Siteye girdikten sonra, ana sayfada bulunan "Create" kısmına tıklıyoruz.

Resim

Karşımıza gelen ekranda eğer bilgisayarımızda bulunan bir resim veya video ile .GİF oluşturmak istiyorsak "Browse" butonuna tıklıyoruz ve dosyamızı seçiyoruz. Eğer video siteleri üzerindeki bir videodan alıntı yapmak istiyorsak; alıntı yapmak istediğimiz videonun linkini "Enter YouTube, Vimeo, Vine link or URL" kısmının olduğu kutucuğa yapıştırıyoruz.

Resim

Video veya resmin algılanması/yüklenmesi bittikten sonra; karşımıza gelen sayfadan .GIF'in süresini belirleyebilir, .GIF hızınızı ayarlayabilir, .GIF üzerine yazı ekleyebilir ve .GIF başlığınızı düzenleyebilirsiniz.

Resim

Gerekli düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey "Create GIF" butonuna tıklamak ve .GIF'in oluşturulmasını beklemek. .GIF oluştuktan sonra paylaşma araçlarını kullanarak GIF'inizi nerede paylaşacağınıza karar verebilirsiniz.


2. IMGUR

IMGUR adlı site; web üzerinden video kullanarak bizlere .GIF yapma şansı sağlıyor. Ana sayfada bulunan "New Post" kutucuğuna tıklıyoruz.

Resim

Daha sonra karşımıza gelen kısımda yer alan "Video To GİF" seçeneğine tıklıyoruz.

Resim

Ardından GİF oluşturmak için kullanacağımız videonun URL'sini "Start by pasting a video URL.." kısmına yapıştırıyoruz ve videonun algılanmasını/yüklenmesini bekliyoruz.

Resim

Video veya resmin algılanması/yüklenmesi bittikten sonra; karşımıza gelen sayfadan .GIF'in süresini belirleyebilir, .GIF hızınızı ayarlayabilir, .GIF üzerine yazı ekleyebilir ve .GIF başlığınızı düzenleyebilirsiniz.

Resim

Tüm düzenlemeleriniz bittikten sonra yapmanız gereken "Create GIF" butonuna tıklayıp .GIF'i oluşturmak ve bilgisayarınıza kaydetmek. Dilerseniz de direkt bir link halinde başka bir platformda paylaşabilirsiniz.





3. ImgFlip

ImgFlip adlı site de hem web üzerindeki bir videodan, hem de bilgisayarınızda bulunan resim veya videodan .GIF yapma alternatifini sizlere sunuyor. Siteye girdikten sonra ana sayfada bulunan "Create" kısmına tıklıyoruz.

Resim

Daha sonra açılan pencerede "Make a GİF (from video) ve Make a GİF (from images)" seçenekleri karşımıza çıkıyor. Oluşturacağımız .GIF'de kullancağımız video veya resme göre seçimimize tıklıyoruz.

Resim

Video üzerinden .GIF oluştururken; "Make a GİF (from video)" seçeneğine tıklıyoruz. Karşımıza gelen sayfada oluşturacağımız .GIF'de kullanmak istediğimiz videonun URL'sini yapıştırıyoruz veya bilgisayarımızdan upload ediyoruz.

Resim

Eğer bir resim üzerinden .GIF oluşturmak istiyorsak Make a GİF (from images) seçeneğine tıklayıp resmi upload ediyoruz.

Resim

Ardından site tarafından video veya resmimizin algılanmasını/yüklenmesini bekliyoruz. Algılandıktan/yüklendikten sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor. Bu ekranda .GIF'in süresini belirleyebilir, .GIF hızınızı ayarlayabilir, .GIF üzerine yazı ekleyebilir ve .GIF başlığınızı düzenleyebilirsiniz.

Resim

Düzenlemelerinizi yaptıktan sonra yapmanız gereken "Generate GİF" butonuna tıklayıp oluşturduğunuz .GİF'i bilgisayarınıza indirmek.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!
Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Naveran
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Mesajlar: 1550
Kayıt: 09 Mar 2016 16:05

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Naveran »

Masaüstü programları üzerinden .GIF nasıl yapılır ?

GIF resim yaratma konusunda en büyük esneklik ve en detaylı kontrol, çoğu konuda olduğu gibi yine masaüstü programları üzerinden sağlanıyor. Animasyonunuzun her bir sahnesindeki içeriğe, sahne geçişlerine ve renk uyum algoritmalarına karar verebiliyorsunuz. GIF resimlerde, her bir sahneye bir sahne süresi atanmıştır. Bu da, o sahnenin görüntüde ne kadar kalacağını gösterir. Sahne süresinin, her sahne için aynı olmasına gerek yoktur. Örneğin resminizin ilk sahnesi ekranda 2 saniye kalırken, sonraki sahneler saniyenin 20’de 1’i uzunluğunda kalabilir. Geleneksel video ve animasyonlardan GIF resimleri ayıran en büyük özellik budur. Bunun için bir çok program mevcut. Bunlardan size ücretsiz ve basit arayüzü olan önerebileceğimiz bir kaç programı sıralayalım;

1. PhotoScape

PhotoScape basit arayüzü ile bize .GIF yapma konusunda epey bir kolaylık sağlıyor. Oyun içerisinde almış olduğunuz ekran fotoğraflarını birleştirerek, sahne sürelerini, renk ve tonlamaları ayarlayarak .GIF yapabiliyoruz. Program video ve web üzerinden .GIF oluşturmayı desteklememektedir. Programa giriş yaptıktan sonra AniGif kısmına tıklıyoruz ve .GIF'imizi hazırlamaya başlıyoruz.

Resim

Karşımıza gelen ekranda eğer bilgisayarımızda bulunan ekranda .GİF oluşturmak istediğimiz fotoğrafları dosya konumlarından seçiyoruz veya "Fotoğrafını buraya bırak" kısmına sürükleyip bırakıyoruz.

Resim

Ardından karşımıza gelecek ekranda fotoğraf sıralamanıza göre .GIF'inizin bir ön izlemesi oluşuyor. Buradan çeşitli düzenlemeler yapabiliyoruz. Her bir .GIF'in sahne süresini, arka plan rengini, fotoğraf boyutunu ve geçişleri nasıl ayarlayabileceğimizi kontrol edebiliyoruz.

Resim

Tüm düzenlemeleriniz bittikten sonra yapmanız gereken "Kaydet" butonuna tıklayıp .GIF'i oluşturmak ve bilgisayarınıza kaydetmek. Dilerseniz bir upload sitesine .GIF'inizi yükleyebilir ve başka bir platformda paylaşabilirsiniz.

Resim

2. Video to GIF Converter

Basit bir arayüze sahip olan program, videoları hızlı ve basit şekilde GIF formatına dönüştürmemizi sağlıyor. AVI, WMV, MPEG, MOV, FLV, MP4, 3GP, VOB gibi popüler tüm video formatlarını dönüştürebiliyor. Video içinden kareleri çıkartarak işlem yapan programla videonun hangi aralıklarını, hangi boyutlarda GIF'e dönüştüreceğinize karar verdikten sonra işlemi başlatabilirsiniz. Program seçilen videoyu sahne sahne ayırarak kullanmamak istediğimiz sahneleri videodan atıp kalan sahnelerle bizlere .GIF oluşturma imkanı sağlıyor.

Programı yükledikten sonra karşımıza gelen panelde "Browse Video..." butonuna tıklayarak .GIF yapmak istediğimiz videoyu seçiyoruz.

Resim

Ardından panelin sağ alt kısmında bulunan "Next" butonuna tıklıyoruz ve programın videoyu sahnelere ayırmasını bekliyoruz.

Resim

Program videomuzu sahnelere ayırıyor ve kullanmak istemediğimiz sahneleri seçip "Remove" butonu ile kaldırıyoruz. Sahnelerimiz seçtikten sonra tonlamaları ve sahne sürelerini ayarlayabiliyoruz.

Resim

Son olarak yapmanız gereken panelin sağ alt kısmında bulunan "Make GIF" butonuna tıklayarak bilgisayarınıza kaydetmek. Ardından dilediğiniz platformda paylaşabilirsiniz.

Bu programlar haricinde; Adobe PhotoShop gibi görsel tasarım ve düzenleme programları yardımıyla da dilediğiniz gibi .GIF oluşturabilirsiniz.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!
Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Naveran
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Mesajlar: 1550
Kayıt: 09 Mar 2016 16:05

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Naveran »

Anroid ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar üzerinden .GIF nasıl yapılır?

Günümüzde artık çoğu video cep telefonları aracılığıyla çekiliyor. Bu da iOS ve Android uygulamalarını, .GIF formatında resim oluşturmak için ideal birer araç haline getiriyor. Sonrasında bu .GIF formatındaki resimleri dilediğiniz şekilde paylaşabiliyorsunuz.

GifBoom (iOS/Android)

İki işletim sistemi için de bulunan bu uygulamada oluşturacağınız GIF resimleri fotoğraflardan veya kısa videolardan seçebiliyorsunuz. Uygulama size 30 farklı sahne sunuyor. Aynı zamanda uygulama içerisinde düzenleme imkanı da verilmiş. .GIF'lere yazı ekleyebiliyor ve resim filtreleri uygulayabiliyorsunuz. Sonrasında da uygulama üzerinden .GIF'lerinizi çeşitli sosyal platformlarda paylaşabiliyorsunuz.

GIF Shop (iOS)

Yalnızca iOS işletim sistemiyle çalışan telefon ve tabletler için geliştirilen bu uygulama, diğer mobil uygulamalara nazaran daha farklı bir şekilde .GIF oluşturuyor. Bir videodan sahne çekmek yerine, kameranızı çekmek istediğiniz şeye tutuyorsunuz ve ekrana dokunarak her sahneyi ayrı ayrı alıyorsunuz. Daha sonra çeşitli sosyal platformlarda paylaşabiliyorsunuz.

GIF Camera (Android)

Yalnızca Android işletim sistemiyle çalışan cihazlara özel bu uygulama da, GIF resim yapma konusunda GIF Shop benzeri bir yaklaşım sergiliyor. Aynı şekilde, tamamlanmış bir videodan sahne çekmek yerine, kameranızla sahneleri tek tek görüntülemeniz gerekiyor. Veya Galeri’den normal resimler de seçebiliyorsunuz. Diğer uygulamalar gibi, bununla da resimlerinizi farklı sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!
Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Mesajlar: 2833
Kayıt: 29 Haz 2011 08:03
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: JANDARMA
Konum: KAYSERİ & ESKİŞEHİR ### ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ############################## HALKLA İLİŞKİLER

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Seven »

Bu konu 1 yıldır buradaymış benim haberim yok. Başarılı bir anlatım olmuş bir ara bende deneyeceğim bu konuyu ilk kez görüyorum. :')
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
saglam
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Mesajlar: 645
Kayıt: 11 Mar 2013 19:26
Sunucu: Sancak
Lonca: Hamidiye

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen saglam »

Oluşturduğumuz gifi imzamıza eklememiz için hangi kodu yazıyoruz? (mobil)
Sahira

Stodig

drNOVALGİN
Kullanıcı avatarı
Naveran
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Mesajlar: 1550
Kayıt: 09 Mar 2016 16:05

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Naveran »

Merhaba

Aşağıda belirteceğim kodu kullanmanız gerekmektedir.

Kod: Tümünü seç

[img]Resim Linki[/img]
İstanbul Kıyamet Vakti İletişim/Destek Formu İçin Tıkla!
Forum Kanalındaki Faydalı Konular

İstanbul Kıyamet Vakti'nden Haberdar Olun!
Resim Resim
Kullanıcı avatarı
Cankurtarann
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Mesajlar: 874
Kayıt: 28 Ara 2012 11:28
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

Re: Nasıl .GIF Hazırlanır?

Mesaj gönderen Cankurtarann »

 
gönderen Naveran » 30 Ağu 2016 04:17

Hocam bu vakitte naparsın sen ? ':)
Amaa eline sağlık O:-) .
Cevapla