MEKKE'NİN FETHİ

Meran sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Bluefragon
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Mesajlar: 82
Kayıt: 10 Ağu 2011 19:08
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları

MEKKE'NİN FETHİ

Mesaj gönderen Bluefragon »

31 Aralık Mekke'in Fetihinin yıl dönümü. 1 Ocak ise Hz.İsa'nın gökden indirlişinin yıl dönümü Hiristiyanlar bunu içki zina v.b şeylerle kutluyorlar biz Müslümanların ise Bunu oruç tutarak Şükür namazları ile Kutlamamız gerekirken Bizde içki eglence ile kutluyoruz .Hz.MUHAMMED (S.A.V) =Kim bir millete bezemege,özenirse o da onlardan olur! ile tüm yorumları kapatmıştır..Allah c.c herkese Hz.MUHAMMED S.A.V merhametini Hz EYÜP a.s sabrını nasip eylesin MEKKENİN FETHİ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KUTLU OLSUN
Doğuda Dogmak Suç Olsaydı En Büyük Suç GÜNEŞ'in Olurdu...
Kullanıcı avatarı
ozanba9999
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Mesajlar: 201
Kayıt: 06 Şub 2011 02:10
Sunucu: Meran
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Vuslatt

Re: MEKKE'NİN FETHİ

Mesaj gönderen ozanba9999 »

Mekke 31 aralıkta fethedilmedi bu 1 2. si ordu 1ocakta medineden yola çıkıyor 11 ocakta feth edilior yıl dönümü ne alaka ben bunu anlamıyorum yılbasıyı kutlamaıyoruz tamam yeni yıla girerken hiçmi şans mutluluk dilemiyosun ?
xMeZaR/ASKLEPİOS

DieHunter

YASUO


2008 - ...
Ne Mutlu Türk'üm Diyene
-Mustafa Kemal Atatürk


Resim
Kullanıcı avatarı
BilgeTonyukuk
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Mesajlar: 804
Kayıt: 22 Kas 2010 21:43
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: MEKKE'NİN FETHİ

Mesaj gönderen BilgeTonyukuk »

Benzer konu mevcut, aynısını defalarca açmana lüzum yok bence. viewtopic.php?f=46&t=126657&p=1012974#p1012974

O konuya yazdığım yorum ise;

BilgeTonyukuk yazdı:Selamun aleyküm;

Akif'in mısraları ile söze başlayalım;


Nebiye atf ile binlerce herze uydurdun,
Yıktın da dini mübini yeni bir din kurdun.


Devamında da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan "Peygamberimizin Hayatı - Mekke'nin Fethi" adlı dijital makalenin f) Mekke'ye Giriş maddesinden alıntı yapalım;

"... Hz. Muhammed komutasındaki Müslüman ordu, hazırlıkların bitmesi üzerine, Ramazan ayının 10'uncu gününde 630 senesinde 10 bin kişilik bir kuvvet halinde Medine'den yola çıktı...

... İslam Peygamberi takva üzere, Allah'ın yardımı ile yola çıkılmasından 10 gün sonra (20 Ramazan 630) Mekke'ye girdi ve doğruca Kabe'ye gitti..."


Şimdi işi hesaba dökelim, Hicri takvim 1 yılı 354 veya 355 gün olan, 12 kameri aydan mürekkep bir takvimdir. Hicri takvimlerde, Miladi takvimlerde olduğu gibi artık yıllar mevcuttur. 30 yılda yaklaşık 11 günlük bir gerileme yapmaktadır. Bu gerilemeyi düzeltmek için 30 yıllık dönemlerin 2, 5, 7, 10, 13, 15, 18, 21, 24, 26 ve 29 yılları 355 gün, diğer yıllar ise 354 gün sayılır. (Kaynakça için bakınız; http://www.2.diyanet.gov.tr)

Hicri takvimi Miladi takvime çevirmek için; Miladi yıldan 621 rakamını çıkarınız, çıkan sayıyı 33'e bölünüz. Bölümü 2.çıkan sayı ile toplayınız. Hicri sene, Miladi seneye göre her yıl 10-11 gün evvel, başlamaktadır.

Şimdi bu hesaba baktığımızda
1 Ocak 2015 günü ve yılı 10 Rebîulevvel 1436'a tekabül eder. Mekke'nin Fethi ise 20 Ramazan 630 idi. Yani Miladi Takvime göre her yıl değişen Mekke'nin Fethi, bu yıl da tutmamıştır. Biraz bilgilenin arkadaşlar, bir şeylere inanıyorsanız öğrenin, kulaktan duyduklarınızı getirip buraya yazmayın. Mekke'nin Fethi'ni kutlayınca Müslüman olunmuyor maalesef. İnancımızın kutsal kitabı indirilirken gelen ilk vahiy cümlesi nedir? Esteuzubillah; "Ikra' bi ismi rabbi-ke ellezî halaka!" Okuyun arkadaşlar, Yaradan Rabb'inizin ismi ile okuyun... Kafanıza göre din kurup yaşamayın, yaymaya da çalışmayın.

Sevgilerimle.
Resim
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Mesajlar: 1787
Kayıt: 28 Oca 2013 16:50
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Re: MEKKE'NİN FETHİ

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

Bluefragon yazdı:31 Aralık Mekke'in Fetihinin yıl dönümü. 1 Ocak ise Hz.İsa'nın gökden indirlişinin yıl dönümü Hiristiyanlar bunu içki zina v.b şeylerle kutluyorlar biz Müslümanların ise Bunu oruç tutarak Şükür namazları ile Kutlamamız gerekirken Bizde içki eglence ile kutluyoruz .Hz.MUHAMMED (S.A.V) =Kim bir millete bezemege,özenirse o da onlardan olur! ile tüm yorumları kapatmıştır..Allah c.c herkese Hz.MUHAMMED S.A.V merhametini Hz EYÜP a.s sabrını nasip eylesin MEKKENİN FETHİ TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN KUTLU OLSUN
H.z İSA gökten indirilmedi. o normal bir insan gibi doğdu. Ayrıca Türkiye'de noel değil yılbaşı kutlanır. Hz isa çarmıha gerilecek iken göğe çekildi.
Cevapla