Arkadaşlar hepimiz biliyoruz ki dükkandan şaheser satımı tüm oyun dengelerini bozacaktır. Ama buna güzel bir çözüm var. 
AKÇE İLE ŞAHESER KİRALANSIN! 
Böyle bir şey olması dengelerin hiçbirine zarar vermeyecektir. Kiralanan itemlere + basılmasın. Zaten kiralandığı için sürekli kendinde kalmaz. Fakat üretenlerin zaten kendisinindir. Veya üreten kişi istediği şekilde + basabilir. Benim önerim bu. Herkes belli şekilde para kasamıyor. Veya şaheser kullanmak istiyor. Bunun için kiralama yöntemi gelebilir.
Bunun için İKV desteğe mesaj atın.(size kalmış tabi ki) Bildirim tipini İKV dükkan yaparak bunu gönderin. Hem İKV kazanır. Hem de oyuncular...

Öneri..***
- ottomanempire
 - Cin Avcısı

- Sunucu: Anka

Re: Öneri..***
Kiralayarak veya satın alarak fark etmez. Sonuç olarak 0 emek harcayarak şaheser sahibi olmuş olurlar. Kiralarlar, süresi bitince tekrar ve tekrar... Bazı insanlar sırf şaheserle dolaşmak için o kadar çok kiralarlar ki tüm paralarını düzenli olarak oyuna yatırmaya başlarlar. Önce ejder sonra ecel, latif, ashab... Hangi yönden bakarsak bakalım olumsuz olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak karşıyım. 

Ozan ATALAY   [ ANKA ]
İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..

İyi bir savaşçı kendini yenilgiden koruyabilir ama düşmanı yenmeyi garantileyemez..
- apomario
 - FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
 - Klan: Lodos
 - Lonca: İhtiyarlar Heyeti

0 emek diyorsun da bu paraları kazanırken emek harcanmıyor mu? Sorarım sana???

- ottomanempire
 - Cin Avcısı

Harcanıyordur herhalde orasını bilemem. Ancak o paraların, o emeklerin karşılığı bu oyunda alınamaz. O paralarla ekmek al, yoğurt al, süt al... Eğer oyunda bir şeyler almak istiyorsan, oyunda emek verecek ve para kazanacaksın. Sonra da istediğin şeyi satın alacaksın. Bazı kolaylıklar gayet tabi sağlanabilir. Fakat emek harcayan oyuncuyla para yatıran oyuncu asla bir olmamalıdır. Yeniliklere açığız, haksızlıklara değil ! 

Ozan ATALAY   [ ANKA ]

- apomario
 - FareAdam Düşmanı

Benim de amacım kiralama sistemi. Kökünden satın alma değil. Oyuna fazla zaman ayıramıyoruz. Millet loncalarla full şaheser yaratabiliyor. Ben üretemeyenlere bir fırsat yaratmak istiyorum. Kiralama yöntemi...

- ottomanempire
 - Cin Avcısı

Kardeş bu oyunun sistemi budur. Geniş çevre edinenler, sağlam dostluklar kuranlar her zaman avantajlıdır. Şaheser dediğimiz şeyler herkeste olursa bir anlamı kalmaz ayrıca. Bir de şu açıdan bak.. Haftalarca belki daha fazla süre emek verip şaheserini üreten biri bu kiralama sistemini görünce ne hisseder. Misal onda da ejder var  onda da. Ama adam emek vermemiş. Parayı basmış kiralamış. Kira mira.. Sonuçta emek verenle vermeyenin elinde aynı güçte silahlar..

Ozan ATALAY   [ ANKA ]

- apomario
 - FareAdam Düşmanı

Mantıklı düşünüyorsun. Fakat şaheser üreten bir adamın itemleri tamamen dizilmiştir. Çünkü gücü yetiyorsa şaheser üretmeye itemlerindeki efsun da baya yüksektir. Üretemeyenlerin gücünün yetmediğini düşünebilirsin. Bu sebep ile şaheser kiralamalarında bir sakınca olmadığını düşünüyorum. En azından üretenler + basabiliyor. Fakat kiralayanlar basamasın. :?:  :?:  Veya kiralık olan itemlerin hasarı düşük olsun  :?:  :?: 

- ottomanempire
 - Cin Avcısı

Kiralayanların + basamaması malesef haksızlığın kalkmasını sağlamaz. Çünkü her emek verip üreten + basamayabilir. Gel gelelim bassalar bile yine haksızlık ortadan kalkmıyor. Çünkü olayın en başında haksızlık var. Bende hiç bir zaman şaheser üretecek kadar bütçeye sahip olamadım. Çünkü fazla önemsemedim. Aylardır da oynamıyorum oyunu. Şaheserim olmamasına rağmen bu fikre karşıyım. Çünkü sadece kendimi değil diğer oyuncuları da düşünüyorum. Senden de isteğim bu fikri bir kere daha düşünmendir. Eğer her yönüyle düşünürsen haksızlık olacağını anlayacağına eminim. Bu konuda son sözüm budur. İyi forumlar..

Ozan ATALAY   [ ANKA ]