İki Nick Arasındaki Tüm Farklar [Görselleştirilmiş Anlatım]

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Organize İşler

İki Nick Arasındaki Tüm Farklar [Görselleştirilmiş Anlatım]

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Tüm İKV dünyasına merhabalar öncelikle,

Bu yılki düzenlenen fuarda bildiğiniz gibi kutu alanlara aldıkları kutu sayısı kadar karakter değiştirebilme imkanı sunan epin zarfcıkları verildi.Ellerimize uzattığınız bu zarfları alma amacımız çoğumuzun birbiriyle aynıydı.İşte bu sebepten ve doğurduğu sonuçlardan bahsedeceğim bu yazımda.Görsellerdeki orjinal nickler bana aittir.Senaryo gereği yapılan bozmalar ise gerçek değildir.

Bu yazıyı yazma sebebim ise karakter isimlerinin değişmeye başladığı dakikadan beri yaşadığım görüntü faciası ve isim katliamıdır.

BETA Dedikoduları

İstanbul Kıyamet Vakti,şu an 4.yılındadır.Peki herkesin diline yapışan BETA nick kavramı nedir? Öncelikle BETA nedir onu anlatalım.BETA deneme ve test aşaması demektir.İKV,Ocak 2006'da bu aşamaya girmiş ve 1 Nisan 2007 günü bu süreci tamamlamıştır.BETA dönemi boyunca seviye sınırı 25 olup,oyunun tam sürüme geçiş tarihi olan 1 Nisan 2007'de TÜM karakterler silinmiştir.Yani,şu an BETA karakter yoktur.Herkesin diline pelesenk olan bu kavram aslında yanlış kullanılmaktadır.Bahsetmek istenilen doğru sözcük V1 Nick'dir.

V1 Nick?
1 Nisan 2007 tarihinden sonra oyunun tam sürüme,yani versiyon 1.0'a (v1) geçmesiyle birlikte,yaklaşık 4 ay sonra yeni bir kural getirildi.Tam hatırlamıyor olsam da zaman Temmuz ya da Ağustos 2007 idi.Bu kuralla birlikte,artık açılacak karakterlerin nickleri Xxxx şeklinde olacaktı.Artık ben ve benim gibi olanların oyun içindeki "manevi ayrıcalık dönemi" başlamıştı.

Resim

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bu tip nicke sahip karakterler o tarihten sonra ayrıcalık kazanmıştır.Çoğu da düzgün nicklerdir.Aşırı ve abartılı olanları çok azdır.

İnsan Psikolojisi

Xxxxx şeklindeki nick kuralının gelmesinin ardından bizim gibilerin kazandığı ayrıcalıktan söz etmiştim.Bu ayrıcalık çok uzun sürdü ve dürüst olmalıyım ki gerçekten işime yaradı.Her türlü konuda öncelik ve güven sağlıyordu.Banka etrafında dolanırken birinin gelip sizinle aktarım yapmak istemesi çok da zor bir ihtimal değildi.Bunun yanında ise kuraldan sonra karakter açanlar büyük farklılığı seziyorlardı ve hoşlarına gitmiyordu.Haklıydılar da aslında.Bedavadan gelen bu ayrıcalık onları üzüyordu.İster istemez antipati duyuyorlardı bize.

Resim

Belki yanımızdan her geçtiklerinde içlerinden söylendiler,hayıflandılar.

Resim

Yaklaşık 3.5 yıldır bir "nick" hasretiyle yanıp tutuşan İKV oyuncuları,ellerine şimdi fırsat verildiğinde,birçoğu "aç" gibi davranmış,adeta "taraftar atkısı açar gibi" nickler koymuşlardır karakterlerine.Bu hasret öyle birikmiştir ki,sonuçları gözümüzün önünde rahatça görülebilecek şekildedir.gereğinden fazla"IıII,ooOOo,xXxx" kombinasyonları bolca kullanılmıştır.Türkçe katliamı da yapılmıştır,görüntü kirliliği de.Tabii tüm nick değiştirenleri asla kastetmiyorum.V1 nickine sahip olalım derken,bizlerden bambaşka bir hal aldılar kanımca.Gözüm onları ayırıyor çünkü.Abartıları sayesinde uzaklaşıyorlar amaçlarından.

Neden gözüme v1 nickler gibi gelmiyor dedim ki?

bir v1 nick örneği göstererek anlatmaya başlayabilirim

Resim

Uzun bir hasretten sonra diğer oyunculara bu imkan sağlandı.Ama hasret öyle bir birikmişti ki,egolar kontrol edilemedi.

Resim

Sakın diğer oyuncular alınmasınlar.Fakat değişen nicklerin yüzde 75'lik bir kısmı bu türde.

Resim

Peki görüntü kirliliği olmuyor mu? Sizce çok aşırı değil mi bunlar? Türkçe katletme özelliği olan nickler de mevcut.

Resim

Anlatmak istediğim fark buydu.v1 nickleri şimdiki değişenlerle ayıran fark.Büyük fark.Ama,v1'lerin içinde de böyleleri yok mu,var.

Asıl mesaj ise bundan sonra karakter değiştirmeyi düşünen arkadaşlarımadır.İyi düşünsünler.Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.Esprili bir anlatım kullandım daha yakın hissetmeniz için.Öyküde kullandığım iki karakter de isimleriyle birlikte bana aittir.İyi oyunlar dilerim.

Umut Yılmaz

Eminönü Sunucusu:"BETA'Dan Beri"

BaTTaLGaZi/Jangaderio/ViceroY

[Yönetici/Tasarımcı]www.loncabeta.org
[Yönetici/Tasarımcı]www.ikvonline.net. Gelmiş Geçmiş En Büyük İstanbul Kıyamet Vakti Hayran Topluluğu
2006-2013
Kullanıcı avatarı
KaraXHayalet
Yalnız Adam'ın Dostu
Yalnız Adam'ın Dostu
Klan: Arzın Çocukları

Re: İki Nick Arasındaki Tüm Farklar [Görselleştirilmiş Anlatım]

Mesaj gönderen KaraXHayalet »

Güzel anlatım bazı yerlerine güldüm :)
Kullanıcı avatarı
JuSTLoV
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Lonca: Wan Te D

Mesaj gönderen JuSTLoV »

umut çok güzel :) iyi güldüm kardesim tskler.
JuSTLoV{e}
Kusursuz AŞK

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Meaninqless
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen Meaninqless »

Çok Güzel Olmuş Abi :) Tşkler. .
Fordehseat

Fordehseat ŞİFACI

Eminönü

Resim
Kullanıcı avatarı
Kurtlarxfearx
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen Kurtlarxfearx »

Sonuna kadar katılıyorum. Para kazanmak için harcadıkları bu çabalar yerine oyundaki hataları düzeltmeyle uğraşsalarda İKV yi ilk defa duyan veya başkalarından gören kişilerden ''ezik oyun'' ''grafikleri berbat'' gibi eleştirilere maruz kalınmazdı. Yanlış anlamayın ben böyle düşünmüyorum sadece arkadaşlarımın dediğini söylüyorum.
Kullanıcı avatarı
izdirapgrafik
Lonca: Organize İşler

Mesaj gönderen izdirapgrafik »

Kurtlarxfearx yazdı:Sonuna kadar katılıyorum. Para kazanmak için harcadıkları bu çabalar yerine oyundaki hataları düzeltmeyle uğraşsalarda İKV yi ilk defa duyan veya başkalarından gören kişilerden ''ezik oyun'' ''grafikleri berbat'' gibi eleştirilere maruz kalınmazdı. Yanlış anlamayın ben böyle düşünmüyorum sadece arkadaşlarımın dediğini söylüyorum.
Dostum sen yanlış söylüyorsun.Benim serzenişim yönetime değil oyuncularadır.Ayrıca bu sistemin yanlış hiçbir yanı yok.v1 nickli olmama rağmen ben bu sistemi destekliyorsam herkesin susması lazım.Para kazansınlar tabii.Senin arkadaşlarının dediklerini benim arkadaşlarım da söylüyor.Bu konuyu da yukarıdaki gibi açmayı planlıyorum bir gün.Onların grafikten,görsel efekten kasıtları,elden ayaktan kafadan gözden çıkan gerizekalı saçma ışıklardan başka bir şey değil.Geri kalan grafik özellikleriyle ikv'nin yanına bile yaklaşamazlar.Ego tatmin etme isteği bol bizim milletimizde.Aynı nick olayı gibi aslında.Elden ayaktan ateşler,ışınlar çıkmadığı zaman oyunun grafikleri kötü oluyor :)
2006-2013
GANDALF
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen GANDALF »

Evet Umut Tamamen Katılıyorum. Hiç Görmemiş Gibi Bir Nick Açmaya Gerk yok. Ve Böyle Nickler Yüzünden Konuşma Kanalları Kirleniyor Farkında Olmadan.
Tavsiyem Nick Açarken Size /F (Fısılda) Yoluyla En Kolay Bi biçimde Ulaşılmasını Düşünerek Açın.
XxX Bu ve IıI Bu Nedir yani Sana Pm Atmak İşkence :)

Şunu da Belirtmek İsterim Nickim GANDALF ve Biri GANDAL Diye Nick Açmış. Bu Kişinin Belki Hırsızlık Diye Bi Amacı Yok Ama Biriyle Tartıştığında Kabak Benim Başıma Patlayabilir. Ben ve Benim Gibi Bir Çok Kişi Madur Olabilir. Lütfen Nick Açarken iyice Araştırın. ve Düşünün Size Ulaşmak Kolay Olsun. 10 harfli nick açmanın HİÇ BİR FAYDASI YOK..
Kullanıcı avatarı
Ek1nc1
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Ek1nc1 »

çok doğru demişsin genelde böyleler emo filan oluyo türkçe katilleri :)
DehşeTuLVahşeT // Öylenormal
Kullanıcı avatarı
Yaslikurt
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Osmanlı Hanedanlığı

Mesaj gönderen Yaslikurt »

Bakın benim nickim Yaşlıkurt iken XxYaşLıKurTxX yaptım.Neden?iLk baş YaşLıKurT denedim ama sistem zaten bir Yaşlıkurt olduğunu algılıyordu ve açılmıyordu yani benim orjinal ismimde bir değişiklik yapmadan sade bir şekilde açamıyordum.Kesinlikle bir ekleme yapmam gerekiyordu.İsmimi tamamen değiştirmek istemedim çünkü yıllardır aynı çarı kullanıyordum.Şimdik ismin orjinalliğini kaybetmeden bir ekleme yapmam gerekiyordu eğer türkçe eklemeli bir kelime yapsam çok saçma oluyordu örnk;KkYaşLıKurTkK oLdumu bence hayır :) Onun için bizim Türk alfabesinde olmayan bir kelime tercih ettim.Oda X oLdu.Peki şimdi ben görüntü kirliliğinemi yol açıyorum :) Türkçemimizi bozuyorum :) Özentilik'mi yapıyorum :) Görgüsüzlükmü yapıyorum :) Artık siz kara verin. ;)
Anahtar olmuş her bakışta kara-para; pençe,
Hançer saplanmış bu kalbe, fayda etmez akçe.
Kullanıcı avatarı
Cover
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen Cover »

Bende oyuna 2006 da labirent eklentisinden sonra başladım.O zamanlarda da v1 dediğiniz nickler serbestti ve o zaman da bu tür 'XXX oOo IıI' ile başlayan nickler vardı. Yani yeni olan bi şey deil bu.Ama kasıtlı açanların sayılarının arttığı ve Türkçe'nin katledildiği kısmına katılıyorum.Benim 2006 da açtığım karakterin adı da XXXXCrazyBoyXXXX idi :D
Tayfaxcover
Tayfaxoverdose

Resim
Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön