Bu yılki düzenlenen fuarda bildiğiniz gibi kutu alanlara aldıkları kutu sayısı kadar karakter değiştirebilme imkanı sunan epin zarfcıkları verildi.Ellerimize uzattığınız bu zarfları alma amacımız çoğumuzun birbiriyle aynıydı.İşte bu sebepten ve doğurduğu sonuçlardan bahsedeceğim bu yazımda.Görsellerdeki orjinal nickler bana aittir.Senaryo gereği yapılan bozmalar ise gerçek değildir.
Bu yazıyı yazma sebebim ise karakter isimlerinin değişmeye başladığı dakikadan beri yaşadığım görüntü faciası ve isim katliamıdır.
BETA Dedikoduları
İstanbul Kıyamet Vakti,şu an 4.yılındadır.Peki herkesin diline yapışan BETA nick kavramı nedir? Öncelikle BETA nedir onu anlatalım.BETA deneme ve test aşaması demektir.İKV,Ocak 2006'da bu aşamaya girmiş ve 1 Nisan 2007 günü bu süreci tamamlamıştır.BETA dönemi boyunca seviye sınırı 25 olup,oyunun tam sürüme geçiş tarihi olan 1 Nisan 2007'de TÜM karakterler silinmiştir.Yani,şu an BETA karakter yoktur.Herkesin diline pelesenk olan bu kavram aslında yanlış kullanılmaktadır.Bahsetmek istenilen doğru sözcük V1 Nick'dir.
V1 Nick?
1 Nisan 2007 tarihinden sonra oyunun tam sürüme,yani versiyon 1.0'a (v1) geçmesiyle birlikte,yaklaşık 4 ay sonra yeni bir kural getirildi.Tam hatırlamıyor olsam da zaman Temmuz ya da Ağustos 2007 idi.Bu kuralla birlikte,artık açılacak karakterlerin nickleri Xxxx şeklinde olacaktı.Artık ben ve benim gibi olanların oyun içindeki "manevi ayrıcalık dönemi" başlamıştı.

Yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bu tip nicke sahip karakterler o tarihten sonra ayrıcalık kazanmıştır.Çoğu da düzgün nicklerdir.Aşırı ve abartılı olanları çok azdır.
İnsan Psikolojisi
Xxxxx şeklindeki nick kuralının gelmesinin ardından bizim gibilerin kazandığı ayrıcalıktan söz etmiştim.Bu ayrıcalık çok uzun sürdü ve dürüst olmalıyım ki gerçekten işime yaradı.Her türlü konuda öncelik ve güven sağlıyordu.Banka etrafında dolanırken birinin gelip sizinle aktarım yapmak istemesi çok da zor bir ihtimal değildi.Bunun yanında ise kuraldan sonra karakter açanlar büyük farklılığı seziyorlardı ve hoşlarına gitmiyordu.Haklıydılar da aslında.Bedavadan gelen bu ayrıcalık onları üzüyordu.İster istemez antipati duyuyorlardı bize.

Belki yanımızdan her geçtiklerinde içlerinden söylendiler,hayıflandılar.

Yaklaşık 3.5 yıldır bir "nick" hasretiyle yanıp tutuşan İKV oyuncuları,ellerine şimdi fırsat verildiğinde,birçoğu "aç" gibi davranmış,adeta "taraftar atkısı açar gibi" nickler koymuşlardır karakterlerine.Bu hasret öyle birikmiştir ki,sonuçları gözümüzün önünde rahatça görülebilecek şekildedir.gereğinden fazla"IıII,ooOOo,xXxx" kombinasyonları bolca kullanılmıştır.Türkçe katliamı da yapılmıştır,görüntü kirliliği de.Tabii tüm nick değiştirenleri asla kastetmiyorum.V1 nickine sahip olalım derken,bizlerden bambaşka bir hal aldılar kanımca.Gözüm onları ayırıyor çünkü.Abartıları sayesinde uzaklaşıyorlar amaçlarından.
Neden gözüme v1 nickler gibi gelmiyor dedim ki?
bir v1 nick örneği göstererek anlatmaya başlayabilirim

Uzun bir hasretten sonra diğer oyunculara bu imkan sağlandı.Ama hasret öyle bir birikmişti ki,egolar kontrol edilemedi.

Sakın diğer oyuncular alınmasınlar.Fakat değişen nicklerin yüzde 75'lik bir kısmı bu türde.

Peki görüntü kirliliği olmuyor mu? Sizce çok aşırı değil mi bunlar? Türkçe katletme özelliği olan nickler de mevcut.

Anlatmak istediğim fark buydu.v1 nickleri şimdiki değişenlerle ayıran fark.Büyük fark.Ama,v1'lerin içinde de böyleleri yok mu,var.
Asıl mesaj ise bundan sonra karakter değiştirmeyi düşünen arkadaşlarımadır.İyi düşünsünler.Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.Esprili bir anlatım kullandım daha yakın hissetmeniz için.Öyküde kullandığım iki karakter de isimleriyle birlikte bana aittir.İyi oyunlar dilerim.
Umut Yılmaz
Eminönü Sunucusu:"BETA'Dan Beri"
BaTTaLGaZi/Jangaderio/ViceroY
[Yönetici/Tasarımcı]www.loncabeta.org
[Yönetici/Tasarımcı]www.ikvonline.net. Gelmiş Geçmiş En Büyük İstanbul Kıyamet Vakti Hayran Topluluğu