Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

Hydrargyrum, kapının anahtarı.
-Cıva, sembolü "Hg" ve atom numarası 80 olan kimyasal element. "Hg" sembolü, Latince'deki hydrargyrum sözcüğünden gelir. Cıva için İngilizcede ise iki sözcük kullanılır: "mercury" ve "quicksilver".

Merkür gezegeni ile ilgili bilgiler.
-Milattan Önce 3000 yıllarında Sümerler tarafından bahsedildiği hakkında bilgiler bulunmaktadır.Bu bilgiye ek olarak çivi yazısını bulan medeniyet Sümerler.
-Ay tutulması gibi Merkür tutulması da yaşanır.
-Güneş Sistemindeki en fazla krater olan gezegendir. Bunlara asteroitler ve kuyruklu yıldızlarla çok sayıda çarpışma sonucu meydana gelmiştir.Kıyamet meteor yağmuru ile başlamıştı.

Sıkıcı olmamak adına gezegenle ilgili bu kadar bilgi yeterli.

Mitolojide Hermes(Merkür)
-Başında kanatlı bir taç vardır, ayaklarında ufak kanatlar vardır.Arz ve lodos tanıtım videosunda görünen taçlı yaratık ve holde ruh taşının üstünde taç olması akla geliyor.
-Haber, iletişim, yolculuk, ticaret tanrısıdır.
-En hızlı tanrıdır, Tanrıların Elçisi olarak bilinir.
-7 rakamı ile özdeşleştirilmiştir. Gonglarda Merkürün 7 evresi ve tutulması tasvir edilir.
Sümer, Roma, Yunan mitolojisinden birebir uyarlama olarak hareket etmiyor oyun. Örnek olarak Junonun kıskançlıklarıyla bilinmesi, yılanlarla Zeusun(Jupiter), Junondan olmayan evladını öldürmeye çalışması verilebilir. Junon daha çok tavus kuşu ile bilinir ama oyunda yılanlı mit esas alınmış.

Merkür tutulması ile Tanrıların Elçisi Hermes ve belki diğer tanrılar ile karşılaşacağız. Ancak benim kafama takılan bazı noktalar var.
-Kapının önünde saygı ile eğil yazılmasına rağmen Migrat halkının kapısının mühürlü, kullanılamaz olması. Junon kıskanç bir tanrı ve oyunda bu yönü kullanılmış olabilir, Hermes veya gelmesine öncülük edeceği tanrılara düşmanlık besleyen Junon kapıyı mühürlemiş olabilir.
-Beyaz şapkalı adam dolayısıyla Gaffar ve ekibi Hermesin ilmine, ruh taşlarının kullanımına vakıf oldular mı?
-Meran halkı ateş ve buzla alakalı ismini hatırlamadığım mitolojik yılan,ejder halk mı yoksa Delphyne isimli yaratıklardan ve karakterimizi aldatıyor mu?
-Centurion odasında bulunan insanları yakan ejder hidra mı? Mitolojide 9 başlı hidra oyunda 3 başlı ve Centurion odasında tek başlı olarak tasvir edilmiş olabilir mi?
-Xenotim Yunanca vain ve glory kelimelerinden oluşuyor, kibirli ve ihtişamlı mı yoksa faydasız zafer,görkem anlamına mı geliyor?
-Kissless tapınağı, inancı ile kastedilen meteor yağmurları, Merkür tutulmaları ve Hermesin yaklaşması mı?

Ruh taşı oluştu labirente girdik, hayırsız adaya, Migrata girdik. Şimdi sıra holde. Hollyshit teşekkür ederim, senin sayende hikayenin derinlerine inip kafa yorabiliyoruz.
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

Not; Yazmayı unutmuşum, mısır mitolojisine göndermeler de bulunuyor. Gong ve hol girişindeki göz gibi. Ayrıca Mısır mitolojisi ile ilgili alıntılar ve yeryüzüne yeniden geliş, antik uygarlıklardan yaşamına devam edenlerle ilgili bulduğum bir yazıyı paylaşayım.

Thot, Osirisin habercisidir. Habercilik, aydınlatıcılık, rehberlik ve aracılık fonksiyonları olan bir ilahtır. Hem ölülerin ruhlarının yargılanmasını kaydeden, onların günahlarını hakikat karşısındı tartan vicdan sesinin, hem de insanlara bilgelik yolunun tebliğ edilmesinin, sezginin kişileştirilmiş biçimidir. Bu bağlamda ilah Thot insanda vicdan ve sezgi tarzında beliren kelamı simgeler. Ayrıca, ruhlara ölüm sonrasında da rehberlik eder; kimi başarılır ruhları onları eğitip yükseltecek Osirise getirir, başarısız ruhları ise öte alemin geri düzeyli ortamlarında arınma işlemi geçirmelerinden sonra yeni bir doğuma(reenkarnasyon) sevkeder. Eski yunan geleneğindeki tanrı Hermesin, bazı fonksiyonları bakımından eksi Mısır tanrısı Thota benzemesi, Yunan tradisyonuna bu tanrının Mısır tradisyonundan geçmiş olduğu görüşünü desteklemektedir.

Onlar....Gene Kazanamadılar.Ben yaşasamda yaşamasamda. Gaffar(Bağışlayan)
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Mesajlar: 434
Kayıt: 08 Oca 2015 17:40
Lonca: Companions
Konum: Skyrim

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Dawnguard »

Bir HollyShit olmasamda hikayeye hakimim.Verdiğin çoğu referansı bağdaştıramadım ayrıca biraz daha derli toplu anlatırsan senden yeni şeyler öğrenebiliriz.
Resim
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

Dawnguard yazdı: 12 Eki 2019 16:20 Bir HollyShit olmasamda hikayeye hakimim.Verdiğin çoğu referansı bağdaştıramadım ayrıca biraz daha derli toplu anlatırsan senden yeni şeyler öğrenebiliriz.
İkv hikayesinin bazı bölümlerinin Sümer, Roma, Mısır, Yunan mitolojilerinden karışık mitlerle yazıldığını düşünüyorum.

Beyaz şapkalı adamın Philotheos salonunda bulunan akrebin gözünü çaldığını biliyoruz. Beyaz şapka akıllara beyaz büyücüleri getiriyor. Migratta bu adamın gezgin şehrin anahtarının Junon da olduğunu söylüyor. Ek olarak bu ve hol bölgesindeki kapıların bilgisinin yaşlı bir adam için değerli olduğunu belirtiyor. Bu yaşlı adamın ruh taşlarına ilgisi olan Gaffar olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda uğursuz bir adamın da bu bilgiden haberi olduğunu söylüyor bize ancak bunun kim olduğu çok şüpheli, bir fikrim yok.

Junon Roma mitolojisinde Juno, Yunan mitolojisinde Hera olarak bilinir. Tanrı Zeusun(Jupiter) eşidir. Zeus çok çapkın olduğu için mitlerde Junonun kıskançlıklarından dem vurulur. Bunun yanısıra Junon evliliğin koruyucusu olan tanrıdır ve hayvanı tavus kuşudur. Zeus başka bir kadından çocuk yapar ve Junon 100 gözlü dev ile kadına suikast düzenler, başarısız olur. 100 gözlü devin gözlerini tavus kuşunun tüylerine yerleştirir. Oyunumuzda tavus kuşu ile ilgili mit yerine yılanlı mitten esinlenilmiş, yine Zeusun çapkınlığına karşın yılanlarla saldırır ve kadını öldürmeye çalışır.

Junonun kendisinden olmayan üvey evlatlarından Merkür vardır, Hermes ismiyle bilinir. Hermesin gezegeni Merkürün yüzeyinde bol miktarda civa bulunur. Junondan düşen hydrargyum aslında civadır. Hermesin ilişkili olduğu rakam 7 dir, kendisi en hızlı tanrıdır, Tanrıların Habercisi ünvanına sahiptir. Merkür gezegeni güneş sisteminin en çok krater bulunan gezegeni çünkü aşırı miktarda meteor düşmüştür. Ufak ve hızlı bir gezegendir. Merkezinde sıvı bulunur ancak bu sıvı giderek azalmaktadır. Şimdi oyun hikayesinden bazı detaylara bakalım;
Ruh taşı ile ilk karşılaşmamız labirent ile oluyor, labirentin patron yaratığı "Tanrının Arkadaşı" anlamına gelen Philotheostur. İkinci karşılaşmamız Sivri ada yani migrattır, patron yaratık Junon yani Tanrıların Habercisi ünvanlı Merkürün(Hermes) annesi. Elinde tuttuğu ve kapının anahtarı olduğu söylenen şey civa, Merkür gezegeninde bolca bulunan kimyasal element. Gonglarda tutulmanın kaç evresi vardır, 7.

Benim fikrimce ruh taşları ya Hermestir, ya hermesin dünyaya gelme çabasıdır. İlk olarak "Tanrının Arkadaşı" nı ve Migratta üvey annesi olan ve "Romanın Koruyucusu" ünvanı bulunan tanrıça Junonu ruh taşları aracılığıyla keşfettik. Şimdi holde ruh taşı oluşuyor;
Resim
Taşın başındaki taça dikkatli bakın.
Resim
Bu ise bence Hermes. Taçın sahibi ve ruh taşları ile gezen, gezdiren "Tanrıların Habercisi" ünvanlı, Junonun üvey evladı.
Resim
Hermes
Resim
Hermes
Oyunun tek bir mitolojiyi birebir kopyala yapıştır yapmadığını söylemiştim. Son çizimdeki ayaklarının altındaki ejder ile Centurion odasındaki ejder çizimi birbirine benzer.

Xenotim dünyamızda bulunan bir fosfat minerali, kristalize yapısı dörtgen. Saklı ırkların bu materyali düşürmesi tesadüf olamaz. Yine holde toplanan materyaller de tesadüf değil. Ruh taşları oluşuyor ve ya Hermesi yada Hermesin bizlere getireceği patronlar ve yaratıklarla karşılaşacağız. Meranlar ateşten bahsediyor, ateş tanrısı ve tanrıların silah ve zırhlarını yapan çirkin Vulkan gelebilir veya Seth yani Horusun azılı düşmanı da gelebilir. Mitolojilerden karışık ve bazen aslına uygun olmadan oyuna yediriliyor, hikaye örgüsüne uygulanıyor bu nedenle ruh taşı oluşunca Hermes dışında kim ile karşılaşacağız tahmin etmek çok zor. Kissless kültü uyanıyor yani Kissless inancı,tapınağı,dini uyanıyor derken yeryüzüne Tanrıların Habercisi Merkürün geldiğini, tıpkı Merkürde olduğu gibi meteorların yağdığını, sıvının ateş karşısında azalacağını vs. söylüyor olabilir.

Neticede en berrak olan şey Arz ve Lodos tanıtım videosunda görünen bu yaratığın Tanrıların Habercisi Merkür(Hermes) olduğudur. Tabi yanılabilirim. Belki mitlerde Junonun üvey evladı olan bu yaratık oyunda alakasız çıkabilir veya Romalıların en saygı duyduğu tanrı Ares(Mars) olabilir. Hatta gonglar ve hol girişteki gözlere bakacak olursak Mısır mitolojisinden bir atak gelebilir ve Seth bile çıkabilir.

Hikayenin önü açık, her adımda olasılıklar artıyor ve merak uyandırıyor. Umarım hep böyle, Türk insanlarının öyküsüne yedirerek yazar ve oyunu geliştirirler.
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

Kral Darius: Eğer ki bu yazıtları veya bu oymakları gözetmezsen, ve onları kaybedersen, onları soyun devam ettiği sürece korumazsan, Ahura Mazda canını alacaktır, soyunu kurutacaktır ve Ahura Mazda yaptığı her şeyi hiçliğe götürecektir.
Kral Darius: Şimdi yaptıklarıma sizi inandırayım. İnsanların iyiliği için bunu gizleme. Eğer bu fermanı gizlemezsen ve bunu bütün dünyaya yayarsan, Ahura Mazda da sana dost olur, soyunu çoğaltır ve uzun yaşarsın.
Kral Darius: Eğer ki bu fermanı dünyaya duyurmazsan ve onu gizlersen, Ahura Mazda senin canını alacak ve ocağını söndürecektir.
Behistun yazıtı. Meranların bahsettiği büyük kaya yazıtı ile alakalı bir şey arıyordum, buna rastladım. Darius başkan çok atarlı giderli konuştu tırstım. Adam "bunu 10 kişiyle paylaş yoksa"nın mucidi.

7 rakamıyla ilişiği olan tanrı Apollon, Hermes diye hatırlamış yazmışım o yanlış. Hidra mitine göre 9 baş 3 baş olarak değişiyor. Hidra bir Drakon olarak geçer, erkek ejderhalardan diyebiliriz ama yılan varidirler. Drakaina vardır kadın yılanlar, anladığım kadarıyla daha ufak tefekler ve bazılarının su ile ilişiği var. Hatta annesi su perisi olanı bile var. Bana kalırsa Meranlar ile alakası olamaz gibi geliyor, oyun mitolojiyi birebir almak zorunda değil ama bu kadar farklılık pek normal değil bence.
İlginç olan Hidranın bu yaratıklardan esinlenilmesi, meran teknolojisi ile hapsedilmiş olması. Oyunda Meranların erkeklere düşman olduğu en azından fazla sevmediği belli, Tarhassı yokedeni onlar ve büyüleri olarak görüyorlar. Mitolojide bahsi geçen kadın yılanlar ve halk Meran olsa Hidrayı hapsetmeleri mantıklı.

Elinde 25 49 görev metni olan varsa bana yollayabilir mi? Uzun zaman oldu oynamıyorum, hafızam da iyi değildir.
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

Sümer tabletlerinden 1-2 şey buldum. Oyuna etki etmesini beklemiyorum, ama hikayenin orijini hakkında meraklı olanların ilgisini çekebilir. Göndermeler olduğu belli oluyor, ancak oyun başka bu başka.

Resim
Meran
Resim
Sümerlerin bilinen 2. şehri Ur. Tahminen Meran buradan esinlenilmiş.
Resim
Antik Mısır dikilitaşıdır. MS 390 yılında Roma imparatoru I. Theodosius tarafından Mısır'dan getirilerek şimdiki yerine dikilmiştir. Granittir. Granit, sert, kristal yapılı minerallerden meydana gelir. Xenotim ve hol bölgesi madenleri alelade seçilmiş değiller. Horusun Gözü Meran ile alakalı gözüküyor, şifa ilmi ve yılan bilgeliği Mısırda yaygın bir inanç.

Sümer mitolojisinde dünyaya ilk gelen tanrının karşılaştığı hayvan yılandır ve korkup öldürür.
Lahmu ve Lahamu isimli eril-dişi vardır, bunlar yılan olarak betimlenmiştir.
Dünyaya gelmeden önce yaşadıkları gezegen Nibirudur. İsmin anlamı gezgin gezegen olarak da bahsedildiği için ilginç geldi.
Resim
Uruk. Sümerlerin ilk şehri. Eğer Sümerler oyunumuzda dişileri yılan olan bir topluluk olarak sunulduysa; yanıp kül olan eski şehirleri muhtemelen burası olurdu. Köprü tanıdık geliyor.
Kullanıcı avatarı
02ARMA02
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Mesajlar: 721
Kayıt: 30 Nis 2013 21:48
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Hamunaptra

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen 02ARMA02 »

Meran Şehri Sümer mîtolojîsinden doğru evet.

Meranlar ise Şahmarandan esinlenmiş.

Şahmeran, İran-Pers mitolojisinde rastlanan akıllı ve iyicil olarak tanımlanan bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan şeklindeki Maran adı verilen, doğaüstü yaratıkların başında bulunan ve hiç yaşlanmayan, ölünce ruhunun kızına geçtiğine inanılan
...COMANDANTE...


... Semsûr...
Kullanıcı avatarı
madmuh
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Mesajlar: 51
Kayıt: 21 Ara 2016 22:14
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Konum: Konya

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen madmuh »

Eline sağlık, okudukça okuyası geliyor insanın.
Görev metni konusunda arşivimi bir kontrol edeyim olması lazımdı.
Sevgilerle
Jotem-MEHMETTI
Acelikerk
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 179
Kayıt: 12 Eki 2019 12:39

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen Acelikerk »

02ARMA02 yazdı: 16 Eki 2019 08:31 Meranlar ise Şahmarandan esinlenmiş.
Evet, meran ismi oradan geliyor. Şahmeranla ilgili bu bilgileri nereden okudun? Kuzenimin anlattığı bir hikayesi vardı, internette bulduğum tek şey o hikaye oldu. Bu tip şeylere meraklıyımdır, okurum.
madmuh yazdı: 16 Eki 2019 09:05 Eline sağlık, okudukça okuyası geliyor insanın.
Görev metni konusunda arşivimi bir kontrol edeyim olması lazımdı.
Sevgilerle
Sağol. Görev metinlerini usbye atmıyorum, format atınca kaybediyorum. Yollayabilirsen şahane olur.
Kullanıcı avatarı
02ARMA02
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Mesajlar: 721
Kayıt: 30 Nis 2013 21:48
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Hamunaptra

Re: Ruh taşları, Migrat, Kissless.

Mesaj gönderen 02ARMA02 »

Acelikerk yazdı: 16 Eki 2019 11:43
02ARMA02 yazdı: 16 Eki 2019 08:31 Meranlar ise Şahmarandan esinlenmiş.
Evet, meran ismi oradan geliyor. Şahmeranla ilgili bu bilgileri nereden okudun? Kuzenimin anlattığı bir hikayesi vardı, internette bulduğum tek şey o hikaye oldu. Bu tip şeylere meraklıyımdır, okurum.
madmuh yazdı: 16 Eki 2019 09:05 Eline sağlık, okudukça okuyası geliyor insanın.
Görev metni konusunda arşivimi bir kontrol edeyim olması lazımdı.
Sevgilerle
Sağol. Görev metinlerini usbye atmıyorum, format atınca kaybediyorum. Yollayabilirsen şahane olur.
Kitap vardı ama şöyle bir şey var.

Halk arasında anlatılır bu efsane
...COMANDANTE...


... Semsûr...
Cevapla