Öncelikle bu çözümün her zaman işe yaramadığını hatta bazen çalışmadığını söylemekle başlıyorum.
Masaüstünde boş bi kısma sağ tıklayıp ekran seçenekleri bölümünden çözünürlüğümüzü öğreniyoruz. Örn: 1600x900
Launcher'ı açıp ayarlardan 1600x900'ü yani kendi çözünürlüğümüz hangisiyse onu seçiyoruz. Ayarları kaydedip launcher'dan çıkıyoruz.
Oyunun kurulu olduğu dosyalara girip pref launch isimli dosyayı bulup sağ tıklıyoruz ve birlikte aç kısmından not defterini seçiyoruz.(Oyun kapalı olmalı)
Full Screen yazısının karşısında 1 veya 0 yazıyordur.
Bu iki sayının dışında bir şey yapıyorsunuz. Ben 2 yapardım hep
Not defterini kapatıyoruz ve kaydediyoruz. Sağ tıklayıp pref launch'un özelliklerine giriyoruz. Salt okunur kutucuğunu işareyip tamam diyoruz.
İstanbul Kıyamet Vakti'ni açıyoruz ve sunucu seçiyoruz.
Tam Ekran? sorusuyla karşılaşıyoruz. Hayır'a basıyoruz. (Eğer çalışırsa tam ekran olacak merak etmeyin.)
Giriş yapıyoruz ve oyun tam ekran açılıyor. Ne oyun içinde ne oyunu aşağıya alırken sık sık kritik hata vermediğini göreceksiniz. Oyunu aşağı alırken ve tekrar oyuna gelirken daha hızlı olduğunu göreceksiniz.
Not 1: Neye göre oluyor bilmiyorum ama genelde laptoplarda bu işlem işe yaramıyordu.
Not 2: Birçok bilgisayarda deneme yaptım bazı bilgisayarlarda olmuyor. Sebebini veya tam olayını çözemedim. Deneyen arkadaşların yorumunu bekliyorum.
Umarım sizde olur ve sorununuz çözülür.