Kuklacının Oyunu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Kuklagiller
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Kuklacının Oyunu

Mesaj gönderen Kuklagiller »

Merhabalar,

Kuklacının ne zaman geliceği her zaman merak konusu olmuştur.Daha da önemlisi kuklanın kim olduğunu da bilmeyiz. Kukla gibi oynatıldık da bilmekte istemeyiz. Şöyle oyunda geçen 5-6 senelik emeğime bakıyorum da kendime iyice acımaya başladım . Bir hiç uğruna bir yerden bir yere koşturmuşum. Ne uğruna ? Benim sonraki hayatıma ne faydası oldu ?

Peki bu 5-6 senede neler yapılabilirdi ?
5 yıllık bir askeri lise bitirebilir ya da 6 yıllık tıpta okuyabilir iyi bir konuma gelebilirdik. Ya da aylık 1000 tl dan 6 yılda 72.000 lira kazanabilirdik.Biz ne yaptık,aylık 100 tl dan toplamda 7200 TL oyuna para yatırdık + zaman kaybımız.Üstelik Allah'ın 99 isminden biri olan Gaffar'ı öldürmeye çalışmamız ne kadar da tuhaf . Şimdi biri çıkar der ki ne alakası var ?. benimde cevabım şu olur: Sen hala oynatılmaya , uyutulmaya devam et benim akıl sahibi kardeşim...

Resime iyice bak . İyice bak da nasıl açık açık söylediklerini düşün...
Resim

Resim
İmzanızda büyük ölçekli resimler kullanmayınız.
Gizlenmiş İçerikGöster
Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter. (33:3)
viewtopic.php?f=46&t=116787
Kullanıcı avatarı
Sonxavatar
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Kuklacı

Re: Kuklacının Oyunu

Mesaj gönderen Sonxavatar »

Git oyunun tarihcesini oku kuklacı insanları yönettiği için değil önceden gercekten kukla gösterileri yaptığı için bu ismi almıştır
Kullanıcı avatarı
antinKUNTIN
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen antinKUNTIN »

1: http://tr.wikipedia.org/wiki/Oyun

2: Herhangi bir oyunu oynadığı için diğer faaliyetlerden geri kalmak kişinin kendi iradesinde olan bir durumdur. Hiç kimse hiç kimseyi sandalyeye bağlayamaz ya da poposuna tutkal süremez.

3: Eğer gerektiğinden fazla vakit ayırmazsa insan, dediğin şeyleri 6 yılda yine gerçekleştirebilir. Zira işi gücü olupta oyunu oynayan o dediğin 1000 lira maaşı alıp birikim yapan ama oyunu da oynayanlar olduğu gibi, lise öğrencisi olup sınav zamanlarında oyuna 1 saatten fazla zaman ayırmayan kardeşlerimiz de var. Bu tamamen kişinin kendi iradesinde olan bir durum. Program yapamıyorsan bu senin problemin.

4: Aylık 100 lira ödemek zorunda hissediyorsa kendini bu da tamamen senin problemin. Bu oyunda olmazsa olmaz denilebilecek tek şey Plus Pakettir. Bir seferlik alınacak şeyleri saymıyorum, bir karakter için 1 sefer alacağın şeyler zaten ÇT Kutu içerisinde de mevcut. Dediğim gibi, sınırını sen belirleyeceksin.

5: Allah'ı bir oyun içerisinde nesneleştirmeye çalışanlar seninki gibi zihniyete sahip olan kişiler. Allah'ın yaratmış olduğu en üstün varlığa, bedeninin ve ruhunun sahibinin Allah olduğunu bildiği halde herhangi bir insana küfür etmeyeyim kalbini kırmayayım diye düşünmeyen bir milletin oyunu kötülemeye gelince müslüman kesilmesini ANLAYAMIYORUM!!!!

Şimdi git utan gel lütfen.
İyi miyim? Bu tamamen benim problemim.
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen HeilHitler »

http://inciswf.com/sh3ri0ut.swf

Bir bitmediniz arkadaş ya. Gerçek hayatta olsa gerçek hayatta da keserim. Gaffarmış, Muhammedmiş, Metinmiş; isme ne takıyorsunuz arkadaşım? Sen Gaffarı kesince, Allah'ı mı kesmiş, öldürmüş oluyorsun? Bu ne yobaz bir zihniyet anlamakta güçlü çekiyorum sizleri, inancınız nasıl içselleştirilmiş sizde anlamıyorum.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
55ivedik55
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen 55ivedik55 »

HeilHitler
maymun dişlesin seni
...
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen HollyShit »

Merhaba,

1) Gaffar Bey'in oyundaki yeri de zaten bağışlayıcı olmaktır. O bizi korurken bir ona ihanet ediyoruz.

2) Kuklacı burada aslında Kıyamet'i bitirmek için görev alan bir şahıstır. Adı üstünde Kuklacı..

Burada herşey normal oyuna getiren kişiler sadece yönetim üyeleridir ;)
Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Kuklagiller
İskele Babası
İskele Babası

Mesaj gönderen Kuklagiller »

Kuklagiller yazdı:Merhabalar,

Kuklacının ne zaman geliceği her zaman merak konusu olmuştur.^
^^Daha da önemlisi kuklanın kim olduğunu da bilmeyiz. Kukla gibi oynatıldık da bilmekte istemeyiz.^^
KUKLACI nın KİM OLDUĞU UMRUMDA DEĞİL ! . Kuklanın kim olduğudur.

Artık şunu da anladım ki oyun sizden sadece para ve zamanı değil aklınızı da almış götürmüştür.Benim ne demek istediğimi değil de sadece anlamak istediğinizi anlamışsınız.Bu sadece benim sorunum değil tüm dünya da oyun oynayanların sorunudur. Ülkemizde dahi günde 17.000.000 kişi oyun oynamaktadır İKV de ise kayıtlı 2011 verilerine göre 700.000 kayıtlı kullanıcı var hadi bunun 600.000 tanesi aynı kişilerin diğer hesapları olsun. Geriye kalan 100.000 ve 17 milyon kişinin ''GÜN DE 1 SAAT '' bu tür oyunlara vakit ayırdığını düşünün. Ne kadar da büyük bir zaman kaybı ?

Hadi bana 100.000 kişiden kaç tanesinin hem bu oyunu oynayıp hem de iyi bir mevkiye, makama geldiğini söyleyin ?

Hadi bana aylık ikv ye yatırılan paranızı ve aylık gelen internet faturanızın veya internet cafe ye yatırdığınız paranızı hesaplayın . 100 TL yi hesaplamaktan bu kadar aciz misiniz. ?

Beni kendiniz küfürbazlarla karşılaştırmayın . Allah'tan korkan, onun yarattğına kötü söz söyleyebilir mi ? ya da kırıcı bir harekette bulunabilir mi ?

Tabi siz ayakta 5 saat duranı devrimci , 5 vakit namaz kılanı yobaz zannedersiniz.

Madem bir inancınız yok , başkasının inancına da saygı gösterin ! zaten sizin gibilerin kime faydası var ki ? Ülkenize ne katkınız var ki kendisine bir katkısı veya faydası olsun !

Tabi siz ayakta 5 saat duranı devrimci , 5 vakit namaz kılanı yobaz zannedersiniz.
:idea:
İmzanızda büyük ölçekli resimler kullanmayınız.
Gizlenmiş İçerikGöster
Allah'a tevekkül et; vekil olarak Allah yeter. (33:3)
viewtopic.php?f=46&t=116787
Kullanıcı avatarı
HeilHitler
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen HeilHitler »

55ivedik55 yazdı:HeilHitler
maymun dişlesin seni
İyiydi ama. Varol.
İki ayaklı hayvanların sıradan sohbetleri kadar kısır ve sıkıcı bir sohbeti sürdürmektense hiç konuşmamak daha iyi.

Arthur Schopenhauer
Kullanıcı avatarı
Barbarosxhizir
Tılsım Tanığı
Tılsım Tanığı
Lonca: Vuslatt

Mesaj gönderen Barbarosxhizir »

Kuklagiller yazdı:
Kuklagiller yazdı:Merhabalar,

Kuklacının ne zaman geliceği her zaman merak konusu olmuştur.^
^^Daha da önemlisi kuklanın kim olduğunu da bilmeyiz. Kukla gibi oynatıldık da bilmekte istemeyiz.^^
KUKLACI nın KİM OLDUĞU UMRUMDA DEĞİL ! . Kuklanın kim olduğudur.

Artık şunu da anladım ki oyun sizden sadece para ve zamanı değil aklınızı da almış götürmüştür.Benim ne demek istediğimi değil de sadece anlamak istediğinizi anlamışsınız.Bu sadece benim sorunum değil tüm dünya da oyun oynayanların sorunudur. Ülkemizde dahi günde 17.000.000 kişi oyun oynamaktadır İKV de ise kayıtlı 2011 verilerine göre 700.000 kayıtlı kullanıcı var hadi bunun 600.000 tanesi aynı kişilerin diğer hesapları olsun. Geriye kalan 100.000 ve 17 milyon kişinin ''GÜN DE 1 SAAT '' bu tür oyunlara vakit ayırdığını düşünün. Ne kadar da büyük bir zaman kaybı ?

Hadi bana 100.000 kişiden kaç tanesinin hem bu oyunu oynayıp hem de iyi bir mevkiye, makama geldiğini söyleyin ?

Hadi bana aylık ikv ye yatırılan paranızı ve aylık gelen internet faturanızın veya internet cafe ye yatırdığınız paranızı hesaplayın . 100 TL yi hesaplamaktan bu kadar aciz misiniz. ?

Beni kendiniz küfürbazlarla karşılaştırmayın . Allah'tan korkan, onun yarattğına kötü söz söyleyebilir mi ? ya da kırıcı bir harekette bulunabilir mi ?

Madem bir inancınız yok , başkasının inancına da saygı gösterin ! zaten sizin gibilerin kime faydası var ki ? Ülkenize ne katkınız var ki kendisine bir katkısı veya faydası olsun !

:idea:
bu konuda arkadasa katılıyorum oyun kurucuları oyunun senaryosunu kurarken baska isim mi bulmaktan acizdiler
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
CertusCerva
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen CertusCerva »

Oyun, vakit geçirmek için oynanan bir bilgisayar programıdır. Kişinin ne kadar oynayıp para yatırıp yatırmayacağını ancak kendisi belirler.
Kuklagiller yazdı:Hadi bana 100.000 kişiden kaç tanesinin hem bu oyunu oynayıp hem de iyi bir mevkiye, makama geldiğini söyleyin ?
Bu oyunu oynayan Ankara'da hukuk, Erzurum'da öğretmenlik okuyan, öğretmelik görevine devam eden abilerim arkadaşlarım var
Kuklagiller yazdı: Peki bu 5-6 senede neler yapılabilirdi ?
5 yıllık bir askeri lise bitirebilir ya da 6 yıllık tıpta okuyabilir iyi bir konuma gelebilirdik. Ya da aylık 1000 tl dan 6 yılda 72.000 lira kazanabilirdik.Biz ne yaptık,aylık 100 tl dan toplamda 7200 TL oyuna para yatırdık + zaman kaybımız.Üstelik Allah'ın 99 isminden biri olan Gaffar'ı öldürmeye çalışmamız ne kadar da tuhaf . Şimdi biri çıkar der ki ne alakası var ?. benimde cevabım şu olur: Sen hala oynatılmaya , uyutulmaya devam et benim akıl sahibi kardeşim...
Ben de bu oyunu 2008 den beri oynuyorum. Ve şimdiye kadar oyuna yatırdığım toplam para 500-600 TL arasında bir fiyattır hatta bu kadar para yatırdığım için benimle dalga geçen arkadaşlarımda var :)
Kuklagiller yazdı:Beni kendiniz küfürbazlarla karşılaştırmayın . Allah'tan korkan, onun yarattğına kötü söz söyleyebilir mi ? ya da kırıcı bir harekette bulunabilir mi ?
  • Allah'tan korkan Allah'ın isimlerinden birini bir oyuna yansıtıldığını düşünebilir mi
  • namazla direnişi aynı kefeye koyabilir mi ?.
  • Bir fikrine aykırı cevap verenlere türlü hakaretler edebilir mi ?
[/color]
Barbarosxhizir yazdı:bu konuda arkadasa katılıyorum oyun kurucuları oyunun senaryosunu kurarken baska isim mi bulmaktan acizdiler
Karakterlerinden birinin adını mitolojiden fırlama "TANRININKIRBACI" koymak zoruna gitmedi de Allah' ın isimlerinden birini oyunda görmek mi zoruna gitti.

O zaman çocuklarının adınıda Allah'ın isimlerinden seçen iman dostu kişiler de aynı günahı işliyor gidip onlara sorun bir bu ismi çocuğuna niye koydun veya bu ismi size niye verdiler diye bakın ne cevap alıyorsunuz
Kilitli

“Genel Etkileşim” sayfasına dön