:lol:x0xKaaNx0x yazdı:Zeka fışkırıyor adamdan :mrgreen:
İnşallah bunlar gelir de bir rahatlarız
ARTIK BU KADARINADA PES DİYORUM!!!
-
- Salgın Koruyucusu
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Re: ARTIK BU KADARINADA PES DİYORUM!!!
Burhan çok doğru konulara değinmişsinde şu üstedki alıntı yaptığın konuyu ben bir kaç gün önce desteğe göndermişdim ve gelen cevap şu:Bu tür bişiyi düşünmüyoruz.Lütfen diğer kullanıcılardan satın alınız.XXASLANKRALXX yazdı:bu arada güncel bir konu olduğu için yeni şahaser reçetelerindeki görev meteryalleri ile ilgili sıkıntının giderilmesi içinde bir güncelleme bekliyorum bu meteryaller (kadim pençesi-kadim hidra pençesi-meran mücevheri-liderlik sembolü-örümcek gözü-dev komodo dişi v.b.) her karaktere görevi yaptığı takdirde 1 adet düşmekte ve her şahaserde en az iki tane istenmekte ...
1 şifa 1 büyü 1 savaşçı karakteri olan bir kişinin 1 karakteri için en az çeşit 3 şahaser reçetesi bulunmakta 3 karaktere 3er tane şahaser üretmeye kalktığınız zaman bu meteryallerden elinizde en az 18 er tane olması gerekiyor buda 18 yeni karakter kasıp 47-48 seviyeye kadar kasması gerekmete ...
biraz düşünürseniz bunun oyuncular açısından ne kadar büyük bir sıkıntı olduğunun farkına varırsınız ...
bunun çözümüde gayet basit;
1. çözüm: nasıl zamanında sadece görev olarak düşen taşkanat derisi şimdi taşkanatlara görevsiz kesince düşme ihtimali getirildi ise bu şahaser reçetelerinde istenen görev meteryalleri içinde görevini yaptığımız boslardan görev olsun olmasın kestiğimiz zaman bu meteryallerin düşme ihtimali getirilsin...
2. çözüm: bu bosların görevleri tekrarlanabilir görev olsun yaptıkça görevi npc den tekrar alabilelim zaten bu bosların kesimide ha diyince kesilmiyor sağlam gruplarla kesiliyor...
her iki seçenektede görevleri yapıldıktan sonra bir daha yanına uğranmayan boslara hayat verilmiş olur oyun içinde daha aktif rol oynar hatta bu bosların yeniden canlanma süresi mesela kadim hidra 2 saatte yeşil 1 saatte iflis topal 45 dkk da dişi örümcek dev komodo yarım saatte gibi süreli olursa hatta hatta bu boslara ilk vuranın değilde kişi bazında en çok hasar yüzdesine sahip oyuncunun ve grubunun kesmiş sayılcağı şeklinde ayarlanırsa tadından yenmez başlarında nöbet tutulur oyuncular arası rekabet oluşur gruplar arası hoş bir yarış olur , artı bu meteryallerin kıymetide korunmuş olur fikrindeyim ...
bu önerileri olmasa bile bu konu ilgili görev meteryallerinin temini için oyunculara 10 larca karakter kastırmak yerine daha mantıklı bir seçenek sunmanızı beklemekteyim iyi çalışmalar...
not: istenen diğer madenlerde gördüğüm kadarıyla bi sorun çıkmaz sonuçta onları zaten gidip maden başında aylarca sabahlayarak çekicez resmen madenlerde zorla çalıştırılan kölelere döndük bazen maden başında beklerken amelemiyiz savaşçımıyız benim bu maden başında ne işim var benim savaşmam lazım demiyor değilim :lol:
xİSKARx ııİSKARıı KıLLtoLiVe KıLLtoLiVee TheNoBLeS
Bir Zamanlar(beta) :: xxmafyaisoxx Fianxmafyaiso
Zamanım olmadığı için her birini ayrı ayrı okuyamadım önerilerinin ama bu kadar ot gibi insanın arasında ayrılan bişeyler geliştirip yardımcı olmak için uğraşan insanalrdan olduğun için tebrik ediyorum ama sadece bir yere eleştiri yapacağım oyun parasıyla satılabilir bi hale gelirse emin ol ki şuan adam akıllı bi etkisi olmadığı halde isyan eden ot sürüsü para verip emeklerimizi satın alıyorlar real parayla oyuna hakim oluyorlar diye zart zurt edecekelrdir ve bu benim gibi forumu her gezindiğinde böyle basit insanlar ve konualrını görmekten bıkanlar için hayatı zindan edecektir ama yinede olumlu ve olumsuz eleştirimide yaptım emeğine sağlık
Selametle ...
Selametle ...
Cennet cennet dedikleri,
Birkaç köşkle birkaç huri,
İsteyene ver onları,
Bana seni gerek seni.
Yunus Emre
Ey Türk Titre ve Kendine Gel
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir !
Birkaç köşkle birkaç huri,
İsteyene ver onları,
Bana seni gerek seni.
Yunus Emre
Ey Türk Titre ve Kendine Gel
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe Altta Yağız Yer Yarılmadıkça Senin İlini ve Töreni Kim Bozabilir !
Merhaba ,
İlk once senı tebrik ediyorum cok güzel konu ve cok geniş düşünerek yazmışsın.Yazdıkların uzun olsada hepsini okudum ve yazdıklarının bazılarını olumlu buldum bazılarını olumsuz buldum.Tekrardan senı tebrik ediyorum.
'' Corexmelankolia '' ,
'' WeSTCoaST ,''
İstanbul Kıyamet Vakti "Timer" Programını Buradan Indirebilirsiniz.
'' WeSTCoaST ,''
İstanbul Kıyamet Vakti "Timer" Programını Buradan Indirebilirsiniz.
-
- Salgın Koruyucusu
yorumun ve verdiğin bilgi için teşekkür ederim;iskar43 yazdı:Burhan çok doğru konulara değinmişsinde şu üstedki alıntı yaptığın konuyu ben bir kaç gün önce desteğe göndermişdim ve gelen cevap şu:Bu tür bişiyi düşünmüyoruz.Lütfen diğer kullanıcılardan satın alınız.
zaten anlatmak istediğim ana konuda artık beni bu kadarına pes ettiren meselede bu önerilerinizi ve şikayetlerinizi destek bölümüne bildiriniz diyorlar ama aldığımız cevap ortada "bu tür bişiyi düşünmüyoruz" ağır konuşmak istemiyorum ama destek takımı zaten oyuncuların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda çözüm üretmek için hiç bir şey düşünmüyor!!!
"lütfen diğer kullanıcılardan satın alınız" oyun oynamadıkları yaptıkları oyundan bi haber oldukları nasılda belli koca sunucuda toplasan şuan satılık 50 adet kadim çıkmaz satan olsada almaya güç yetmez daha dün adamın biri 4000 akçeye kadim pençe alınır yazıyordu bir diğeri oyun parası 40m satılır diyordu ben 3 karakterime (savaşçı-büyücü-şifacı) en az 3 çeşit şahaser üretmek istersem 18 adet kadim pençe ihtiyacım var satın almaya kalkarsam ortalama en az 750m oyun parası yapar bu na güç yetermi ya el insaf !!!
politika belli menfaat çıkar ilişkisi mecburen yeni karakterler kasılması gerektirilir bu karakterlerin kolay kasılması için plus alması zorunda bırakılınır madem bu karakterleri kastık bunlar bi işe yarasın bunlarla kp kasalım maden çekelim denilir bunlar içinde plus ve artırıcılar dayatılır bunlar misaldir ama sonuçta bi gerçek şudurki onların gözünde her yeni hesap her yeni karakter yeni müşteri olarak algılanır işleri ne kassınlar denir olay bu kadar basit sonrada kayıtlı 700 bin kullanıcımız var söylemi yakında 1.5 milyon kayıtlı kullanıcımız var söylemine dönüşür ikv de nufus patlaması yaşanır
öncelikle teşekkür etmek isterim olumlu olumsuz düşüncelerini belirttiğin için fırsatın olursa yazılarımın önerilerimin tamamını okumanı tavsiye ederim çünkü belli bir sistematik içinde bir biri ile bağlantılı ...Remus yazdı:Zamanım olmadığı için her birini ayrı ayrı okuyamadım önerilerinin ama bu kadar ot gibi insanın arasında ayrılan bişeyler geliştirip yardımcı olmak için uğraşan insanalrdan olduğun için tebrik ediyorum ama sadece bir yere eleştiri yapacağım oyun parasıyla satılabilir bi hale gelirse emin ol ki şuan adam akıllı bi etkisi olmadığı halde isyan eden ot sürüsü para verip emeklerimizi satın alıyorlar real parayla oyuna hakim oluyorlar diye zart zurt edecekelrdir ve bu benim gibi forumu her gezindiğinde böyle basit insanlar ve konualrını görmekten bıkanlar için hayatı zindan edecektir ama yinede olumlu ve olumsuz eleştirimide yaptım emeğine sağlık
Selametle ...
senin belirtmekte olduğun sıkıntı zaten şuan mevcut tl karşılığı akçe alamayan kişiler parası olan oyunda kral oldu benim onca emeğim ile elde ettiğimi adam tl ile satın alıyor diyor kendi tl ile alamadığı akçe leri kendi emeğiyle kazandığı oyun parasıyla v.b. şeylerle oyun parasına malzemesine ihtiyacı olan diğer kullanıcılardan satın almaya çalışıyor...
dikkat ettiysen oyunda sarı yazılarla gelen uyarılardan bir tanesi oyuncular arası e-pin satışı yasaktır satanları lütfen bize bildiriniz şeklindedir...
benim önerim bu satışların 3. şahıslar için gelir sektörü olmasını engellemek
bu işi meslek olarak yapmaya başlayanlar var oyunla alakaları yok sadece maden item ve oyun parası sektöründe kendine yer edinip ticaret yaparak bu kazanımlarını tl karşılığı satanlar var karakter satanlar bile var ve buna karşılık bunlardan tl karşılığı parası olup vakti olmayan ve ya parasıda vaktide olup daha güçlü bir karakter sahibi olmak isteyenler alış veriş yapmakta...
bunları önerimde anlatttım tekrar tekrar anlatıp kafa şişirmek istemiyorum burda kıt bilgimle ekonomi dersi verecekte değilim kimseye , genede belirtmek isterim insanın hayanı idame ettirebilmesi için arz talep dengesi içinde sonsuz istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi gerekmekte siz bu talebi karşılayamadığınız sürece insanlar hayat mücadelesi içinde kendilerine farklı seçenekler oluşturur bu saatten sonra yapılabilecek iş bellidir kayıt dışı ekonomiyi ne kadar kayıt altına alabilirseniz kardır bilmem anlatabildimmi...
çok teşekkür ediyorum erinmeyip yazdıklarımı okuduğun için ;EsinTi yazdı:
Merhaba ,
İlk once senı tebrik ediyorum cok güzel konu ve cok geniş düşünerek yazmışsın.Yazdıkların uzun olsada hepsini okudum ve yazdıklarının bazılarını olumlu buldum bazılarını olumsuz buldum.Tekrardan senı tebrik ediyorum.
inanın değindiğim konular hakkında çok daha ince detaylı önerilerim var elimden geldiğince okumak isteyenleri erindirmeden sıkmadan okuyabilmeleri için özet geçmekteyim sunduğum öneriler sadece taslaktır istenildiği takdirde uygulama aşamasına geçmek isterlerse en ince detayına kadar anlatabilirim...
değindiğim konularla ilgili bütün yorum yapan ve okuyup fikir sahibi olan arkadaşlardan bir isteğim var kendi çözüm önerilerinizi sunabilir ve ya benim sunduğum çözüm önerilerini geliştirip kusurlarını giderebilirsiniz ...
yorumlarınızı ,fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi daha oynanabilir bir ikv için eksik etmeyin ...
yapmış ve yapacak olduğunuz değerli yorumlarınız ve fikirleriniz için tekrar ayrı ayrı teşekkür eder iyi forumlar dilerim...
- ZeYBeKOgLu
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Sancak
Birisi özet geçebilir mi maddeler halinde :geek: .
http://www.dailymotion.com/video/xgtbd1_umudumuz-yaban-yimdi-ben-buraya-neden-cyktym_fun
Dil bilmez, bilgi bilmez cahil.
Alimi zalim eder.
Aklı ilim irfan bilmez cahil.
Zalimi katil eder.
Dil bilmez, bilgi bilmez cahil.
Alimi zalim eder.
Aklı ilim irfan bilmez cahil.
Zalimi katil eder.
-
- Salgın Koruyucusu
En özet bu kadar geçebildim...ZeYBeKOgLu yazdı:Birisi özet geçebilir mi maddeler halinde :geek: .
tabiki anlam kayması olmaması için konuların tamamını okumanızı tavsiye edebilirim ...XXASLANKRALXX yazdı:
1. Önemli konu İkv dükkan ;
Her türlü yardımcı nesneye evet
ör : kasa erişimi , şans artırıcılar , plus v.b. bunlara hiç bir itirazımız olmaz çünkü bunlar bir karakterin diğer bir karaktere güç bakımından artı sağlamaz bunlar oyuncunun oyun içi karekterini bunları almayan bir kişiden daha hızlı geliştirme imkanı verir ama bunları almayan kişi de emeğiyle belki daha yavaş ama aynı ölçüde geliştirebilir...
Her türlü bir karakterin oyun içinde emeğiyle erişemeyeceği ve bu nesnenin diğer karakterler arasındaki güç dengesini bozacak şekilde olan nesnelere Hayır!
ör: +5 yetenek , silah yükseltme , yardımcı hayvanlar bunlar oyun içinde emekle kazanılması mümkün olmayan ve parası olmayanın alamayacığı ama almadığı zaman bu tür yardımcı nesnelere sahip olan karakterler karşısında her zaman zayıf durumda kalacağı nesnelerdir ki oyuncular arası güç dengesine direk etki eder...
Çözüm önerileri:
İkv dükkan oyun içi mağazası yardımcı ürünler mısır çarşısında!
Her türlü ikv online dükkan nesnesi oyun içi mağasında akçe ile alınabilicek şekilde nesne diyorum çünkü direk aktive olcak şekilde değil bi iksir gibi üstüne tıklanıldığı takdirde aktive edilebilmeli isteyen istediği yardımcı nesneyi istediği zaman istediği kadar alıp istediği zaman aktive edebilmeli ve oyun içi oyun parasıyla satabilmeli...
Bu şekilde ayarlandığı takdirde kayıt dışı ekonomiyi tamamen olmasa bile %99 oranında engeller artı oyunda emek harcayan ama tl karşılığı nesne alamayan kişiler işleri sebebi ile zaman sıkıntısı olup dışarda çalışarak kazandıkları emeklerini tl ile nesne alıp bu emeği oyun emeğine çevirmeye çalışanlardan oyun parası ve ya oyun içi meteryallerle alma imkanı olursa bu her iki taraf içinde adaletli olur kanaatindeyim...
2. önemli konu görev meteryallerinin temini konusunda
1 şifa 1 büyü 1 savaşçı karakteri olan bir kişinin 1 karakteri için en az çeşit 3 şahaser reçetesi bulunmakta 3 karaktere 3er tane şahaser üretmeye kalktığınız zaman bu meteryallerden elinizde en az 18 er tane olması gerekiyor buda 18 yeni karakter kasıp 47-48 seviyeye kadar kasması gerekmete ...
biraz düşünürseniz bunun oyuncular açısından ne kadar büyük bir sıkıntı olduğunun farkına varırsınız ...
bunun çözümüde gayet basit;
1. çözüm: nasıl zamanında sadece görev olarak düşen taşkanat derisi şimdi taşkanatlara görevsiz kesince düşme ihtimali getirildi ise bu şahaser reçetelerinde istenen görev meteryalleri içinde görevini yaptığımız boslardan görev olsun olmasın kestiğimiz zaman bu meteryallerin düşme ihtimali getirilsin...
2. çözüm: bu bosların görevleri tekrarlanabilir görev olsun yaptıkça görevi npc den tekrar alabilelim zaten bu bosların kesimide ha diyince kesilmiyor sağlam gruplarla kesiliyor...
okuyanların kendi fikirlerinide beklemekteyim iyi forumlar...
- fatihgencerler
- Cin Avcısı
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Raiders of Anatolia
Öncelikle teşekkür ediyoruz böyle bir meseleyi tekrar gün yüzüne çıkardığın için.
İKV Dükkan güzel bir yenilikti. Ama abarttılar. Eskiden karakter transfer hakkı parayla değildi. Ama 3 adetti. Şimdi 295 Akçe tahminimce. Yani 5 TL yüklenmesi gerekiyor. Çünkü 3 TL yüklenemez.
Karakter transfer için bile 5 TL.
Boz Ayı,Tesla Gözcü(Fazla işe yaramıyor hareket özelliğinden başka.),Sivas Kangalı(Ne işe yarıyor.)tam 1995 Akçe. Yani 20TL. 20 TL çok. Bir kişinin genellikle savaşçı büyücü ve şifacı karakterlerinden 1er tane oluyor.Yani ne yapar?
60TL.+ Silah yükseltmeler de var. 60 TL de ordan (3 ten fazla karakteri olmayanları hesaplıyorum.)
Bir karakterin sağlam(!) olabilmesi için 120 - 130 TL ,hatta bundan bile yüksek olması durumunda kalıyor.
Bir de şans, yağma artırıcılar; Şan ve klan parası artırıcılar çıktı. Haydi bunları geçtim.
Karakter Sigortası'na , yani karakterimizin güvenliğine bile para veriyoruz. Ne bolluk içinde yaşıyor muşuz. PEH.
Hiç bir online oyunda karakter güvenliği için para verildiğini gördünüz mü ? Bölge kanalına yazı yazılması için para verildiğini gördünüz mü ?
Arkadaşın verdiği çözüm önerileri güzel. Lathander yorum yazmış. Bir öneri konusunda cevap yazmış. Bu bir milattır.
Oyuncuların istekleri ilk defa göz önünde bulundu konu bazında.
Bu da öneri havuzuna atılmaz inşallah. Ama yöneticilerin takdiri.
EMEKLİ
İKV Dükkan güzel bir yenilikti. Ama abarttılar. Eskiden karakter transfer hakkı parayla değildi. Ama 3 adetti. Şimdi 295 Akçe tahminimce. Yani 5 TL yüklenmesi gerekiyor. Çünkü 3 TL yüklenemez.
Boz Ayı,Tesla Gözcü(Fazla işe yaramıyor hareket özelliğinden başka.),Sivas Kangalı(Ne işe yarıyor.)tam 1995 Akçe. Yani 20TL. 20 TL çok. Bir kişinin genellikle savaşçı büyücü ve şifacı karakterlerinden 1er tane oluyor.Yani ne yapar?
60TL.+ Silah yükseltmeler de var. 60 TL de ordan (3 ten fazla karakteri olmayanları hesaplıyorum.)
Bir karakterin sağlam(!) olabilmesi için 120 - 130 TL ,hatta bundan bile yüksek olması durumunda kalıyor.
Bir de şans, yağma artırıcılar; Şan ve klan parası artırıcılar çıktı. Haydi bunları geçtim.
Karakter Sigortası'na , yani karakterimizin güvenliğine bile para veriyoruz. Ne bolluk içinde yaşıyor muşuz. PEH.
Hiç bir online oyunda karakter güvenliği için para verildiğini gördünüz mü ? Bölge kanalına yazı yazılması için para verildiğini gördünüz mü ?
Arkadaşın verdiği çözüm önerileri güzel. Lathander yorum yazmış. Bir öneri konusunda cevap yazmış. Bu bir milattır.
Bu iletisinde de ASLANKRAL doğru söylemiş.orumun ve verdiğin bilgi için teşekkür ederim;
zaten anlatmak istediğim ana konuda artık beni bu kadarına pes ettiren meselede bu önerilerinizi ve şikayetlerinizi destek bölümüne bildiriniz diyorlar ama aldığımız cevap ortada "bu tür bişiyi düşünmüyoruz" ağır konuşmak istemiyorum ama destek takımı zaten oyuncuların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda çözüm üretmek için hiç bir şey düşünmüyor!!!
"lütfen diğer kullanıcılardan satın alınız" oyun oynamadıkları yaptıkları oyundan bi haber oldukları nasılda belli koca sunucuda toplasan şuan satılık 50 adet kadim çıkmaz satan olsada almaya güç yetmez daha dün adamın biri 4000 akçeye kadim pençe alınır yazıyordu bir diğeri oyun parası 40m satılır diyordu ben 3 karakterime (savaşçı-büyücü-şifacı) en az 3 çeşit şahaser üretmek istersem 18 adet kadim pençe ihtiyacım var satın almaya kalkarsam ortalama en az 750m oyun parası yapar bu na güç yetermi ya el insaf !!!
politika belli menfaat çıkar ilişkisi mecburen yeni karakterler kasılması gerektirilir bu karakterlerin kolay kasılması için plus alması zorunda bırakılınır madem bu karakterleri kastık bunlar bi işe yarasın bunlarla kp kasalım maden çekelim denilir bunlar içinde plus ve artırıcılar dayatılır bunlar misaldir ama sonuçta bi gerçek şudurki onların gözünde her yeni hesap her yeni karakter yeni müşteri olarak algılanır işleri ne kassınlar denir olay bu kadar basit sonrada kayıtlı 700 bin kullanıcımız var söylemi yakında 1.5 milyon kayıtlı kullanıcımız var söylemine dönüşür ikv de nufus patlaması yaşanır
EMEKLİ
-
- Salgın Koruyucusu
yaptığınız yorum ve vermiş olduğunuz bilgilerle konuya derinlik katmanızdan ötürü ben teşekkür ederim...fatihgencerler yazdı:Öncelikle teşekkür ediyoruz böyle bir meseleyi tekrar gün yüzüne çıkardığın için.
ben bu oyunu gerçekten çok seviyorum herkes gibi ikv nin tamamıyla türk yapımı ilk mmo tarzı oyun olması sebebiyle gururla oynuyorum hep imerenerek , iç çekerek bizde neden yok dedimiz yabancı kaynaklı firmaların çıkarmış olduğu dünya çapında gösterişli şaşalı oyunların karşısına kısıt bütçelerle bile olsa böyle güzel mekan yapısı , hikaye yapısı ve görev akışı ve gerçekçi sunumuyla oyun çıkarmak kolay değil her şeyden önece emeğe saygı diyerek bir kez daha bize bu oyunu sunan kişilere teşekkür ediyorum...
ama yapım aşamasından bu zamana kadar şuan itibariyle 5 seneye yaklaşan bir oyununda artık sistemini oturtması gerektiğini düşünüyorum artık emeklemeyi bırakmalı yürümeye hatta koşmaya başlamalı bunu yapmanın en kolay yoluda oyunun gerçek sahiplerinin yani oyuncaların isteklerine cevap vermeyle başlamalı ortaya bir eser çıkarmış olabilirler ama o eser onu yapanlardan çıktı halka sunuldu artık bu oyun halkın malı oldu tabiri caiz ise...
sonuçta bu oyunu oynayan gerçek manasıyla test eden inceleyen her yönüyle değerlendiren biz oyuncularız her türlü yenilikte gelişme büyüme sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçların aksaklıkların bire bir denetliyicisi durumundayız ...
bir oyunun en önemli özelliği oynanabilir olmasıdır bunu da oyuncuların ihtiyaç ve isteklerine yönetimin kulak vermesiyle olur ...
bunu yapmaya başladığı takdirde inanıyorum ki bu güzel oyunu yabancı serverlarda ingilizce sürümle her dünya ülkesinde oynanabilir hale getirip satmak mümkün olabilir yeterki oyuncularına kulak versinler deneyimlerinden , tecrübelerinden faydalansınlar ...
kim bilir o kadar güzel bi oyun ortaya çıkarki yabancı millettten insanlar bizim ingilizce oyunları ingilizce öğrenip oynamaya çalıştığımız gibi onlarda sırf bu güzel oyunu oynama zevkine ulaşmak için türkçe öğrenmeye çalışıp bizim türk serverlarımızda oynamaya başlayabilir ...
belki fazla hayalci oldu ama insan hayalleriyle büyür , yaşar ve ölür ... belki hayallerine ulaşamadan ölür ama uğranda ölmeye değer bi hayale sahip bir şekilde ölür...
iyi forumlar...
-
- Salgın Koruyucusu
Selamlar ;Lathander 22 Haz 2011 17:09
Merhaba,
23 Haziran 2011(yarın) sabah güncellemesinden sonra Mısır Çarşısı esnaflarından Aktar Şevket, Dinozor İyileştiren ve Ejderha Kudretlendiren iksirlerin Akçe ile satışına başlayacaktır.
Ayrıca bilindiği üzere karakterlerin (savaşçı büyücü ve şifacı) enerjilerinde Grup Bölgeleri genişleme paketinnin çıkışıyla %25, Çemberlitaş Genişleme paketinin çıkışıyla da %20 artış yapılmıştı. Enerji veren (iyileştirme) iksirlerinde ise buna oranlı bir artış yapılmadığından etkileri azalmıştı. Bu nedenle bütün enerji veren (iyileştirme) iksirlerinin değeri %50 arttılırmıştır.
Oyuncularımızın bilgisine sunarız.
Nedense her yeni güncelleme , her yeni gelişme oyuncuları oyundan suğutuyor bunlar ne yapmaya çalışıyor diye hayretler içinde açıklamaları takip ediyorum ve artık bu kadarda pes bundan daha kötüsü olmaz dedikçe her seferinde kendini aşarcasına inanılmaz derecede ortak akıldan yoksun sırf keser ağzı gibi kendine yontan karşısındakine geride ne kalırsa yetin denen bir zihniyetle iş yapılıyor...
iksirlerle ilgili güncellemeyi bütün ikv oynayanlar gibi bende bekliyordum ve başlığı görünce sonunda dedim yönetim bizi duydu ama konuyu okumaya başladığımda kendime ne bekliyorsun ki dedim bundan önce hangi elzem derecede problem teşkil eden konuda sırf oyuncular düşünülerek karşılık beklemeden güncelleme yapılmışki...
hesap güvenliğinin , insanların birbiriyle sınırsızca özgür bi şekilde iletişim kurma hakkının (bölge,klan v.b. konuşma kanalları,arkadaş ve yasaklı listeleri),özgürce karakter ismi oluşturmanın , kişilik haklarının korunmasının sağlanması için yapılan şikayet hakkının sağlanması ve ya sayısı ve derecesinin artırılması tamamen paraya bağlanmış bir sistemden ancak böyle bir güncelleme ortaya çıkar...
bazı okuduklarını anlamak ve idrak etmekte zorluk çeken arkadaşlarımız beğenmiyorsan kapı orda, bu kadar şikayetçiysen oynama , adamlar nasıl para kazanıp oyunu geliştircek gibi yorumlar yapmadan bir şeyi kesin bir dille açıklamak istiyorum sizin para kazanmanıza şahsım adıma konuşmak gerekirse en ufak itirazım ve gözüm yok daha çok kazanınki oyunumuz daha çok gelişsin ayrıca sevmesem ,beğenmesem oyunun gelişmesi ve büyümesi için bu kadar kafa yormam uğraşmam eleştiride yapmam!
ama yaptığınız işte bi izan bi düzen olsun mantık olsun bundan önce yaptığım yorumlarda ve eleştirilerde olduğu gibi amacım bağcıyı döğmek değil üzüm yemek bunu belirtmek içinde çözüm önerilerimi sunmak:
İksir güncellemesi !
bütün iksirler % hesabıyla işlev görecek karakterler arası iksir dengesizlikleri ortadan kalkacak ve özel iksirler sadece akçe ile satılacak!
Ör:
1 lvl iksirler %5
5 lvl iksirler %10
10 lvl iksirler %15
15 lvl iksirler %20
20 lvl iksirler %25
25 lvl iksirler %30
30 lvl iksirler %35
35 lvl iksirler %40
40 lvl iksirler %50
45 lvl iksirler %75
bu oranlar örnek olarak verilmiştir farklı ayarlanabilir enerji ve kudret yenilenmesi açısından karakterler arası denge sağlanmış olur kanaatindeyim niye diycek olursanız sınıflar arası enerji ve kudret puanları farklılık göstermekte olup bi şifacı kudretini fullemek için 45 lvl kudret iksiri içmesi gerekirken savaşçı 15 lvl kudret iksiriyle fulleyebiliyor aynı şekil bir büyücü 45 lvl bi enerji iksiri içtiği zaman canını belli bir yüksek orana kadar getirebilirken savaşçı 45 lvl bi enerji iksiri içse dahi yarı enerji bile vermiyor kaldıki 49 lvl bir karakterinde 15 lvl bi iksirden çok büyük oranda fayda sağlaması ne kadar mantıklı?
bu iksirlerin tamamı belli bir oyun parası ile mısır çarşında satılabilir emin olun oyun parası şuan maden alım satımı harici hiç bir işe yaramıyorken değer kazanmış olur...
hani nerde akçeyle satılan özel iksirler dediğinizi duyar gibiyim evet geldik özel iksirlere oyunda üretimi mümkün olmayan ve özel görevlerle verilen ve ya oyunda daha önce kullanılmamış iksirler bunlar neler olabilir;
*şarap iksir : bildiğiniz üzre sadece belli görevlerin ödülü olarak veriliyor bunların akçeyle satışı mantıklı olabilir ayrıca bu iksirin şifacılar ve büyücüler için bu oranda büyük bir etki sağlayacak versiyonları oluşturulup satılabilir...
*%100 kudret ve enerji yenilenmesi sağlayan özel iksirler: yukarda vermiş olduğum iksir yüzdelerine dikkat ettiyseniz %75i geçen yok bu iksirler %25 lik bir oranla ne çok az ne çok yüksek bi farkla oluşturulup akçe ile satıldığı için sorun teşkil etmeyeceği kanaatindeyim...
bunların fiyatları tane ile 10 akçe gibi hesaplanıp 1000 akçe 100 adet gibi satılırsa hem rağbet göreceği hem sürümden kar elde edileceği hemde oyun içi oyun parasına çevrilebileceği için belli bir pazar alanı oluşturup akçe puanını oyun parasına çevirmekte araç olacağı ve bundan önce belirtmiş olduğum yorumlardaki bazı sıkıntılarada faydası olabileceği görüşündeyim ...
önerilerimi deiştirip geliştirebilir veya tamamen kendi özgün fikirlerinizi sunabilirsiniz
ii forumlar...