AF İSTİYORUZ

Eminönü sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
maymuncuk
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat

Re: AF İSTİYORUZ

Mesaj gönderen maymuncuk »

tabi ki GM leri eleştirmek kolaydır ama sizin yaptığınızın savunur yanı yoktur

arkadaşlar farkında mısınız siz kendi oyununuzu soymaya çalıştınız bunu gerçek hayatla bir bağdaştırın lütfen burda GM lere tepki göstermenize hiç gerek yok çok iyi olmuş bu oyundaki hırsızların tamamı yok olacak sonunda kasıtlı olarak bu tür hatalar üretilse ne olur kim hırszı kim dürüst belli olur hepinize iyi olmuş umarım durup dururken banlanan mağdur arkadaşların banı açılır
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Mesaj gönderen Lathander »

Eminönü sunucusunda oluşan hataya yönelik yasaklama sayısı 60 civarı. Hatanın olduğu anlarda sunucudaki anlık online oyuncu sayısı 250 civarında. Hatanın olduğu gün sunucuya giren farklı oyuncu sayısı yani olası geri sarmadan etkilenecek oyuncu sayısı bin civarı. Bu sayılar aklımızın bir köşesinde dursun.

Öncelikle! Evet oyunda herhangi bir hatanın var olmasında her zaman sorumluluğumuz vardır. Fakat bu sorumluluğu büyüterek tüm hatayı bize yüklemek, sanki onlara bunu yapmayı biz zorlamışız gibi kendi hür iradeleri ile yapmış oldukları eylemden bizleri sorumlu tutmak akılcı olmadığı gibi inandırıcı da olamaz.

Ceza alan oyuncuların forum genelinde yaptıkları savunma, "Oyunda hata vardı kullandım, neden hata var suç İKV'nin" dir.Arkadaşlar, kimse sizi var olan hatayı kullanmaya zorlamamıştır. Bir hata varsa da bundan haksız kazanç sağlamak zorunda da değilsiniz. Her şey öncelikle sizin kontrolünüzdedir. Nitekim ilk paraftaki sayısal bilgilere döndüğümüzde 250 kişiden 60 kişinin bu hatayı kullanarak yasaklanması ve diğer 190 kişinin bir ceza almanası, hatanın kötüye kullanımda bireysel tercihlerin sorumluluğunda olduğunun açık bir örneğidir.

Peki sunucu neden geri sarılmadı. Öncelikle geri sarma nedir bunu bilmemiz gereklidir. Çünkü halen geri sarmanın çok kolay, basit bir işlem olduğunu sanan arkadaşlarımız mevcut. Geri sarma sunucunun bir önceki günkü yedek datasına döndürülmesidir. Yani olay cumartesi gece yarısı olmuşsa sunucunun döneceği vakit cuma sabahı 06:00 dolaylarıdır. Şimdi ilk parafa dönelim ve sayılarımıza tekrar bakalım. Hatanın olduğu gün sunucuya giriş yapan toplam FARKLI oyuncu sayısı yuvarlak olarak bin demiştik. Hatayı ise yuvarlık olarak 60 kişi kullandı dedik. 1000 kişi içinde hatayı kullan 60 kişiyi çıkardığımızda geriye hatadan hiç bir şekilde ilişkisi olmayan ama bu süreç içinde oyunda bulunmuş 940 kişi kalıyor.İşte adalet buradadır. Neden 60 kişinin kendi isteği ile yapmış olduğu hatanın bedeline diğer 940 kişi dahil olsun onların da emeği gitsin. Biz de 60 kişinin ve bizim hatamızı diğer 940 kişiye yüklemedik.

Yine forumlarda da bazı oyuncularımızın bizi taraf tutmakla itham ettiğini, verdiğimiz cezalardan birisini yada daha fazlasını kafamıza göre kaldırdığımızı söylediğini gördük. Şu bilinmelidir ki bizler için bir taraf vardır. Diğer kişilerden ayrılacak ikinci bir taraf yok ki biz onu kayıralım. Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar. Eğer varsa hatalı bir durum bunu lütfen destek formundan bize iletiniz. www.istanbuloyun.com üzerinden destek formunu açtığınızda her hangi bir hata ile karşılaşmazınız. Ama hiç bir bilgisi olmadan, sadece ceza aldığı için yada arkadaşı ceza aldığı için bizleri suçlamak doğru ve akılcı bir yaklaşım değildir.

Son olarak tekrar hatırlatmakta fayda var. Mevcut 60 civarı yasaklama kesin sonuç değildir. İçlerinde sorumluluğu olmayan oyuncuların olduğunu biliyoruz. Fakat bunların bir çırpıda ortaya çıkması mümkün değil (tabi ki Hafta sonlarıda izin günümüz olduğu unutulmamalıdır.). Sizlerden ricamız son açıklamaya kadar forumlarımızı bu konu ile meşgul etmemiz olacaktır. Çünkü forumlar herkese açık bir tartışma ortamıdır. Konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip olmayan kişilerin yorum yapması konuları bulandırmaktır. Örnek olarak bir arkadaşımızın hata sonucu 15 milyon kaybettiğini, bu hata sürecinde de giden 15 milyonunu geri kazanmaya çalıştığını söylemiş ve masumane bir kaç cümle ile bunu süslemiş. Arından gelen, konu hakkında bilgi sahibi olmayan oyuncular bu arkadaşımıza inanarak yer yer hakaret dolu cümleler kurmuş. Bu yazıyı görünce doğal olarak acaba doğru mu bu diye kontrol ettik. Mesajında 15 m kullandığını söyleyen oyuncumuz aslında tam olarak 200 milyon 500 binlik 2 aktarma ile listenin ilk başında olduğunu (daha aktarmaları da var) gördük. İşte bu yüzden bu konuların tartışılma yeri forumlar değildir. Elimizdeki net veriler sayesinde iyi kötü çirkin ortaya çıkacaktır.

Sağlıcakla kalın.
İKV'den Haberdar Olun!

http://www.facebook.com/istanbulkiyametvakti[/center]
Kullanıcı avatarı
JiGy
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen JiGy »

Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar.

Ben sen yazmadan sölim şekerim onlar ceza almıcaklar bak ben yazdım buraya sende ceza almadılar die açıklaycaksın.
JiGy
Çokxünlüxbirisi
HeAllS

Hakkıdır Hakkı...
Kullanıcı avatarı
Dangerousss
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Hayat Bana Güzel

Mesaj gönderen Dangerousss »

Lathander bu inceleme süreci hızlansa iyi olacak muğdur oyuncuların kayıp zamanını en aza indirmek adına.
Resim
-Arz !
Resim
-Keseriz anam :D
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

JiGy yazdı:Kimsenin cezasını kaldırmadık. Cumartesi sabahı verilen tüm cezalar ayen geçerlidir. Evet! İçinde destek takımında ve test takımında hatta GM'lerimize olayı anlatmak için deneme yapan oyuncularda vardır. Onlara her ne kadar inıyorsak da diğer kişilerden ayırmıyoruz. Onlarda yapılacak incelemeyi bekliyorlar.

Ben sen yazmadan sölim şekerim onlar ceza almıcaklar bak ben yazdım buraya sende ceza almadılar die açıklaycaksın.

adam masumsa neden alsın.Eğer amacı kötü değil ise almayacak tabi ki.
Kullanıcı avatarı
Asiiixbaris
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Asiiixbaris »

Lathander, arkadaşımın kendi karakterleri arasında yapacağı bir aktarıma yardımcı olmak blok sebebi mi?

Arkadaşım Kabusgiresun karakterinden Azrailxgiresun karakterine benim aracılığımla 10 milyon para aktardı.Bu karakterleri ve aynı kişiye(Veysele) ait olduklarını da bilirler.Aktarımı yaptıktan sonra oyundan çıktım ve 10-15 dakika sonra oyun geri sarmış.Sabah girmiye oyuna girmeye çalıştığımda ''Bağlantınız kesildi çünkü üyeliğiniz bloklanmış.'' diye bir yazıyla karşılaşıyorum.Şu an arkadaşımın 10 milyon parası da yok.

Senden bir cevap bekliyorum Lathander.Arkadaşımın kendi karakterleri arasında yapacağı bir aktarıma yardımcı olmak blok sebebi mi?İstediğiniz incelemeyi yapabilirsiniz.Desteğe de yazdım; fakat henüz bir cevap gelmedi.

Saygılarımla Asiiixbariss...
Asiiixbaris / Asiiixbariss / İyileştirir
Kullanıcı avatarı
FromXXXhELL
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen FromXXXhELL »

Eminönü sunucusunda oluşan hataya yönelik yasaklama sayısı 60 civarı. Hatanın olduğu anlarda sunucudaki anlık online oyuncu sayısı 250 civarında. Hatanın olduğu gün sunucuya giren farklı oyuncu sayısı yani olası geri sarmadan etkilenecek oyuncu sayısı bin civarı. Bu sayılar aklımızın bir köşesinde dursun.

Sımdı yapımcı arkadasımız teknık bır ıkı detayla beraber yasanalrı kendılerı acısından acıklamıs olabılır belkı onlarda kendılerınce haklı ..benım takıldıgım nokta su bu hata oyugun ıcındekı yogunluk sebebıyle olusmus bır hatadır denıldı ve yapımcı arkadasın yazdıgı rakam cok komık bır rakam oyun ıcınde olan oyuncu sayısı 250 gun ıcınde toplam gıren oyuncu sayısı kesın olmamakla bırlıkde 1000 cıvarı denıyor bumudur yogunluk arkadasım 250 kısının nlıne olması 1 gunde 1000 kısıye yakın kısının bırde sozum ona en yogun sunucu olan emın onune buyuk bır rakammıdır kı bu hatalar cıkıyor ..sımdı sızın ıfadenızle bende bır yorumda bulunuyum evt belkı art nıyetlı kulanımda olmustur ama kusura bakmayın burda rakamlarla demogojı yaparak kendınızı sıyaramassınız oyundakı butun bu hatalar yapım ekıbının hatalarıdır kullananlarda hatladır ama asıl suclu yapım ekıbıdır 3-4 aydır test yapıyoruz dıyorsunuz bu daha once yeraltındada basımıza geldı sımdıde gelıyor demekı arkadasım sız bu testlerı yapamıyorsunuz bunca uzun bır muddet bu eklentılerı denıyor test edıyorsunuz ama sunuculara acılınca beklenmedık yuzlerce olasılık peydah oluyor ve unutmayın oyuncu kıtlenız buyuk bır olumu 15-20 yas arası gencler elbette genc olmak gecelrı bır sebep degıl ama tecrubesız olamk ve boyle bır hatada art nıyetlı veya bılıncsızce bu ıslemlerı yapmak bence bu kadar agır cezayı gerektırmez.. sızın bu yaptıgınız kendı buyuk hatanızı ortmek ıcın bahaneden ılerıye gıtmez gorunende odur ..Defalarca her platformda ıletım hala ıletıyorum ve ıletmeyede devam eıdcem .. Yapım ekıbı 7 ksı 8 ksı bahanesı sıgınmayı bır kenara bırakalım arkadaslar artık 3 yılını tamalamıs kendı agıznızla soyledıgınız gıbı uleknın enbuyuk sırketlerının bırının bunyesınde hayatına devam eden bır sırketsınız yanı yapılan her hata ve kusur varsa bu teknık kadronun sucudur elbette yapılan emek guzel ısler cıkarmak ıcın ama yaptıgınız her hatayada kılıf uydurmanın manası yok artık amotor bır ekıp kımlıgınden sıyrılıp gercekten profesyonel bır ekıp oldugunuzu bızlere gostermenızı tavsıye ederım.. Bunun ılk baslagıc adımıda test sıstemınızde yapıcagınız radıkal degısıklıklerdır sıze kac kez maıl attım burdan yazdım hatırlamıyorum ama 3-5 arkadas toplulugu ıle test yapılmaz yapılırsada boyle yapılır hersey oyun ıcınde sımultane gleısır ve butun cıkacak hatalardan boyle oyuncuları sorumlu tutarsınız.. dıger ornek oyunlarda oldugu gıbı test asamasını 2 kademelı ve ınteraktıf yapmanız gerklı oyle kabıle toplantısı gıbı ahbap cavusla test yapılmadıgını hala goremıyorsanız kusura bakmayın ttnet degıl aol alsa bu oyun 5 adım daha yol alamaz .... Tekrardan hesabı kılıt olan arkadaslarımıza gecmıs olsun .. Yapım ekıbı arkadaslarımızında bu yasananlarıbır onune alarak tekrardan nerede hata yapıyoruzu dusunmelerını dılerım........saygılarımla..................................ARAS KOPARAN [FromxH€££
[img]img35.imageshack.us/img35/3205/ggfg10.png
[/img]
keyc86
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı

Mesaj gönderen keyc86 »

Çok mahsumane bir açıklama yapmışsın fakat bu bile sizin haklı olduğunuzu göstermez eğer bukadar kişi hatalıysa bi okadar sizde hatalısınız siz ne ceza verdiniz kendinize peki ? Adalet çift taraflı uygulanır tek taraflı değil
Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

@FromXXXhELL

Yapmış olduğunuz yorumun doğru ve kabul edilebilir olması için; gerçek değerler kullanılarak, bunlar kıyaslanarak elde edilen bilgilerin kullanılması gereklidir. Sunucu hakkında verilen günlük giriş yapan farklı kullanıcı sayısı epey yuvarlanmış bir rakamdır, Bu rakımın kullanılmasındaki amaç sunucunun geri sarmasından etkilenecek kitlenin büyüklüğünü az da olsa göstermektir, bu sayıda kişi yüzünden bu hata oldu demedik.. Bunu da zaten belirtmiş durumdayız. Verilen rakamın gerçek rakam olmadığını belirtmemize rağmen, bu rakamı alıp, bunun üzerinden böyle yorum yapmak doğru değildir. Merak etmeyin Eminönü sunucusunun günlük giriş yapan farklı oyuncu sayısı oldukça fazladır. Bunu sizin eleştirme hevesinize veriyorum. Oyun yapım sürecine ait hiç bir bilgiye sahip olmadan,testler hakkında kulaktan dolma bilgilere sahipken böylesi bir yoruma kalkışmak böyle bir hatayı getirmektir. Umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

"Öncelikle! Evet oyunda herhangi bir hatanın var olmasında her zaman sorumluluğumuz vardır. Fakat bu sorumluluğu büyüterek tüm hatayı bize yüklemek, sanki onlara bunu yapmayı biz zorlamışız gibi kendi hür iradeleri ile yapmış oldukları eylemden bizleri sorumlu tutmak akılcı olmadığı gibi inandırıcı da olamaz."

Bu parafım ya okunmamış yada umursanmamış olacak ki;

"sızın bu yaptıgınız kendı buyuk hatanızı ortmek ıcın bahaneden ılerıye gıtmez gorunende odur ." böyle bir cümle kurulmuştur.

".Defalarca her platformda ıletım hala ıletıyorum ve ıletmeyede devam eıdcem .. Yapım ekıbı 7 ksı 8 ksı bahanesı sıgınmayı bır kenara bırakalım arkadaslar artık 3 yılını tamalamıs kendı agıznızla soyledıgınız gıbı uleknın enbuyuk sırketlerının bırının bunyesınde hayatına devam eden bır sırketsınız yanı yapılan her hata ve kusur varsa bu teknık kadronun sucudur elbette yapılan emek guzel ısler cıkarmak ıcın ama yaptıgınız her hatayada kılıf uydurmanın manası yok artık amotor bır ekıp kımlıgınden sıyrılıp gercekten profesyonel bır ekıp oldugunuzu bızlere gostermenızı tavsıye ederım.."

Tenzih ederim! Bizim ağzımından çıkmayan bir kelimeyi biz söylemişiz gibi aktarmayınız! Bunu son kez hoş görüyorum.

Bu forumun hiç bir köşesinde biz 7-8 kişiyiz napalım gibi hiç bir ifade kullanılmamıştır!

Eğer benim yazımı eleştiriyorsanız öncelikle bunu tamamen okumanızı rica ediyorum! İçinden cımbızla kelimeleri yada satırları seçip bir şeyler yazmak hiç hoş değil!

Kusura bakmayın yazınızı daha fazla okuyamayacağım neresinden bakarsak bakalım tutarlı hiç bir yönü yoktur. Sizden ricam hiç bir bilginiz yada ilginizin olmadığı bu konuya herhangi bir mesaj atmayın. Bu konuda sadece ilgili kişilerle iletişim kuralım.
İKV'den Haberdar Olun!

Lathander
Mezarlık Bekçisi
Mezarlık Bekçisi

Asiiixbaris yazdı:Lathander, arkadaşımın kendi karakterleri arasında yapacağı bir aktarıma yardımcı olmak blok sebebi mi?

Arkadaşım Kabusgiresun karakterinden Azrailxgiresun karakterine benim aracılığımla 10 milyon para aktardı.Bu karakterleri ve aynı kişiye(Veysele) ait olduklarını da bilirler.Aktarımı yaptıktan sonra oyundan çıktım ve 10-15 dakika sonra oyun geri sarmış.Sabah girmiye oyuna girmeye çalıştığımda ''Bağlantınız kesildi çünkü üyeliğiniz bloklanmış.'' diye bir yazıyla karşılaşıyorum.Şu an arkadaşımın 10 milyon parası da yok.

Senden bir cevap bekliyorum Lathander.Arkadaşımın kendi karakterleri arasında yapacağı bir aktarıma yardımcı olmak blok sebebi mi?İstediğiniz incelemeyi yapabilirsiniz.Desteğe de yazdım; fakat henüz bir cevap gelmedi.

Saygılarımla Asiiixbariss...
Merak etmeyin. Öncelikli amacımızda "Oyun hatasını bilinçli şekilde" kullanmayan oyuncuları "Bilinçli şekilde kullnarak fayda sağlamaya çalışan" oyunculardan ayırmaktır.
İKV'den Haberdar Olun!

Kilitli

“Genel Sohbet” sayfasına dön