TARİHTE BUGÜN

Tılsım sunucusuna ait Genel Sohbet alanı
Cevapla
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili
Mesajlar: 4617
Kayıt: 27 Haz 2010 18:22
Sunucu: Tılsım

TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen AlpAykan »

BU KONUDA TARİHTE GÜNÜN KONULARINI PAYLAŞALIM ARKADAŞLAR.
Geçmişte olan mühim konuları ve mühim şahsiyetlerin yaptığı önemli şeyleri paylaşalım.
Katılım gösterirsek ve günlük önemli konuları özümseriz.
ZİRA ; GEÇMİŞİMİZİ BİLMEK GELECEĞİMİZE YÖN VERİCEKTİR.


SADETTİN KAYNAK (Bugün , 3 Şubat 1961 tarihinde öldü)

Ali Alâaddin Efendi ve Havva Hanım'ın oğludur. 1895 yılında İstanbul'un Taşkasap semtinde doğmuştur. Sesinin güzelliği nedeniyle henüz 10 yaşında iken hafız olan Sadettin Kaynak, yine o yaşlarda babasını kaybeder. [1] Öğretmenleri; Hafız Melek Efendi, Kasımpaşa Küçükpiyale Cami İmamı Hafız Cemal Efendi, Neyzen Emin Dede ve Muallim Kâzım Uz'dur. Dinî müzik ile din dışı müziği birlikte yürütmüş, ilk bestesi olan hüzzam şarkısı "Hicran-ı Elem"i 1926 yılında yazmıştır. İlk Türkçe ezanı da seslendiren Saadettin Kaynak'tır.

Müzik eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamış ve daha sonra Güney Doğu Anadolu'da yerel müzikler üzerine araştırmalar yapmıştır. 1940-1950 yılları arasında seksenin üzerinde film müziği bestelemiştir. 1955 yılında felç geçirmiş; 3 Şubat 1961 tarihinde İstanbul'da Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde ölmüştür. Merkez Efendi Mezarlığı'nda gömülüdür. [2]

Sadettin Kaynak'ın ruhuna fatiha. ”
Kullanıcı avatarı
AlonexBaskan
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 24
Kayıt: 10 Kas 2011 10:32
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Hardcore

Re: TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen AlonexBaskan »

Elizabeth Blackwell ( 3 Şubat 1821'de doğdu).

Elizabeth Blackwell 1849'da ABD'de tıp diploması alarak, dünyanın tıp diploması alan ilk kadını oldu.

Geneva Tıp Koleji onu kabul edene kadar yani 1847 yılına kadar evde tek başına kendini yetiştirmeye çalıştı.1849 yılına kadar yani mezun olana kadar Elizabeth hiç de mutlu değildi. Okulda herkes erkekti ve hiç kimse de bir kızın doktor olacağına inanmıyordu. Ailesi ve okuldaki herkes onu bu fikrinden vazgeçirmeye çalışıyordu. Paris ve Londra'da çalıştıktan sonra New York'a geri geldi. Orada, 1857 yılında 'New York Infirmary for Indigent Women and Children'adlı bir klinik açtı

Aynı yıl British Medical Register'de ilk anlatılan kadın doktor oldu. 1860ların sonlarında kadınlar için tıp okulu açtı. Women’s Medical College of the New York Infirmary okuyan öğrenciler eğitimlerinin bir bölümünde Blackwell ailesinden hijyen dersleri de aldılar. Elizabeth temizliğin tıpta önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. Kolejteki eğitimlerinden sonra tekrar İngiltere'ye döndü. 1877 yılında emekli olup Hastings'e taşındı. 31 Mayıs 1910 yılında da evinde hayata gözlerini yumdu


Böyle konuların artması gerektiği taraftarıyım. Bir destek de benden :)
Kullanıcı avatarı
akrobat7555
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Mesajlar: 159
Kayıt: 31 Ara 2013 20:48
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen akrobat7555 »

3 Şubat 1468


Johannes Gutenberg’i bilmeyenimiz yoktur. Matbaanın mucidi. İletişim dünyasında devrim yaratadan adam. Hareketli parçalar ile 1447 yılında yazı baskısını Avrupa’da başlatan, kuyumcu, matbaacı ve yayıncıdır. Gutenberg yaptığı bu buluşu modern dönemin en önemli olayı ve matbaa devriminin başlangıcı kabul edilirken, kendisi de modern matbaacılığın babası kabul edilir.
Alman büyük mucit Johann Gutenberg iletişim tarihinin en önemli gelişmelerinden biri sayılan tipo baskı yöntemini 1438’de Avrupaya getirerek uygulamalarını yaygınlaştırmıştır. Bu yöntem, önceleri tahtadan daha sonraları bir kurşun alaşımından yapılan dökme harflerin, baskıdan sonra başka bir yazıda kullanılmak üzere saklandığı bir basım yöntemidir. Bu, yüzyıllardır Çin ve Kore’de kullanılmaktaydı.
Gütenberg, çoğu kişilerin sandığı gibi basımcılığın değil tipografi’nin, yani her biri küçük bir blok üzerine kazılmış ayrı ayrı harflerle sözcükler yazma tekniğinin bulucusudur. Çünkü basımcılık ondan çok önceleri de vardı. Bu harf blokları önce tahtadan, sonra da dayanıklı madenlerden yapıldı. Gütenberg daha sonra, kurşun harflerle dizilmiş sayfaları çoğaltmak için basım tekniğinden yararlandı.
Yaptığı çalışmalar ve basım deneyleri için para bulmak zorunda olan Johannes Gutenberg 1450’de, Mainzlı bir zengin olan Jochann Faust’la ortaklık kurmuştur. 1455’te bastıkları ilk kitap Latince bir kutsal kitaptı. Gutenberg Kutsal Kitabı denen bu yapıt Kırk İki Satırlı Kutsal Kitap ya da Mazarin Kutsal Kitabı olarak da bilinmektedir.
ScoRRevole
ScoRRevoleI
ScoRRevoleII
ScoRRevoleeI
ScoRRevole
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili
Mesajlar: 4617
Kayıt: 27 Haz 2010 18:22
Sunucu: Tılsım

Re: TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen AlpAykan »

Türk atlet Eşref Aydın öldü |4 Şubat 2014

Atletizme öğrenim gördüğü İstanbul Erkek Lisesi'nde başladı. Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1942 yılında 10.000 metrede 33.03.0 ile Türkiye rekorunu kırdı. 1943 yılında 5.000 metrede 15.45.1 ile; 10.000 metrede 32.44.0 ile iki Türkiye rekorunun daha sahibi oldu. 1944 yılında 5.000 metrede Balkanların en iyi derecesini elde etti.

Atletizmi ABD'de bıraktı ve dönüşünde İstanbul Atletizm Ajanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreterliği, Fenerbahçe Atletizm Şubesi Kaptanlığı, Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Kondisyon Hocalığı, Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Yönetim Kurulu Üyeliği, Amatör Şubeler Direktörlüğü, Genel Sekreterlik, Asbaşkanlık, İkinci Başkanlık ve Başkan Vekilliği görevlerini üstlendi.

Ruhuna el fatiha...
Kullanıcı avatarı
AlpAykan
Junon'un Katili
Junon'un Katili
Mesajlar: 4617
Kayıt: 27 Haz 2010 18:22
Sunucu: Tılsım

Re: TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen AlpAykan »

Nezihe Muhittin'in başkanlığında Türk Kadınlar Birliği 5 ŞUBAT 1924 tarihin de kuruldu.

Nezihe Muhiddin Tepedelengil (d. 1898, İstanbul – ö. 10 Şubat 1958, İstanbul), Osmanlı- Türk düşünür, eylemci, gazeteci, yazar, kadın hakları savunucusu .

20. yüzyıl’da Osmanlı Devleti’nde kadını toplum yaşamına dahil etme, cumhuriyet rejiminin ilanından sonraysa kadınların siyasal haklarının tanınmasını sağlama için mücadele etmiş bir kadın hareketi öncüsüdür. Henüz Cumhuriyet Halk Fırkası bile kurulmadan "Kadın Hakları Fırkası" adlı siyasi partinin kuruluş çalışmalarını tamamlayarak Türkiye’deki ilk siyasal partinin kurucusu olmuştur.

20 roman, 300 kadar öykü, piyes, senaryo, operet kaleme almış bir yazardır.
İlk romanı "Şebâb-ı Tebah" (Kaybolan Gençlik) 1911 yılında yayımlandı. Hayatı boyunca 20 roman, 300 kadar öykü, piyes, operet, senaryo kaleme aldı. Goethe ve Edgar Allen Poe gibi dünya yazarlarından çeviriler yaptı.

5 Şubat 1924 tarihin de Türk Kadınlar Birliği Nezihe Muhittin'in başkanlığında kuruldu.
Nezihe Muhiddin, 1925 yılında henüz kadınların siyasal haklarının tanınmamış olmasına rağmen Türk Kadınlar Birliği tarafından Halide Edip ile birlikte milletvekilliği için aday gösterildi. Amaç, Büyük Millet Meclisi’ni kadınlara oy hakkı vermek üzere etkilemekti ancak bu girişim başarısız oldu.
Nezihe Muhittin 1927 yılına kadar Türk Kadınlar Birliği başkanlığını yürüttü.
10 Şubat1958 yılında İstanbul’da bir akıl hastanesinde 60 yaşında hayatı kaybetti.
Kullanıcı avatarı
AlonexBaskan
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Mesajlar: 24
Kayıt: 10 Kas 2011 10:32
Sunucu: Tılsım
Klan: Lodos
Lonca: Hardcore

Re: TARİHTE BUGÜN

Mesaj gönderen AlonexBaskan »

Mehmet ÖZ


Mehmet Öz (d. 11 Haziran 1960, Cleveland), Türk-ABD'li hekim ve sunucu. Columbia Üniversitesi’nde başkan yardımcısı ve cerrahi profesörü. Halen New York Presbyterian Hastanesi’nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programını yönetiyor.

Mehmet Öz, 11 Haziran 1960'da babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kliniksel Uzmanlık Alanları; Minimally invasive heart surgery, Cardiothoracic surgery, Mitral and aortic valve surgery, Adult cardiac transplantation, Mechanical heart assistance ve Coronary by bass and aneurysm surgery şeklinde tanımlanan Mehmet Öz, Minimally invasive cardiac surgery, Complementary Medicine, Healthcare outcomes analysis ve Heart replacement araştırma alanlarında araştırmalarda bulundu.
Cevapla