İkv ve kota sorunu

Donanımsal sorunlar, teknik konularda yardımlaşma ve iletişim alanı
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini
Sunucu: Karaköy
Klan: Lodos

İkv ve kota sorunu

Mesaj gönderen TOLGARDA »

İKV'nin az internet kullanacağını düşünüyorum çünkü oyun dosyaları zaten bilgisayarda yüklü yapılan tek veri alışverişi sohbet alanı ve birkaç küçük kod olmalı.

Peki sabit bir internetin olmadığı yerde cep telefonumdaki kotalı interneti ağ paylaşımı (hotspot) ile açtığım zaman gerçekten fazla internet gider mi?

Bir de Windows'un arka planda internet harcamasını (Her zaman çalışan "WindowsUpdater.exe" gibi uygulamaların bu internet üzzerindeyken çalışmasını engelleyebilir miyiz, yoksa oyun değil ama onlar paketi bitirir.
:zero: :one: :two: :three: :four: :five: :six: :seven: :eight: :nine:
romendiyojen
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Huzursuzluğum

Re: İkv ve kota sorunu

Mesaj gönderen romendiyojen »

3gun once pazartesı telefonu bagladıgımda 3 mb gıttı 4 5 saat acık bıraktım sdece ıkv oynuyorddum bı baktım 567 mb net gıtms wındows sorunları ıste napacan oynayacaksan asımsız net paketı olup ıkv oynayacan ;)
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

romendiyojen yazdı:3gun once pazartesı telefonu bagladıgımda 3 mb gıttı 4 5 saat acık bıraktım sdece ıkv oynuyorddum bı baktım 567 mb net gıtms wındows sorunları ıste napacan oynayacaksan asımsız net paketı olup ıkv oynayacan ;)
Eğer Linux üzerinde çalıştırmayı başarabilirsem bu sorun ortadan kalkıyor.
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Lonca: Academy Of War

Mesaj gönderen Twingo »

Merhaba, benim tecrübelerimden bahsedeyim. Benim internet hattım arızalı olduğu için internet hızım 3 mbps oluyor. Bu hususta, bir yandan ıkv oynamak diğer yandan da skype ile konferans yapmak ciddi anlamda oyuna zarar veriyor. Bu yüzden ben de 4.5G geçilmesinin avantajını kullanarak ile hotspot paylaşımı yapıyorum toplamda skype + ikv 3 saat gibi bir sürede 35 mb falan götürüyor internet paketimden. Windows üzerinde çalışan ikv ve skype hariç hiç bir program kullanmıyorum. Ve güncellemeler kapalı. Böyle olunca şahsım adına hiç bir problem yaşamadığımı söyleyebilirim.
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

Sadece güncelleme mi, eğer öyleyse zor değil ama daha başka bir şey yaptıysan onu da yazabilir misin? Güncelleme kapatmanın nasıl olduğunu internetten araştırırım.
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Twingo »

TOLGARDA yazdı:Sadece güncelleme mi, eğer öyleyse zor değil ama daha başka bir şey yaptıysan onu da yazabilir misin? Güncelleme kapatmanın nasıl olduğunu internetten araştırırım.

Tekrardan Merhaba, ben bu sistemi Windows 7 üzerinde yapıyorum, diğer sürümleri denemedim. Evet Bilgisayarımda skype ve ikv hariç internet kullanan hiçbir şey açık değil. Eğer açıksa bile giden internet paketi yinede çok az. Başka herhangi bir şey yapmıyorum sadece hotspot açıp pc yi bağlayıp skype ve ikv açıp giriyorum oyuna.
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

Heh işte win8 ve üzeri sistemlerde çok fazla uygulama açık oluyor ve kapatma imkanı yok çoğunu bu yüzden linux yükledim. Onda arka plan daha az uygulama çalışıyor ama küçük bilgisayarda BIOS desteği yok galiba ona yüklenmiyor. Taşınabilmesi rahat olması için onu kullanıyordum.
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Twingo »

TOLGARDA yazdı:Heh işte win8 ve üzeri sistemlerde çok fazla uygulama açık oluyor ve kapatma imkanı yok çoğunu bu yüzden linux yükledim. Onda arka plan daha az uygulama çalışıyor ama küçük bilgisayarda BIOS desteği yok galiba ona yüklenmiyor. Taşınabilmesi rahat olması için onu kullanıyordum.
Advandec System Care başta açılan uygulamaların kapanmasını sağlayabilirsin. Bilgisayarı yeniden başaltırsan ön belleğide boşaltır ve bir çok uygulamanın çalışmasını engellemiş olursun. Ama dediğim gibi denemediğim için, kesin olarak konuşamam maalesef.
Resim
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

Twingo yazdı:
TOLGARDA yazdı:Heh işte win8 ve üzeri sistemlerde çok fazla uygulama açık oluyor ve kapatma imkanı yok çoğunu bu yüzden linux yükledim. Onda arka plan daha az uygulama çalışıyor ama küçük bilgisayarda BIOS desteği yok galiba ona yüklenmiyor. Taşınabilmesi rahat olması için onu kullanıyordum.
Advandec System Care başta açılan uygulamaların kapanmasını sağlayabilirsin. Bilgisayarı yeniden başaltırsan ön belleğide boşaltır ve bir çok uygulamanın çalışmasını engellemiş olursun. Ama dediğim gibi denemediğim için, kesin olarak konuşamam maalesef.
İmzamda bir konu var win8 kasma sorunu çözümü diye, orada anlattığım komut sayesinde yeniden başlatmaya gerek kalmıyor ;) ama güncelleme kapatmayı yaptıktan sonra deneyip haber vereceğim.
Kullanıcı avatarı
TOLGARDA
Ruh Taşı Gezgini
Ruh Taşı Gezgini

TOLGARDA yazdı:Güncelleme kapatmayı yaptıktan sonra deneyip haber vereceğim.
Güncelleme kapatma özelliği eklenmemiş "güncelleme oldğununda yüklemeden önce sor" seçeneği var sadece ki bu seçeneği işaretlediğimde "Windowsupdater.exe" arka planda çalışıp internet harcamış oluyor ki bu hoş bir şey değil.

Bir de Win8 ve üzeri sürümlerde bulunan mağaza uygulaması yüzünden boşa internet gidiyor ona da engel olamadım.

“Donanım / Teknik Sorunlar” sayfasına dön